TMG ontkent einde van Telegraaf VNDG

Geplaatst op Mon 12 Feb 2018 om 9:30

De Telegraaf Media Groep ontkent dat er negen maanden na de start al een einde komt aan zijn videoplatform Telegraaf VNDG. Dat is te lezen op Spreekbuis.nl. Telegraaf VNDG is een videoplatform met een reality-georiënteerde programmering, maar brengt ook series en entertainment. Het is een aanvulling op de nieuwsvideo’s die toch al op Telegraaf.nl te zien waren. ‘Diverse bronnen’ hebben echter aan Spreekbuis laten weten dat TMG-eigenaar Mediahuis geen geduld meer heeft met VNDG.

De bronnen stellen dat Mediahuis niet wil dat Telegraaf een soort entertainmentkanaal wordt, maar zich geheel gaat richten op nieuws. “Terwijl er de laatste jaren op vrijwel alle TMG-activiteiten bezuinigd moest worden, kon het bij de Telegraaf VNDG-afdeling niet op“, klaagt een van de bronnen op Spreekbuis.

Er is wel héél erg veel geïnvesteerd in VNDG, aldus de bron. “Er werd continu voor de duurste oplossingen gekozen met een presentator, die zelfs meer salaris ontvangt dan Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen. Dat terwijl de online programma’s belabberd worden bekeken en de reclame-inkomsten ook zwaar tegenvallen. Telegraaf VNDG is het grootste TMG-debacle sinds de overname van Hyves.

Volgens Spreekbuis.nl wilde TMG het bericht aanvankelijk niet bevestigen noch ontkennen. Het mediabedrijf kwam met een behoorlijk vaag statement waarin werd gerept over ‘concentreren op de ontwikkeling en het vermarkten van de sterke merken in haar portfolio en te streven naar marktleiderschap voor deze merken’.

Na publicatie van het Spreekbuis-artikel kwam TMG met een tweede reactie: “We stoppen niet met Telegraaf VNDG. Als je een dergelijk project start is dat kostbaar, daarom bekijken we hoe we efficienter kunnen werken.”

Het artikel ‘Gerucht: ‘Mediahuis gaat stekker uit Telegraaf VNDG trekken’ (update)’ kunt u lezen op Spreekbuis.nl.

Foto: TMG
13 Reacties op “TMG ontkent einde van Telegraaf VNDG”


 1. DAAN.

  VNDG / Telegraaf / Mediahuis moeten ze eerst nog een gaan leren hoe ze een video moeten gaan maken.

  Platform wordt echt slecht aangevuld met content, en wat ze uitzenden is van zeer lage kwaliteit! Het had van de lokale omroep kunnen zijn!

  En nu staat de beste serie van VNDG ook nog op KIJK.nl?
  https://www.net5.nl/programmas/dagboek-van-een-minnares/videos/Qih9p1xqWsY/dagboek-van-een-minnares/

 2. Wim

  Ook ik heb al eerder vernomen dat ze gaan stoppen. Bij TMG is het zo’n puinhoop dat de communicatie-afdeling niet eens goed op de hoogte is wat binnen hun bedrijf speelt. Ook de nieuwe eigenaar Mediahuis is geschrokken wat voor een rotzooi het daar is. Ze proberen met een integratie nu beetje bij beetje het VNDG-merk los te laten. Hopelijk is het wereldwijde web ook dan verlost van die slechte slappe aftreksels zoals Geld van de Sterren, Handhavers en de Hotelpolitie.

 3. andre

  De plopkappen “VNDG” zijn al vervangen door gewoon “Telegraaf”. Het merk is dus in feite al weg.

 4. Jeroen

  In het begin was het al onduidelijk. Je hebt Telegraaf Video en Telegraaf VNDG. Eerst was Telegraaf VNDG helemaal niet op Telegraaf.nl te vinden, dus kwam er ook geen hond op de site. Nu staan de videos van Telegraaf Video én Telegraaf VNDG op één site. De verschillen zijn voor de sitebezoekers totaal onduidelijk. Degene die daar voor verantwoordelijk is geweest zou nog vandaag het hoofdkantoor op de Basisweg moeten verlaten.

 5. Otto Groeneveld

  Die afschuwelijke Telegraaf is helemaal over en uit. Belachelijke Telegraaf- site die afkomstig is uit jaal nul, duurt gewoon een aantal minuten voordat alles is geladen. Nieuws is om te huilen en lachen tegelijk. Wat een propagandablaadje is het geworden voor de VVD zeg. Als het regent in Nederland geven ze Poetin de schuld. Zijn trouwens zo voor lul gezet met die Vermeend zaak.
  Over Vermeend gesproken, die man is compleet van het padje en is al vanaf zijn geboorte het lachertje maar schrijft in Telegraaf. Hans Wiegel wtf zeg, een man uit de prehistorie die nooit iets heeft gepresteerd buiten centen opmaken van de hardwerkende Nederlander.
  Commentaar geven op de belachelijke artikelen in Telegraaf is niet meer mogelijk tenzij je net als bij Elsevier de VVD promoot en de EU. Nee heel die Telegraaf is nog te min voor de kattenbak.

 6. eindregie

  Maak gewoon een goeie krant en laat de video’s maar over aan NPO, RTL, SBS, FOX….

 7. Jantje

  Gewoon ONTZEDDEND slecht opgezet. Je moet het ergens zoeken op de telegraaf site onderaan. Staat nergens in het menu en komt zo nooit in je ‘systeem’
  En waarom moet je dure presentatoren aan trekken? Doe het met stagiaires en jong talent

 8. Fred

  Stelegraaf moet gewoon nieuwsvideo’s gaan maken in plaats van die online tv-onzin. Hoe kun je als directie hier nou akkoord op geven? Ik zou me als Telegraaf-journalist echt schamen voor zo’n slechte werkgever.

 9. Roy020

  Hun live verslaggeving van aanslag in Barcelona was super, maar daarna was het stil. Jammer.

 10. Gerdien

  Zou me niks verbazen want het is nooit boven het niveau gekomen van een lokale omroep gerund door goedwillende amateurs. Nieuws in beeld brengen is echt iets heel anders stukkies schrijven. Dat hebben ze ook weer geleerd maar een dure les zal het wel zijn.

 11. Mediaprak

  RTV en Telegraaf. Geen goed huwelijk. Zie REMEiland, Tros, Amsterdam FM, SBS, Sky/Veronica, WNL, PowNed, GeenStijl en VNDG…. Mediahuis heeft vóór overname al aangegeven dat ze op de Basisweg eerst maar eens een goede krant moeten maken en de redacties van de regionale bladen moeten integreren. Blijft dat VNDG t kindje was van huidige hfdredacteur P Jansen. Zijn zijn dagen ook geteld?

 12. Ernst

  Belabberde en stompzinnige video’s. In het begin af en toe een paar bekeken, wat een amateurs

 13. Erwin

  Volgens mij is VNDG niet heel erg het kindje van Paul Jansen, maar geert jan van der Snoek (de voormalig ceo en puppet van John de Mol). Nu valt het onder Mandy van der Wal (ook al een John de Mol-puppet). Media huis zal haar hoogstwaarschijnlijk aan de kant gaan schuiven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.