Femke Halsema geen voorstander van boycot VI

Geplaatst op Tue 13 Feb 2018 om 13:00

Femke Halsema is er geen voorstander van om adverteerders op te roepen om een programma als Voetbal Inside te boycotten. Dat heeft ze laten weten in The Friday Move, de radioshow van Wilfred Genee op BNR Nieuwsradio. GroenLinks, waar Halsema vroeger de leider van was, is het net als een aantal andere linkse groeperingen helemaal klaar met het politiek-incorrecte VI. Ook Halsema kon niet lachen om de recente transgendergrap, maar een boycot gaat haar veel te ver.

Als Halsema gevraagd wordt wat ze eigenlijk vindt van de hele transgendergrap-rel, zegt ze: “Eerlijkheidshalve – ik weet dat het voor jullie een enorm groot ding is – ben ik er deze week eigenlijk niet mee bezig geweest.”

Ze heeft echter wel een mening. “Dit gaat helemaal niet over vrijheid. Natuurlijk moet je het kunnen doen. Dit gaat over smaak. Of het nou smakeloos of smaakvol is. Ik vind het persoonlijk behoorlijk smakeloos.”

Een boycot gaat haar hoe dan ook te ver. “Daar zou ik dan ook geen voorstander van zijn.”

Maar wat vindt ze er dan van dat GroenLinks de tv-show wel oproept tot een boycot? “Be my guest.”

Adverteerders kunnen goed zélf de afweging maken of ze verder willen sponsoren of niet, denkt Halsema. “Bij een vrije samenleving, vrije markt en vrij debat hoort dat bedrijven kunnen beslissen dat als ze programma’s beneden elk peil vinden, ze kunnen zeggen: dat financieren we niet meer. Natuurlijk kan dat, dat is hun vrijheid.”

Voor mij is het een kwestie van smaak.”

Foto: GroenLinks, Harold Pereira, CC BY 3.0
14 Reacties op “Femke Halsema geen voorstander van boycot VI”


 1. Walter

  Haha, who the h*ll is Femke Halsema (!) om te vertellen wat wel en niet op TV mag komen. Voetbal Inside’s publiek is de rest van NL, NIET de grachtengordel in Amsterdam en omstreken…

 2. Jan Hoekstra

  Voetbal Inside is geweldige televisie. Ik heb een oplossing voor alle deze mensen die normaal gesproken toch al geen voetbal kijken, kijk het programma gewoon niet. Ik heb een hekel aan al die stomme spelprogramma’s zoals Miljoenenjacht, heel simpel, ik kijk gewoon niet.

  Een paar jaar geleden mocht Paul de Leeuw met iedereen de spot drijven, maar Gijpje zet een keer een pruik en al die zogezegde BN’ers beginnen zich er mee te bemoeien.

  Groetjes uit Bangkok,

  Jan Hoekstra

 3. Robbie

  @Walter en waar woon jij dan, in een hunebed?

 4. Rodrigo

  Walter, ik weet niet of je het weet, maar Genee woont in Amsterdam…. en daarnaast, hoe weet jij waar de man die rechts achter Gijp zit, woont, of die dame die schuin achter Derksen zit…

 5. Peter

  Voor Walter is befrijpend lezen ook een ver van mijn bed bed show. Halsema zei helemaal niet wat er wel en niet op tv mag. Ze vond de grap smakeloos. Ze zei egenlijk dat politieke partijen verre van oproepen tot boycotten moeten houden.

 6. jojo

  hallo ALLEMAAL!!reclamespotje van mevr Dolman al gezien??????????????
  Daar horen we helemaal niets over !

 7. TJ

  Halsema is bezig met een charmeoffensief omdat ze burgemeester van Amsterdam wil worden.

  Trap er niet in.

 8. Wijskijker

  Wie had ooit kunnen bevroeden dat de zogeheten progressieve linkse partijen de fatsoensdominee’s zouden worden die bepalen wat wel of niet op de buis mag?
  Meisje Klaver, Betweter Pechtold en Rat Asscher die VI wilden boycotten.
  Het moet niet gekker worden.

 9. SOLANGE

  Halsema wilde haar kinderen niet op een zwarte school heeft ze gauw op en witte school geplaatst ……ze is zo hypocriet als de pest en dan dat irri praten van haar bij elke zin zegt ze eh m ehm ehm ehm ehm ehm ehm vreselijk wijf

 10. René

  @Rodrigo: Als je iemand de les leest doe het dan wel goed. Genee woont niet in Amsterdam, maar in Soest.

 11. Anouk

  Ik ben voor een boycot van Femke Halsema, ik vind deze vrouw doodeng, onbetrouwbaar en ongeloofwaardig. Haar mening interessert me niet.

 12. anoniem

  Mw. Halsema heeft als ex PvdA-er, naar mijn bescheiden mening, GroenLinks geen goed gedaan. Met argusogen heb ik haar standpunten in het diversiteitsdebat gevolgd. Maar het neemt niet weg dat het me een prima mens lijkt.

 13. Ronald de Vries

  Deze vrouw is NIET links zo neoliberaal als de pest. Zien jullie dat nou echt niet?

 14. Marianne

  Grootste fout is natuurlijk dat de partij achter haar aan bleef lopen al die tijd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.