RTL-presentator Ruben Nicolai lijdt aan overgewicht

RTL-presentator Ruben Nicolai lijdt aan overgewicht. De diagnose werd gesteld tijdens opnames van een nieuw tv-programma. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. Nicolai is vanaf morgen, samen met RTL-superster Wendy van Dijk, te zien in het nieuwe RTL 4-programma De Gezondheidstest. Eén van de afleveringen gaat over overgewicht en daarom besloot Nicolai om zichzelf ook te laten onderzoeken. Tot ieders verrassing werd bij hem zelf ook de diagnose overgewicht gesteld.

Het medisch onderzoek was best pittig, geeft Nicolai aan in een openhartig vraaggesprek. “Je wordt op een weegschaal gezet en je lengte wordt gemeten. Daarna komt de buikomvang. Dan is het al echt niet meer leuk.

Deskundigen onderzochten Nicolai’s BMI en dat bleek niet goed te zijn. De dokteren hielden echter een slag om de arm en zeiden: “We weten niet zeker of het vet is, want het kan ook spiermassa zijn.

Een scan wees echter uit dat het foute boel was bij Nicolai. “Door een scan konden ze precies zien hoeveel vet er in je lijf zit, en werden de onvergetelijke woorden gesproken: ’je zit in de categorie overgewicht’.”

Inmiddels heeft Nicolai zich bij de diagnose neergelegd. “’Die buik kan niet meer’, denk ik als ik langs de spiegel loop.

Het Telegraaf-interview met Ruben Nicolai kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen