Wilfred Genee: ‘Ik zou RTL Late Night heel anders doen’

Geplaatst op Tue 13 Feb 2018 om 13:30

Als RTL 4 zou besluiten om Wilfred Genee te vragen voor de late avond, dan zou hij een héél ander programma maken dan het huidige RTL Late Night van Humberto Tan. Dat heeft hij zelf gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Genee, zelf al jarenlang het gezicht van Voetbal Inside, is het eens met de kritiek dat de fut er een beetje uit is bij Humberto Tan. “Je ziet wel dat de glans net iets anders is dan hij was, maar dat kan ik me heel goed voorstellen als je zo onder vuur ligt.”

Daarop gaf zijn gast Angela de Jong, de tv-criticus van het AD, aan: “Ik vind het te prijzen in hem dat hij niet wil opgeven, maar op een gegeven moment denk ik wel dat je als zender moet zeggen: we halen jou er even drie maanden af en we zetten er drie maanden Beau neer bijvoorbeeld, of Daphne Bunskoek. Dan komt hij over drie maanden weer terug. Dat werkt bij Pauw en Jinek ook als een tierelier. Of jij, Wilfred! Volgens mij zou jij dat heel leuk kunnen.

Genee vindt het een compliment, laat hij weten. “Denk je dat? Nou, dankjewel. Het is heel aardig van je dat je dat zegt, ik weet het niet. Ik zou het sowieso heel anders doen. Ik zou het een heel andere teneur geven. Ik ben natuurlijk niet de allemansvriend.

De Jong denkt dat Genee de late avond van RTL 4 weer spannend kan maken. “Mensen vinden het wel leuk als het spannend is op televisie. Volgens mij benoem je nu precies het probleem: het is niet spannend, het is niet kritisch, het mag wel wat peper hebben.”

Foto: RTL
26 Reacties op “Wilfred Genee: ‘Ik zou RTL Late Night heel anders doen’”


 1. Als ik Erland een tip mag geven...

  Ik zou het door Chantal Janzen laten presenteren. Naakt.

 2. Frans

  Ik denk dat Genee een afgang gaat worden , als hij Derksen niet bij hem heeft

 3. Ron

  Tan even 3 maanden maar daarna weer laten terug keren zet geen zoden aan de dijk. Dat heeft afgelopen zomer niets uitgehaald. Het is gewoon klaar met Tan en het Late Night format. Verder eens met de kritiek dat het wel wat kritischer mag en dat er meer peper in de late avond mag. Jinek begint ook haar kritische houding te verliezen merk ik. Die spannende TV die ze afgelopen zomer nog maakte is totaal verdwenen.

 4. robb

  Direct doen laat Humberto de maandag en vrijdag doen en Genee de andere avonden ,Beau wil niet elke avond ,Daphne moet nog leren dat lukt ook niet echt met al de mensen die om 5 uur aanschuiven.

 5. Ron

  Dat heeft geen zin om daar elke avond een andere host neer te zetten. Het gaat om continuïteit en dan krijg je dus wisselende TV. Beter gewoon 1 vast nieuw gezicht en een totaal andere invulling qua gasten en items.

 6. Bart

  @frans Ja want jij weet het. Echt totale onzin wat je zegt.

 7. SOLANGE

  Tan moet wegblijven …hij kan het gewoon niet is met zichzelf bezig hoe hij overkomt de gasten interesseren hem totaal niet hij heeft geen algemene kennis stelt rare domme vragen geeft vreemde antwoorden …TAN KAN HET NIET
  ….zeer hoogmoedig en dat komt voor de val…. btw dat handenwrijven heeft hij afgeleerd is er zeker op gewezen hihihih

 8. Bart

  Wilfred Genee en Helene Hendriks afwisselend met Beau en Marieke. (Om de 2 maanden wisselen)

  Met vaste kritische tafelgasten en niet vaste gasten die iets komen vertellen over muziek, dieren, film of sex. En dagelijks wisselende gasten. Niet te veel rubriekjes. In de zomer 3 maanden vanaf wekelijks wisselende locaties in Nederland

 9. dirk

  ik denk juist dat genee veel beter tot zijn recht komt zonder Johan derksen.een op een kan hij zeer scherp interviewen.

 10. Alex

  Genee is een prima optie.
  Zijn BNR show is ook scherp, dus zou hij ook op tv kunnen doen.

  Enige vervelende is dat de RTL kliek een kritische noot kan verwachten, top voor de kijkers, maar dat gaat Erland Wendy niet aandoen. Valt ze meteen door de mand.

 11. Rodrigo

  Solange

  Tan kan het wel, alleen heeft ie een hele lange vakantie nodig, toen met de Bataclan slachtoffers (en vader van 1 van de daders) was hij op zijn best en heeft hij daar terecht een prijs voor gewonnen voor beste interview

 12. Bears' den

  @ Rodrigo

  Tan heeft die prijs mede gewonnen omdat ie zwart is..
  Positieve discriminatie..
  Wordt daar een beetje moe van..
  In de wereld draait door zie je dat ook vaak!
  Soms lijkt het wel dat ze persee een zwarte in de show willen alleen maar omdat ze zwart zijn en iets kunnen vertellen, maaar eigenlijk niks toevoegen..
  En ben zelf zwart dus Nee, ben geen racist..
  Maar ook weer die nieuwe film van Marvel, Black Panter..
  Moet een geweldige film zijn, waarom, omdat er alleen maar zwarten inspelen en geproduceerd is door zwarten?
  En daarom móet deze film wel goed zijn en zijn alle zwarten mensen enthausiast..
  Beetje sneu want zwarten willen niet als minder gezien worden maar door dit soort taferelen zien ze zich blijkbaar wel als minder..

 13. ali

  Precies@Bears. Ze moeten niet van kijk ons wij doen aan positieve discriminatie. ze moeten gewoon de beste presentator zoeken ipv Tan .zijn tijd is voorbij teveel gebeurt. En de mensen zijn hem uitgekotst.

 14. Rodrigo

  toevallig komt de beste muziek wel van mensen met een donkere huidskleur, so i rest my case

 15. Bart

  @Rodrigo Als je het al een paar jaar doet zit er zo af en toe wel een goed gesprek tussen. Over de hele lijn gezien is het helemaal niets. Vanaf het begin al niet. Goed dat de kijker het nu ook eindelijk door heeft. Niets geen vakantie. Gewoon stoppen met die man. En snel!

 16. Bears' den

  @ Rodrigo

  Of de beste muziek van de zwarte mens komt is geen feit, maar smaak..
  Er zijn idd een hele hoop zwarte die goeie muziek maken, maar net zoveel witte zijn er die ook goeie muziek maken..

 17. Frietje achmed

  Wie wil er nou bij deze kakkertje aan tafel zitten?

 18. Frietje achmed

  Bears den zwarte mensen zijn heel onzeker en hebben een laag eigenwaarde.

 19. Louis

  Veronica doet het weer….bijna 20 minuten onderbreking tijdens voorbeschouwing voetbal…en dan nog ook nog maar een belspel erbij,iedere 10 beller maakt kans….baggerzender

 20. hendrik

  Hoort wie het zegt.

 21. achtmet

  Louis ,volkomen eens met je , vooral die achterlijke schreeuwerd van Wietse uit de Goot .pfff wat een etterbak

 22. Dick

  Ik zou deze podcast ook heel anders doen! https://soundcloud.com/user-77075810/tracks

 23. Karen

  Als je iedere keer weer diezelfde uitgerangeerde gezichten ziet verschijnen die totaal niks toe te voegen hebben, in combinatie met de grootste tv narcist ga je al in de tv gids kijken of er iets anders dat wel interessant is niet toevallig op hetzelfde tijdstip komt.

 24. mark

  Het is met voetbal bij Veronica heel erg ja, 1e helft 45 minuten,2e helft 45 minuten en een 3e helft 45 minuten reclame.

 25. Wolter

  Veronica doet het beter!

 26. jdj2050

  Ben bang dat het met Genee niet veel beter wordt. Hij past perfect in VI omdat hij dit programma draagt samen met Gijp en Derksen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.