Amerikaanse OM betaalt vliegreis Valerio Zeno

Valerio Zeno reist in mei op kosten van het Amerikaanse Openbaar Ministerie af naar de Verenigde Staten vanwege de berechting van een man die hem vorig jaar beroofde in San Francisco. Dat vertelde de presentator gisteren in Shownieuws. Zeno werd vorig jaar overvallen tijdens opnames van het programma Valerio4Ever. De dader nam een camera ter waarde van 80.000 euro mee. “Iemand had ons in de gaten gehouden en gevolgd, liep naar de auto en sloeg het ruit in.

Die crimineel wist waarschijnlijk niet dat Zeno in de auto zat. “Want ik zat achterin en had geblindeerde ruiten. Ik had nog wel de camera geprobeerd te pakken, maar die is uit mijn handen getrokken. Daardoor is het dus niet diefstal, maar beroving. De politie van San Francisco is daar eigenlijk anderhalf jaar non-stop mee bezig geweest.”

Nu is er een verdachte gevonden en moet Zeno getuigen. “Ik vind het super vet. Dat soort dingen gebeuren natuurlijk alleen in films. Ik ga sowieso een keer roepen ‘objection!’, maakt niet uit wat er gebeurt! Ik ga wel even een dagboekje bijhouden. Dit is iets wat je een keer wil meemaken. Het is niet zo dat ik verkracht of in elkaar geslagen ben, dus ik vind het alleen maar een mooi avontuur. Ik kan eigenlijk niet wachten.”

Het gaat allemaal gebeuren op 7 mei. Shownieuws-deskundige Koos van Plateringen: “Ik vroeg me meteen af wie de vlucht en het hotel betaalt, maar dat betaalt dus gewoon het Amerikaanse Openbaar Ministerie allemaal voor hem.”

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen