Telegraaf vindt Eurosport grote verliezer Spelen

De Telegraaf vindt dat Eurosport de grote verliezer is van de huidige Olympische Spelen. Dat kopt de krant vandaag, zo is te lezen in de kiosk. Eurosport verbaasde in 2015 vriend en vijand door voor heel Europa de Olympische tv-rechten in de wacht te slepen voor een megabedrag van 1,3 miljard euro. Eurosport noemt zich nu de ‘Home of the Olympics’, maar Nederland stemt nog altijd gewoon massaal af op de NOS, die vrijwel bijna alles in sublicentie heeft gekregen van de sportzender.

Wat heb je nog aan de uitzendrechten als de NOS met miljoenen kijkers naar huis gaat en Eurosport er enkele tienduizenden heeft, vraagt De Telegraaf zich af. “Eurosport wist niet één keer tot de top-25 door te dringen.

Eurosport is een loser, vindt de krant. “Eurosport mag zich weliswaar Home of the Olympics noemen, maar ontbreekt vooralsnog volledig in de kijkcijferlijstjes.

Toch zal Eurosport er volgens het dagblad niet wakker van liggen. “Het bedrijf slaagt er weliswaar niet in om zijn status als Home of the Olympics waar te maken, maar had juist in Nederland zijn omzetdoelstelling al gehaald voordat die was opgesteld.

Het Telegraaf-artikel over Eurosport kunt u lezen via Blendle.

Foto: Eurosport

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen