‘VARA had moeten fuseren met VPRO, niet BNN’

Geplaatst op Wed 14 Feb 2018 om 13:40

Dat Koos Postema er moeite mee heeft dat fusieomroep BNNVARA niet VARABNN is genoemd was al bekend, maar eigenlijk vindt hij het sowieso bizar dat de VARA is gefuseerd met BNN. De VPRO had een veel betere fusiepartner geweest. Dat zegt hij in de VARAgids. Postema kan er nog steeds niet over uit. “De VARA had natuurlijk moeten fuseren met de VPRO. Kijk eens naar hun prachtige documentaires als Langs de oevers van de Yangtze van Ruben Terlou“, zegt hij.

Langs de oevers van Yangtze is een prachtproduct, vindt Postema. “Of Van Moskou tot Moermansk van Jelle Brandt Corstius.”

Hij vervolgt: “Vroeger Wim T. Schippers voor het ontregelende of Kees en Wim die nooit meer verbeterd zijn, maar later toch ook weer Jiskefet, Toren C en nu dus Lubach.”

Het zijn allemaal favorieten van Postema. “Conclusie: ondanks veel geouwehoer en gekanker is er veel goede Nederlandse tv.”

Het VARAgids-interview met Koos Postema kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
20 Reacties op “‘VARA had moeten fuseren met VPRO, niet BNN’”


 1. karel

  VPRO wilde met niemand fuseren.

 2. Lodewijk

  VARA is een Judas-omroep van de bovenste plank. Wat verschrikkelijk verraad heeft deze omroep en haar medewerkers gepleegd richting de meest zwakkere mensen in de samenleving. Werkelijk met geen pen te beschrijven. Alleen een beetje popie doe en janken betreft islam en eigen mensen in de stront laten zakken, dat is de VARA.
  Begrijp werkelijk niet dat bv zo JOOP. NL boordevol nepnieuws iedere dag gesteund mag worden door belastingcenten i direct via de VARA. En wat voor gek moet je zijn om lidmaatschap van dit zooitje wegkijkers te steunen? Al die vreselijke omroepen die in hun broek schijten om de realiteit te beschrijven verdienen geen bestaansrecht. Maak niet uit of je VPRO of BNN bent.

 3. anonymous

  Eens

 4. Don

  Postema heeft volkomen gelijk!

 5. Henk

  Dit is oud ‘nieuws’ (uit de Varagids van 5 december 2017)

 6. Henk

  Wel met Postema eens:
  Sommige VARA/BNN-programma’s, zoals De Nieuws BV (radio1) en Spuiten & Slikken zijn (igg gedeeltelijk) veel te puberaal: met kinderachtige onderdelen als flauwe kwissen, weddenschappen, overbodige persoonlijke ontboezemingen door presentatoren, giechelende en schreeuwende presentatoren, etc

 7. SOLANGE

  En dat walgelijk hoge salaris van Matthijsje moeten ze inkorten 600.000. per jaar om 3 kwartier mensen te laten lullen en autocue af te raffelen en nog meer nevenfunsties heeft die graaier…

 8. Henk

  Oneens met Lodewijk van hierboven. Hij lijkt te veel beïnvloed door pest-sites als Geen Stijl. Hij mag van alles vinden over Joop.nl, maar dat die ‘boordevol nepnieuws iedere dag’ zou staan is onzin. Dat kan Lodewijk hoogstwaarschijnlijk ook helemaal niet aantonen.

 9. eindregie

  Het wordt gewoon tijd dat al die omroepen eens ophouden te bestaan. Het maakt geen bal uit wie wat uitzendt. Gewoon 1 sterke NPO.

 10. Lodewijk

  Hahaha die Henk ga Jolie eens confronteren met de Metoo artikelen en zijn eigen capriolen. Word eens wakker man.

 11. Curryworst

  Koos de tv-dinosaurus noemt allemaal interessante VPRO programma’s op maar wat staat daar dan tegenover van de VARA?
  Niets dus.

 12. Jeffrey

  Idd, VARA en VPRO zijn authentieke omroepen en roepen bij mij zeker wel nostalgische gevoelens op met feel good tv. BNN daarentegen heeft vrijwel alleen maar open deuren ingetrapt met zogenaamde taboes doorbreken en poppenkast tv. En dan doen ze er een informatief randje er aan, zodat het lijkt alsof ze heel erg meelevend zijn, maar ondertussen is rolt iedereen lachend van de bank af en zijn de camera’s weer weg, dan blijft er een hoopje zielige mensen over. Vond het ook zo’n schande met “Je zal het maar hebben” Ja, als je in het programma wil, dan moet je een aandoening hebben, maar wel vreselijk positief in het leven staan en eigenzinnig zijn. Tja, en dan die domme figuren zich maar opgeven, die toevallig een uitzondering zijn op de regel, dat de meesten gewoon thuis in een sociaal isolement zitten. Tja, je hebt er altijd wel een paar, die kwijlend in een restaurant werken of spastisch trommelend in een bandje zitten en die zich nergens voor schamen. Dat is nou leuke tv.

 13. Bart

  Postema heeft wel gelijk. BNN de VARA past als een merk helemaal niet bij elkaar. De naam is ook heel slecht. Bart de Graaf draait zich om in zijn graf als hij ziet wat er van BNN is geworden.

  De VPRO wilde niet fuseren. Van een fusie met de VARA is nooit sprake geweest. Wel zijn er fusiegesprekken gevoerd met de AVRO. Uiteindelijk kozen zij voor een fusie met de TROS.

 14. LPO

  VARA moet van de buis!
  Linkse propaganda omroep!

 15. frans

  Bnn is tegenwoordig een reisbureau onvoorstelbaar dat belastinggeld gebruikt wordt voor reisprogramma’s van wat yuppen

 16. Rop

  Wij van de WCeend staatsomroep adviseren WCeend de staatsomroep

 17. aammehoela

  Wat is er mis met links. Rechts is alleen maar goed voor de werkgevers en aandeelhouders. Links is sociaal oftewel ook de minderbedeelden hebben recht op een goed inkomen.

 18. Feder

  @ aammehoela: Volg jij het nieuws niet en ben je in de jaren ’70 blijven hangen? Links komt niet meer op voor werknemers met een laag inkomen. Het enige wat links nog doet is zich druk maken om ‘inclusiviteit’, identiteitspolitiek, en het knuffelen van mensen die een enge religie aanhangen (behalve gristenen). En natuurlijk het demoniseren van mensen die zich (wél) zorgen maken om de gevolgen van multiculti en massa-immigratie. Dáár is links mee bezig – en dat heeft stemmend Nederland goed in de gaten, gelet op de laatste Tweede Kamerverkiezingen en het lage aantal kamerzetels voor linkse partijen.

 19. Erwin

  In het kader van transparantie is het wel goed als de publieke omroep eens duidelijk kan maken waren sommige omroepen gaan samenwerken {avrotros, kro-nrcv) en andere kleinere omroepen zoals eo en vpro dat niet doen. Uiteindelijk hebben al die fusieomroepen doe die fusies totaal geen gezicht meer. Niemand weet meer waar ze voor staan.

 20. Heleen

  De Vara heeft nooit veel goede programma`s gehad behalve Achter het Nieuws en Denk aan Henk. Er waren er vast nog een paar maar welke mis je nog echt? Kwalijker is natuurlijk dat mensen hun “thuis” verloren hebben door al dat gefuseer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.