Ontmaskeraar Halbe Zijlstra zit vanavond bij Eva Jinek

Volkskrant-journaliste Natalie Righton heeft vandaag de wereldpers gehaald met haar interview met Halbe Zijlstra, onze minister van Buitenlandse Zaken. Het artikel sloeg in als een bom, omdat ze hem hierin ontmaskert als een jokkebrok: hij geeft namelijk toe dat hij zijn ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in 2006 heeft verzonnen. “Natalie Righton werkte maandenlang aan het artikel en schuift vanavond aan bij Eva Jinek“, zo laat de KRO-NCRV weten.

Righton zal met Eva Jinek uitgebreid praten over haar artikel, die ervoor heeft gezorgd dat er morgen een spoeddebat over Zijlstra plaatsvindt in de Tweede Kamer.

Politici zijn kritisch. “Als je het normaal vindt jarenlang op te scheppen over een ontmoeting die nooit heeft plaatsgevonden, dan is het de vraag hoe nauw Halbe Zijlstra het neemt met de waarheid“, zegt PvdA-buitenlandwoordvoerder Lilianne Ploumen bijvoorbeeld.

Het debat vindt slechts enkele uren voor Zijlstra’s geplande vertrek naar Rusland plaats. Daar heeft hij een gesprek met de Russische minister van Buitenlandse Zaken.

De leugen van Halbe Zijlstra heeft de hele wereldpers gehaald, waaronder het Amerikaanse The New York Times en het Russische RT.

Jinek is om 22.50 uur te zien op NPO 1.

Foto: BNNVARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen