Femke Halsema geen voorstander van boycot VI

Femke Halsema is er geen voorstander van om adverteerders op te roepen om een programma als Voetbal Inside te boycotten. Dat heeft ze laten weten in The Friday Move, de radioshow van Wilfred Genee op BNR Nieuwsradio. GroenLinks, waar Halsema vroeger de leider van was, is het net als een aantal andere linkse groeperingen helemaal klaar met het politiek-incorrecte VI. Ook Halsema kon niet lachen om de recente transgendergrap, maar een boycot gaat haar veel te ver.

Als Halsema gevraagd wordt wat ze eigenlijk vindt van de hele transgendergrap-rel, zegt ze: “Eerlijkheidshalve – ik weet dat het voor jullie een enorm groot ding is – ben ik er deze week eigenlijk niet mee bezig geweest.”

Ze heeft echter wel een mening. “Dit gaat helemaal niet over vrijheid. Natuurlijk moet je het kunnen doen. Dit gaat over smaak. Of het nou smakeloos of smaakvol is. Ik vind het persoonlijk behoorlijk smakeloos.”

Een boycot gaat haar hoe dan ook te ver. “Daar zou ik dan ook geen voorstander van zijn.”

Maar wat vindt ze er dan van dat GroenLinks de tv-show wel oproept tot een boycot? “Be my guest.”

Adverteerders kunnen goed zélf de afweging maken of ze verder willen sponsoren of niet, denkt Halsema. “Bij een vrije samenleving, vrije markt en vrij debat hoort dat bedrijven kunnen beslissen dat als ze programma’s beneden elk peil vinden, ze kunnen zeggen: dat financieren we niet meer. Natuurlijk kan dat, dat is hun vrijheid.”

Voor mij is het een kwestie van smaak.”

Foto: GroenLinks, Harold Pereira, CC BY 3.0

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen