Radio 1 confronteert Katja met obsessie voor seks

NPO Radio 1-presentatrice Ghislaine Plag heeft Katja Schuurman tijdens een interview over haar programma Memories geconfronteerd met haar vele uitspraken over seks. Dat was te horen op de publieke omroep. Schuurman praat in bijna elk interview over seks en haar seksleven. Laatst moest ze ook weer in de JAN haar erotische ei kwijt. “Na tweeënhalf jaar is er nog steeds zelden een dag dat wij geen seks hebben, en soms op een dag meerdere keren“, zei ze bijvoorbeeld.

Ghislaine Plag, een keurige collega van de KRO-NCRV, confronteerde Schuurman ermee. “Ik las laatst jouw interview in JAN. Je bent redelijk duidelijk en vertelt vol passie over de seks die je met Freek hebt.

Schuurman: “Ja, iets te veel. Dat komt omdat ik ooit een bloemlezing heb gemaakt met erotische gedichten. Toen kwam dat iets te veel aan de orde. Ik heb me voorgenomen om dat te minderen.

Toch wil ze nu ook allemaal seksvragen kwijt aan de kandidaten in Memories, dat ze sinds gisterenavond presenteert. Op de vraag van Plag of dat niet afschrikt, antwoordt ze: “Zo open als ik ben, is echt nergens voor nodig. Ik denk wel: seks is wat ontzettend belangrijk is in een relatie. Als mensen dat niet meer met elkaar hebben gaan mensen vreemd en huwelijken kapot. Het is echt iets wat we veel meer met elkaar zouden moeten omarmen, dat we daar niet zo veel gene omheen hebben.

Kandidaten moeten gewoon open zijn, aldus Schuurman. “Ik wil ook weten hoe het seksueel was en of het een goede minnaar was. Ik vind dat fijn om te weten, want dat hoort bij de liefde.”

Ik vind het prachtig om een vrouw van 80 te horen vertellen over de eerste keer dat zij de liefde bedreef met degene die ze dan zoekt. Dan zegt ze: ‘Hij was heel zacht voor me.’ Het is prachtig om zijn vrouw met grijze haren in een mantelpakje daar op een meisjesachtige manier over te horen praten.”

Toch vinden veel mensen dat een beetje privé. “We zijn in een soort preutsheid terechtgekomen die ik heel zonde vind.”

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen