SBS 6 kondigt opvolger Utopia aan: House of Talent

SBS 6 onthult de opvolger van Utopia. De zender kiest opnieuw voor reality en opnieuw voor een format van Talpa: het gaat om House of Talent, waarin acht muzikale talenten in een voormalige tv- en radiostudio gaan samenwonen om aan hun solocarrière te werken. Dat heeft de zender laten weten. House of Talent begint waar andere talentshows stoppen, legt een woordvoerder uit. “Namelijk bij de lancering van de professionele zangcarrières van veelbelovende artiesten.”

Twee ervaren managers trekken met hun netwerk alle registers open om hun eigen artiesten zo groot mogelijk te maken, maar alles hangt natuurlijk af van de artiesten zélf. Wie heeft het in zich om uit te groeien tot een echte superster?

Van een volkszanger tot een rapper en van een rocker tot een DJ: de achtergrond van de talenten loopt uiteen, maar ze hebben één ding gemeen: ze hebben er alles voor over om door te breken. Elke artiest moet iedere zes weken één lied maken, opnemen en uitbrengen.

Geld verdienen en fanbase opbouwen

De soap speelt zich letterlijk tussen de kijkers af, aangezien de artiesten kunnen worden geboekt voor optredens. Ze moeten zich continu bewijzen, laten zien dat ze zich staande kunnen houden in de business én dat ze kunnen leven van hun talent.

De kijker volgt hun avontuur op de voet en is getuige van de onderlinge relaties, de successen, de tegenslagen en de optredens in het land. Welke artiest wordt er in korte tijd razend populair en verdient geld met zijn talent?

Geld verdienen én een grote fanbase opbouwen zijn belangrijk, want de talenten worden afgerekend op hun prestaties. Tijdens de serie vallen er artiesten af en stromen er nieuwe, gemotiveerde talenten in.

Prominente rol Tony van de Berkt

De twee managers worden op hun beurt aangestuurd door de CEO van platenmaatschappij 8ball Music, Tony van de Berkt. 8ball Music heeft artiesten zoals Alain Clark, Miss Montreal, Di-rect en André Hazes onder contract staan.

Tony van de Berkt: “Voor House of Talent hebben we mensen nodig die muziek dromen en ademen. Je werkt er 24/7 aan je eigen muziek, het publiek leert je goed kennen en je wordt begeleid door de beste professionals uit de muziekindustrie. Elke maand breng je een track uit en maak je kans op een eigen videoclip. Iedereen die serieus een muziekcarrière ambieert en deze unieke kans wil aangrijpen, moet zich snel opgeven!

Aanmelden voor House of Talent kan via www.sbs6.nl/houseoftalent. Door de Facebookpagina van het programma te liken, blijft men op de hoogte van alle ontwikkelingen.

House of Talent gaat deze zomer van start bij SBS6, waar het dagelijks in de vooravond te zien zal zijn. Op de radio komt er een samenwerking met De Veronica ochtendshow met Giel Beelen.

Utopia houdt op 1 juni 2018 op te bestaan vanwege de aanleg van een busbaan.

Lees ook: Noord-Holland: ‘Utopia moet weg vanwege busbaan’ (1 december)

Foto: Wessel de Groot, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen