Wilfred Genee: ‘Ik zou RTL Late Night heel anders doen’

Als RTL 4 zou besluiten om Wilfred Genee te vragen voor de late avond, dan zou hij een héél ander programma maken dan het huidige RTL Late Night van Humberto Tan. Dat heeft hij zelf gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Genee, zelf al jarenlang het gezicht van Voetbal Inside, is het eens met de kritiek dat de fut er een beetje uit is bij Humberto Tan. “Je ziet wel dat de glans net iets anders is dan hij was, maar dat kan ik me heel goed voorstellen als je zo onder vuur ligt.”

Daarop gaf zijn gast Angela de Jong, de tv-criticus van het AD, aan: “Ik vind het te prijzen in hem dat hij niet wil opgeven, maar op een gegeven moment denk ik wel dat je als zender moet zeggen: we halen jou er even drie maanden af en we zetten er drie maanden Beau neer bijvoorbeeld, of Daphne Bunskoek. Dan komt hij over drie maanden weer terug. Dat werkt bij Pauw en Jinek ook als een tierelier. Of jij, Wilfred! Volgens mij zou jij dat heel leuk kunnen.

Genee vindt het een compliment, laat hij weten. “Denk je dat? Nou, dankjewel. Het is heel aardig van je dat je dat zegt, ik weet het niet. Ik zou het sowieso heel anders doen. Ik zou het een heel andere teneur geven. Ik ben natuurlijk niet de allemansvriend.

De Jong denkt dat Genee de late avond van RTL 4 weer spannend kan maken. “Mensen vinden het wel leuk als het spannend is op televisie. Volgens mij benoem je nu precies het probleem: het is niet spannend, het is niet kritisch, het mag wel wat peper hebben.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen