‘Carice is net als olympiër, zus Jelka als paralympiër’

Geplaatst op Thu 15 Mar 2018 om 12:30

Marc de Hond vindt het verklaarbaar dat een paralympische sporter minder geld voor zijn gouden medaille krijgt dan een olympische sporter. Het is net als met Carice en Jelka van Houten. Dat laat de gehandicapte presentator weten bij de NOS. De Hond vindt het wel heel jammer dat paralympische sporters minder geld krijgen. “Optisch zijn er heel veel overeenkomsten. Ten eerste is het spectaculaire topsport om naar te kijken, ten tweede wordt het elke vier jaar op dezelfde plek gehouden.

Dat olympische sporters meer geld krijgen heeft vooral te maken met het animo voor olympische sport. Paralympische sporters trekken minder bekijks. “Het is heel vervelend, maar wel waar: er is minder aandacht voor. Er kijken minder mensen naar paralympische sporten op tv, maar ook als er in Nederland een geweldig WK of EK wordt gehouden, dan zitten er soms maar 23 mensen op de tribune.”

Hij geeft nog een voorbeeld. “Bij het WK Atletiek in Doha waren de beste paralympische atleten ter wereld allemaal bij elkaar, maar het speelde zich af voor lege tribunes.”

Paralympiërs kunnen alleen meer geld verdienen als er ook meer mensen gaan kijken, aldus De Hond. “Ik zou het mooi vinden als iedereen die vindt dat paralympische sporters net zo veel aandacht en geld zouden moeten verdienen als olympische sporters, zelf daar ook iets aan zouden kunnen doen.”

Als je normaal gesproken elke dag naar de Olympische Spelen gaat kijken, kijk dan ook elke dag naar de Paralympische Spelen. Als er een keer in Nederland een mooi paralympisch evenement is, ga daar dan ook eens een keer in het stadion kijken.”

Dan vergelijkt hij het met de carrières van de gezusters Van Houten. “Anders gezegd: Carice van Houten en Jelka van Houten zijn allebei geweldige actrices, werken hard en heten Van Houten. Toch verdient Carice meer dan Jelka. Pas als wij als publiek wat vaker naar films en series met Jelka gaan kijken wordt dat verschil kleiner.

De NOS-rubriek van Marc de Hond kunt u hier bekijken.

Foto: NOS
12 Reacties op “‘Carice is net als olympiër, zus Jelka als paralympiër’”


 1. Ookdatnog

  PFFFFFF….

 2. Sean

  “Er kijken minder mensen naar paralympische sporten op tv…” De NOS zendt het dan ook niet uit. Ja, een samenvatting van een half uurtje, ergens ver weggestopt op NPO2. Dit terwijl het Duitse ZDF en het Britse Channel 4 (een commerciële zender nota bene) het allemaal live uitzenden.

 3. KingetjeAlert

  Wat een ongelooflijke belediging voor Jelka van iemand die zijn carriere via een kruiwagen heeft gevolgd .Fantastje de Hond

 4. mieppie

  Gevalletje van ”verkeerd geciteerd” ??

  Ik HOOP voor hem dat dit anders bedoeld is dan hier staat.

  Wat is dit een infantiele uitspraak op vele manieren!

 5. jan

  Die paralympische spelen is erg leuk voor die mensen maar ik kijk er niet naar.
  Bijvoorbeeld een zwemwedstrijd: Een mist een hand en een ander weer een been. Ik kan daar niks mee.

 6. jan

  Ik wil dus strijd zien tussen gelijke partijen. Die 100% in orde zijn.

 7. Jaap

  Jan jij mist je hersens

 8. jan

  Ja, want alleen intelligente mensen kijken de Paralympics.

 9. Zelda

  Jan kan zo mee doen met de Paralympische Spelen. Als mongоol zijnde.

 10. jan

  Een mongooI meer of minder valt toch niet op tussen al die paralympische mongooItjes.

 11. KingetjeAlert

  ach mijn moeder zei al iedereen krijgt wat- hij verdiend Dus Jan ook.

 12. schansspringer zonder hoofd, armen en benen

  @KingetjeAlert

  VerdienT, dom misbaksel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.