Britt Dekker verdient bij YouTube evenveel als bij RTL

Geplaatst op Fri 16 Mar 2018 om 15:30

Britt Dekker verdient momenteel met haar eigen paardenkanaal op YouTube evenveel als ze deed in haar tijd als tv-ster bij RTL. Dat vertelt de realityster aan weekblad Story. Wie denkt dat Dekker is gedegradeerd heeft het goed mis. Van het succes van het kanaal PaardenpraatTV kan ze goed leven. “YouTube en online kijken gaan nog veel groter worden, maar ik verdien er al net zo veel mee als toen ik bij RTL 5 werkte. Dat is voor mij goed genoeg. Ik zeg altijd: je bent rijk als je kunt doen wat je wilt.

Dekker hoeft niet per se steenrijk te worden. “Mijn standaarden daarin zijn niet zo hoog. Ik hoef geen Porsche en ben blij als ik mijn drie paarden kan verzorgen.”

In het begin voelde het voor Dekker nog als een nederlaag om over te stappen van RTL naar YouTube. “In het begin wel, toen voelde het als een soort degradatie. Ik had ook geen idee of het een succes zou worden, want al die kanalen over make-up en het leven in het algemeen zijn veel breder georiënteerd dan een kanaal over paarden.”

We richten ons met PaardenpraatTV ook nog vooral op jongeren, dus het is eigenlijk een niche binnen een niche. Het is daarom extra tof dat we binnen twee jaar al meer dan honderdduizend abonnees hebben.”

Het hele interview met Britt Dekker kunt u lezen op de website van Story.

Foto: RTL
29 Reacties op “Britt Dekker verdient bij YouTube evenveel als bij RTL”


 1. Wollter

  Het is haar gegund. Een schat is het.

 2. KingetjeAlert

  Verfrissende dame. Veel slimmer als menigeen denkt

 3. Coby

  Zij is slimpie jonguh

 4. Simon_W

  Wens haar heel veel succes met haar Youtube kanaal !

 5. Birdwatcher

  Ik gun het haar wel, lekker nuchter en niet hypocriet (zoals vele BN’ers)

 6. Wauter

  Good for her!

 7. Papegaaitje leef je nog

  Laat Britt maar schuiven.

 8. Johan

  Ik gun het haar ook. Maar hoeveel zal het zijn per jaar? Ik gok 60k

 9. Baron Van Boetzelaere

  Ik krijg spontaan uitslag van Dekker als ik haar op tv zie. Paarden interesseren me ook niet. (Behalve in stukken in de pan met wat olie en peper en zout.)
  En toch gun ik haar het succes op YT en dat ze er lekker van kan leven.

 10. Jo

  Die is lang zo dom niet als ze eruit ziet

 11. KLM

  Onbegrijpelijk, mensen leven in een fantasie wereld met al die Youtube kanalen.

 12. Floddero Flunk

  Ja onbegrijpelijk. Al die vele miljoenen kijkers/volgers wereldwijd. Al dat geld dat wordt verdiend dankzij Youtube, onbegrijpelijk.

  En dan te bedenken dat er nog steeds mensen zijn die denken dat TV relevant is. Whahaha :D

 13. claudine

  Vraag me toch af hoe ze hier van kan leven, youtube betaald per miljoen views gemiddeld 1000 euro uit (kan oplopen naar 2.000 naargelang click op advertenties). Als ik haar kanaal even bekijk heeft ze afgelopen maand 305.000 views bij elkaar gehaald.

 14. Koen

  @claudine, sponsering

 15. anoniem

  Vanuit mijn netwerkje kreeg ik bericht dat we die salarissen beter niet serieus kunnen nemen. O.a. Vriendjespolitiek en jarenlang op de loonlijst blijven, om te voorkomen dat je geheimen onthult.. :-D

 16. anoniem

  Je zult maar een ´gewone’ onderbetaalde medewerker zijn bij de omroep.. :S

 17. anoniem

  En mw. Dekker verdient helaas geen geld aan mij.. Ik block op Youtube gewoon die k^tadvertenties.. :-)

 18. Brutus

  Als je dit mens serieus neemt zegt dat veel over jezelf….

 19. Louise

  Ik vind haar fimpjes op youtube hilarisch en informatief. Ga zo door.

 20. E

  De Stemmer
  Wie op de VVD stemt stemt voor armoe.

 21. Wollter

  Waarom lees ik niks over het leuke filmpje van Geert?

 22. Wollter

  Waar blijven de Kijkcijfers?

 23. Mediaprak

  @Wolter; zie app SKO: Voice 1.6, Flikken 1.5. Pauw trekt nu ook op vrijdag meer kijkers dan RTLLN. NPO1 nu ook op vrijdag populairder dan RTL4. SBS een magere 8% marktaandeel. Kortom zware tijden voor comm zenders.

 24. west

  @Wolter ik heb wel de waterstanden van heden morgen

  maasluis – 3
  lobith – 4
  maas plus- 1
  het ij plus 3
  waal — constant
  vecht – 2
  lek plus 1

  dit waren voorlopig de eerste cijfers de rest komt met van Gend en Loos

 25. Moud

  Ach Wollter is nog te lui om zelf op de site van SKO te kijken.

 26. Barbabob

  1 leuk optreden in de wereld draait door en de mensen liggen aan haar voeten, kom op nou, dan ben je wel erg snel tevreden hoor.

 27. west

  Je moet toch een grote LLLLL zijn om als man naar GTST te kijken
  Vroeger had je KLEUTERTJE LUISTER op de radio
  Nu heb je dat voor mensen die nooit volwassen zijn geworden alleen heet het anders !!!

 28. arjan

  VELE malen beter als die opblaaspop Barby.

 29. Jan

  leuke griet

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.