Peter R. vindt dat PowNews bedreigingen uitlokt

Geplaatst op Thu 15 Mar 2018 om 11:45

Peter R. de Vries vindt het meer dan terecht dat mediamakers als John van den Heuvel beveiligd worden door de overheid, maar vindt ook dat er een bepaalde groep journalisten is die onveilige situaties zelf uitlokt. Dat heeft de misdaadjournalist gezegd in Boulevard. De Vries heeft meer compassie met de ene bedreigde journalist dan de ander. Je kunt journalisten volgens hem niet over één kam scheren. “Je hebt bedreigingen en bedreigingen en ook journalisten en journalisten.”

Paul Vugts en John van den Heuvel horen tot een categorie waarvan je zonder twijfel kan zeggen dat het om heel ernstige bedreigingen gaat, aldus De Vries. “Hun beveiliging is ook zonder meer terecht. Je hebt ook een categorie die eenmalig tegen dit soort dingen oploopt, zoals een cameraman die ergens op een locatie is waar hij niet gewenst is. Dat zijn ook vervelende dingen, maar dat is van een heel andere categorie.”

Dan is er nog de categorie waar De Vries onder meer PowNews toe rekent. “Dan heb je in mijn ogen nog een derde categorie en dat is de categorie die het echt zelf opzoekt. Ik heb wel dingen op mijn netvlies staan van PowNews, die als er ergens dan relletjes zijn daar pontificaal met een grote camera gaat draaien. Dan worden ze bekogeld met rotte eieren en dan gaan ze janken dat de persvrijheid in het geding is, terwijl je eigenlijk denkt: kom op, dit lok je zelf uit.”

Ik noem het als voorbeeld en volgens mij hebben we dat allemaal wel eens gezien bij PowNews. Als er dan ergens relletjes waren of onrust in een buurt of treitervloggers, dan gingen ze er naar toe. Dat ging allemaal vrij nadrukkelijk en opvallend. Ik kon me niet – en ik spreek echt voor mezelf – aan de indruk onttrekken dat als ze dan in de auto zaten zeiden: ‘Hartstikke mooie spectaculaire beelden!’ En dat ze dan op tv met een vroom gezicht zeggen dat de persvrijheid in het geding is.”

Tot welke groep hoort De Vries zelf eigenlijk? “Niet tot de laatste in elk geval. Ik heb het vaak meegemaakt en het speelt nog wel, bijvoorbeeld in de zaak-Holleeder, maar ook in zaken die niet in de publiciteit zijn.”

Ze hebben tegen mij ook wel eens geopperd dat ik twee weken naar het buitenland zou moeten, maar dat heb ik geweigerd. Dat lost niets op. Als je na twee weken thuis komt, is het toch niet ineens over?

Foto: RTL
21 Reacties op “Peter R. vindt dat PowNews bedreigingen uitlokt”


 1. Lodewijk

  Je lult uit je nek De Vries en niet zo beetje ook gutmensch. Dus als de pareltjes van Mark en Hans oude mensen van hun fiets trappen dan mag je als journalist dit niet in het nieuws brengen? Denk dat de mensen van PowNews niet veel of geen grote persoonsbeveiligers om zich heen hebben.
  De waarheid schrijven over al de ellende die de raketwetenschappers en gefrustreerde moslims uitvreten is dus te danken aan PowNews? Ga lekker aan je desk staan bij RTL. Wat een aanfluiting en kom eens in de wereld van realiteit zonder je beveiligers.

 2. Leo

  Hij heeft gelijk. Pownews is het schoolschoffie dat vooraan staat als er gepest wordt, maar het hardst huilt bij de meester als de gepeste één woord terugzegt.

 3. KLM

  Nog maar meer mensen beschermen

 4. André

  Pownews kan de kijker ook verhelderende inzichten geven. Ik wist niet dat er zoiets als beroepsdemonstranten bestaan in de Randstad, totdat Powned het in beeld bracht. Het is allemaal niet zo zwart-wit zoals Peter R ons wil doen geloven. Ik snap zijn afkeer wel, omdat het Pownews hem ooit heeft betrapt in anoniem sekscontact.

 5. bah

  Vervang het woord journalisten voor mensen en lees het stukje nog eens.

 6. E

  Peter heeft een hekel aan Pownews. Dus ongeacht om welk onderwerp het gaat, is hij van mening dat geweld tegen Pownews terecht is. Dat geweld tegen journalisten überhaupt niet te accepteren is, dat komt bij hem wegens zijn haat niet op.

 7. Peter R de Fries

  Deze meneer is zo vreselijk fout.
  Petertje wil eigenlijk gewoon zeggen dat de marokkaantjes en turken die met stenen liepen te smijten geprovoceerd werden.

 8. Baron Van Boetzelaere

  PowNews is op één of andere wijze verbonden aan GeenStijl.
  En die site is nooit te beroerd om Peter R. op de hak te nemen.
  Dat valt zwaar voor iemand met zo’n groot ego als hij. Deze vete duurt nu al een paar jaar.
  Nu heeft hij het over PowNews en morgen weer over Dumpert. Dan heeft GeenStijl het weer gedaan en vervolgens de Telegraaf. Peter R. heeft zo zijn eigen agenda.

 9. Meneer Kaktus

  Vanavond weer 200K kijkers, Petertje!

 10. Kirth Gersen

  Goh, dus als iemand nu echt klaar is met die totale kolder van deze idioot en hem afmaakt dan kunnen we gewoon zeggen dat hij er om heeft gevraagd?

 11. karel

  Twee weken geleden stonden beiden op de voorkant van de telegraaf en de internet site uiteraard was dit een rectificatie omdat beiden de advocaat van Willem H beschuldigden van dat hij brieven van Wim uit het de gevangenis mee smokkelde.Peter R is tevens boodschappen jongen geweest voor Klaas Bruinsma en Cor van Hout,in de Bruinsma rechtszaak komt Peter R ook voor als diegene die valse inbeslagnames van de politie publiceerde in telegraaf wat in werkelijkheid rip partijen waren van Bruinsma.

 12. steve B

  daar hebben we petertje weer,
  zeker bang voor z”n vriendjes uit de zandbak,
  [ t is een echte sche.tlijster]
  walgelijk persoon,

 13. Sammy

  @Kirth Gersen

  U bent werkelijk té dom!

 14. Floris

  Peter, als jij aan tuigvlogger Ismael een vraag stelt en dan een dreigement krijgt is het zeker ook je eigen schuld? En als je nog een keer een messteek krijgt van Joran van der Sloot heb je dat zeker ook zelf uitgelokt?

  Vreter R de Pies, ooit had je aanzien als misdaadjournalist, maar niemand mag je tegenwoordig nog, ga maar met pensioen en kom alsjeblieft nooit meer op TV. Dat is echt zonde van ons belastinggeld.

 15. marianne

  Hij heeft gelijk.

 16. Gnaues

  Met de nadruk op lijk

 17. ox

  De ironie,Petertje is juist groot geworden,met deze vorm van journalistiek.

 18. Anja

  Peter de Vries met zijn zure heksenhoofd heeft weer een mening, alsof we daar op zitten te wachten. Zijn flutpoprgramma waar hij bijna van in zijn broek p*ste is gelukkig een grote flop. Weg met deze s*kkel.

 19. SOLANGE

  De Raadkamer was weer geweldig van Peter R tenminste niet zo een bagger programma als al die andere shit….. chapeau de Vries graag meer v an deze programmas

 20. May

  Petertje weet alles beter. PowNews laat zien wat er gebeurdt in Nederland en gaat de confrontatie aan met dat tuig. Zoals die taxi ronselaars. Waar moet dat voor?? Juist. Om mensen te tillen. Dus met harde hand verwijderen van schiphol. Die treiter vlogger in Zaandam!! Dat vind petertje normaal. PowNews laat teminste de waarheid zien. Nre dan de raadkamer, slap lullen en geld binnen harken. Weg met die petertje.

 21. jodokus

  En ik vind dat de media GEEN AANDACHT meer moet schenken aan Peter de Vries…..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.