RTL maakt serie van bestseller Judas

RTL gaat een dramaserie maken van het boek Judas, de veelbesproken bestseller van Astrid Holleeder. Dat heeft RTL Boulevard ontdekt door een onhandig incident met actrice Marit van Bohemen, die de rol van Sonja Holleeder gaat spelen. “Aanvankelijk wilde RTL dit nieuws nog niet naar buiten brengen, maar Marit van Bohemen is vandaag uit de rechtbank gezet tijdens het Holleeder-proces. De actrice heeft tijdens het proces geluidsopnames gemaakt en dat mag natuurlijk niet.

Van Bohemen maakte een dertig seconden lange opname van de getuigenis van Sonja om zo beter in haar rol te komen. “Zij zal namelijk de lievelingszus van Willem Holleeder spelen in de serie“, aldus Boulevard.

De rechtbank zette Van Bohemen eruit en dat is opgepikt door een verslaggever van RTL Boulevard die bij het proces aanwezig was. “RTL Boulevard is rond gaan bellen en kwam er toen achter dat er een serie in de maak is.”

Peter R. de Vries, die eerder zelf ook uit de rechtszaal is gestuurd bij hetzelfde proces, vindt Van Bohemen echt een beetje dom. “Ik vind het erg knullig en pijnlijk. Als je een serie maakt over het boek Judas, dan weet je dus bij uitstek hoe gevoelig alles ligt. Uitgerekend zo iemand gaat dan in de rechtszaal een opname maken van de stem van Sonja, die er nou juist alles aan wil doen om buiten beeld te blijven.”

Luuk Ikink: “We hebben haar even gesproken. Ze schaamt zich dood en zegt: ‘Ik was me echt van geen kwaad bewust. Ik wilde het alleen maar gebruiken om de stem te oefenen’.”

De serie zal bestaan uit zes afleveringen. Die worden uitgezonden op Videoland en ongetwijfeld ook op een van de tv-zenders van RTL.

Foto: Lebowski

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen