RTL maakt serie van bestseller Judas

Geplaatst op di 20 feb 2018 om 9:30

RTL gaat een dramaserie maken van het boek Judas, de veelbesproken bestseller van Astrid Holleeder. Dat heeft RTL Boulevard ontdekt door een onhandig incident met actrice Marit van Bohemen, die de rol van Sonja Holleeder gaat spelen. “Aanvankelijk wilde RTL dit nieuws nog niet naar buiten brengen, maar Marit van Bohemen is vandaag uit de rechtbank gezet tijdens het Holleeder-proces. De actrice heeft tijdens het proces geluidsopnames gemaakt en dat mag natuurlijk niet.

Van Bohemen maakte een dertig seconden lange opname van de getuigenis van Sonja om zo beter in haar rol te komen. “Zij zal namelijk de lievelingszus van Willem Holleeder spelen in de serie“, aldus Boulevard.

De rechtbank zette Van Bohemen eruit en dat is opgepikt door een verslaggever van RTL Boulevard die bij het proces aanwezig was. “RTL Boulevard is rond gaan bellen en kwam er toen achter dat er een serie in de maak is.”

Peter R. de Vries, die eerder zelf ook uit de rechtszaal is gestuurd bij hetzelfde proces, vindt Van Bohemen echt een beetje dom. “Ik vind het erg knullig en pijnlijk. Als je een serie maakt over het boek Judas, dan weet je dus bij uitstek hoe gevoelig alles ligt. Uitgerekend zo iemand gaat dan in de rechtszaal een opname maken van de stem van Sonja, die er nou juist alles aan wil doen om buiten beeld te blijven.”

Luuk Ikink: “We hebben haar even gesproken. Ze schaamt zich dood en zegt: ‘Ik was me echt van geen kwaad bewust. Ik wilde het alleen maar gebruiken om de stem te oefenen’.”

De serie zal bestaan uit zes afleveringen. Die worden uitgezonden op Videoland en ongetwijfeld ook op een van de tv-zenders van RTL.

Foto: Lebowski
29 Reacties op “RTL maakt serie van bestseller Judas”


 1. Dinsdag

  RTL denkt ook al boven de wet te mogen staan.

 2. Anouk Smullers

  Jammer van zo’n middelmatige actrice. Had wel een sterker actrice mogen zinnen geen soapie

 3. Ank

  Vast weer een top product van Thijs R. Zijn laatste wapenfeit bij RTL?

 4. Paulus

  Boek is in werkelijkheid geschreven door John vd Heuvel en staat vol met onwaarheden.

 5. Otto Groeneveld

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik doodziek word van het gezeik over een zooitje Amsterdamse criminelen waar de super Amsterdamse politie al een halve eeuw geen vat op heeft. Is dit gezeik landelijk nieuws waard? Nou nee im iedere streek van Nederland lopen er talloze misdadigers die er dezelfde praktijken op na houden en waar je nooit iets over hoort. Rotterdam barst van zware criminelen. Breda had ennheeft de Juliet-bende. Eindhoven heeft de Marokkaanse maffia de dienst uitmaakt. Limburg heeft de kampers die alles controleren. Zo kun je van Noord Nederland naar Zuid Nederland gaan met criminelen die vele malen zwaarder zijn dan Holleeder. Die fijne zussen hebben vanaf geborte geprofiteerd van zijn criminele geld en ja als hijnzijn Heineken geld niet zou krijgen dan zou hij zijn ‘zussies’ net als zijn ‘bloedgabber’ lachwekkend die woorden, omleggen. Maar om nou als niet Amsterdammer dagelijks op het nieuws beconfronteerd te worden met dat Amstwrdams gezeik, nou nee niecht echt journalisten. En nu ook een serie over dat syelletje tokkies, gatverdamme zeg.

 6. Insider

  Marit is echt één van de slechtste actrices van ons land. Dat monotone geluid van d’r. Brrrrrr.

 7. Robert

  Ik moest even zoeken wie zij was, meisje van Voetbalvrouwen, dat die dan de zus van Holleeder gaat spelen, onvoorstelbaar. Denk dat de Baron van Bassie en Adriaan nu een goede kans maakt om Willem te gaan spelen.

 8. Ron

  Waarom zou je weten hoe Astrid Holleeder klinkt?! Niemand heeft haar ooit gehoord dus niemand weet dat. Maakt dus niet uit. Amsterdams accent ga ik van uit, maar dat kan Marit wel.

 9. Paulus

  Ron
  Sonja gaat het over.
  En natuurlijk bestaan er opnames van beiden.
  Blijkbaar kom jij uit een ei.

 10. Ron

  Sonja, Astrid, nou en. Een Holleeder in ieder geval…En dat laatste: neen, zeker niet :-)

 11. Paulus

  Ron
  Zeker wél, getuige je domme opmerking.

 12. De Leukste Thuis

  @Otto Groeneveld
  Tue 20 Feb 2018 om 9:53

  Heeft u geen QWERTY ?

 13. Peanut

  Paulus weet alles beter…

 14. Den Draaiert Joost

  Ik ben zo klaar met die hele familie dat ze wat mij betreft allemaal wel de doodstraf mogen krijgen.

 15. Otto Groeneveld

  11.00 ja hij is leuk. Nee ik had samen met Gordon ietsje pietsie te veel gesnoven. Onze huisdealer Mo had een leuke aanbieding en ja klopt dat er dan letters berkeerd oh sorry verkeerd staan.
  ‘Goor kom nou eens van die bok af’.

 16. SOLANGE

  Gaat alleen maar over geld dat van Heineken is …MIJN GELD …zegt die geldwolf Sonja net zoals haar broer ….. MIJN GELD….. zegt Willem Holleeder Lijken Uiterlijk en Innerlijk op elkaar bah bah bah

 17. Birdwatcher

  @Den Draaiert Joost: dat jij klaar bent hiermee snap ik volkomen maar de Holleeders kun je dat ook niet kwalijk nemen (hebben er ook niet om gevraagd)
  Het is juist de media die je het kwalijk kan nemen. Elke scheet wordt namelijk tot nieuws gemaakt. Ik hoop dat de rechtbank straks gaat zeggen dat Willem juist al genoeg gestraft is doordat het steeds in de media komt en er uiteindelijk. vrijspraak gaat komen om deze reden.

  Het is toch niet normaal dat een verdachte zoveel aandacht krijgt???

 18. Rodrigo

  gaat Miljusch dan zich zelf spelen, aangezien zij een acteerverleden heeft

 19. kenner

  Is petertje nu op zijn pielemuisje getrapt? Zijn vriendin Sonja wordt gespeeld door een b actrice .

 20. Hijgje Huigstra

  Mede mogelijk gemaakt door Heineken.

 21. Willem

  Doodziek van dat stel psychopaten. Al die Holledertjes aan de ballen ophangen tuig heeft gvd nog nooit iets positief gedaan voor de samenleving, misselijk volk bah.

 22. Dagelijke D.Rol

  @Dinsdag;
  Hé stumper,
  Wat heeft RTL hier nu weer mee te maken.
  Het is een actrice zelfstandig een hulpmiddel zocht om zich in te leven!
  Leer eerst eens begrijpelijk lezen, voor je loopt te raaskallen!

 23. robb

  Die zussen zijn geen haar beter geld geld daar draait het om.

 24. robb

  Graag media stilte veel te veel aandacht voor die familie.

 25. Mike

  @Dagelijke D.Rol

  RTL bashen is populair. RTL wordt al weggeschreven als maffia front wanneer iemand die ooit toevallig op het zelfde bankje in het park heeft gezeten als Erland Galjaard een keer een bank overvalt.

 26. Ano Nymous

  Mike. RTL ís een grote m af f i abende…
  de naieven en zwakkeren m i s b r u i k e n voor geldelijk gewin en kijkcijfers…

 27. Ano Nymous

  Mike. RTL ís een grote m af f i a bende…
  de n a ieven en z w a k k e r e n m i s b r u i k e n voor geldelijk gewin en kijkcijfers…

 28. Mike

  Doet de NPO dat niet dan? Die zogenaamde “roze” programma’s van Arie Boomsma destijds bij KRO waren ook enkel sensatiezucht. Om nog maar te zwijgen over de gehele programmering van BNNVARA en AVROTROS.

 29. jroen

  De Vries keek er ook vanop dat hij werd weg gestuurd.. Joehoe! Je bent een getuige!! En dat voor een misdaadverslaggever die overal iets van weet. En dan haar even een trap geven. Hoe dom kan je als misdaad journalist nou zijn om daar te gaan zitten!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.