Drama voor Peter R. de Vries: kijker haakt massaal af

Peter R. de Vries was niet bepaald tevreden toen vorige week de kijkcijfers van zijn nieuwe SBS 6-programma De Raadkamer binnenkwamen. Met 548.000 kijkers (9 procent) vond hij de score van zijn nieuwe live talkshow ietwat aan de lage kant. De cijfers van gisterenavond zullen hem dan wel helemáál dwars zitten, want 41 procent van zijn kijkerspubliek is afgehaakt. De tweede aflevering kwam om half tien niet verder dan een magere 323.000 kijkers en 5,7 procent marktaandeel.

De Vries zal de explosieve kijkersdaling met verbazing aanzien, omdat hij juist had verwacht dat de mensen op méér Peter R. de Vries zaten te wachten. Volgens de misdaadjournalist krijgt hij normaal gesproken namelijk erg weinig zendtijd.

Laatst zat ik bij Jinek en toen kreeg ik tien minuten de tijd om iets uit te leggen over een rechtszaak en de rest van het programma ging over wat anders“, gaf De Vries aan.

Nu is hij een uur lang op televisie, maar weet De Vries de kijker niet te bekoren. Hij scoorde ónder het zendergemiddelde van SBS 6 en dat is gezien dat gemiddelde op zich al vrij knap.

Toen de kijkcijfers van vorige week binnenkwamen, reageerde De Vries als volgt: “De kijkcijfers waren voor SBS-begrippen helemaal niet verkeerd, maar ik had toch stiekem gehoopt dat ze iets hoger waren. Aan de andere kant is dit een heel mooi startpunt om vanuit te gaan klimmen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen