Ryanne van Dorst bij DWDD: ‘Ik zit hier voor het geld’

Artieste Ryanne van Dorst, ook wel bekend als Ella Bandita, was maandagavond tafeldame in De Wereld Draait Door voor de financiële vergoeding die daar tegenover staat. Dat gaf ze ruiterlijk toe in de uitzending op NPO 1. Van Dorst benoemde in het krukkengesprekje het probleem dat jonge mensen in ons land lastig aan een goede woning kunnen komen. Dat probleem is volgens haar erg wezenlijk. “Het is een probleem van mijn generatie, van mensen van zo rond de dertig.”

Van welvarend tot minder welvarend hebben dertigers een probleem, zegt ze. “Die hebben misschien een baan en hard gestudeerd – ik niet, maar wel van mijn generatie – en die hebben geld en die willen dan een huis. Je hoeft niet eens een baan te hebben, maar je hebt gewoon weinig geld en je wil huren. Dan is het moeilijk om aan een huis te komen. Zelfs in Rotterdam, waar ik woon.”

In de omgeving van Van Dorst lopen allemaal mensen tegen een muur op. “Mensen om me heen zijn echt aan het zoeken om een goede betaalbare woning te vinden, want wie heeft er nou een kwart miljoen voor een huis? Dat is veel geld toch? En ik wil eigenlijk ook wel verhuizen.”

Van Dorst woont nu in een flatje, maar wil een gezinswoning. “Ik wil een tuintje, dacht ik, en een hond. Ja, ik woon nu op een versierinkje, op de eerste etage, maar ik wil gewoon een huisje met een tuin, maar dat is niet te betalen.

Daarom zit ik ook hier, vanavond krijg ik betaald“, merkte ze op in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk.

Een uur tafeldame of -heer zijn in DWDD betaalt goed. Halina Reijn verklapte eerder 750 euro per uitzending te krijgen. Het AD stelde eerder dat Marc-Marie Huijbregts zelfs 2.000 euro krijgt.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen