Ontmaskeraar Halbe Zijlstra zit vanavond bij Eva Jinek

Geplaatst op Mon 12 Feb 2018 om 18:03

Volkskrant-journaliste Natalie Righton heeft vandaag de wereldpers gehaald met haar interview met Halbe Zijlstra, onze minister van Buitenlandse Zaken. Het artikel sloeg in als een bom, omdat ze hem hierin ontmaskert als een jokkebrok: hij geeft namelijk toe dat hij zijn ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in 2006 heeft verzonnen. “Natalie Righton werkte maandenlang aan het artikel en schuift vanavond aan bij Eva Jinek“, zo laat de KRO-NCRV weten.

Righton zal met Eva Jinek uitgebreid praten over haar artikel, die ervoor heeft gezorgd dat er morgen een spoeddebat over Zijlstra plaatsvindt in de Tweede Kamer.

Politici zijn kritisch. “Als je het normaal vindt jarenlang op te scheppen over een ontmoeting die nooit heeft plaatsgevonden, dan is het de vraag hoe nauw Halbe Zijlstra het neemt met de waarheid“, zegt PvdA-buitenlandwoordvoerder Lilianne Ploumen bijvoorbeeld.

Het debat vindt slechts enkele uren voor Zijlstra’s geplande vertrek naar Rusland plaats. Daar heeft hij een gesprek met de Russische minister van Buitenlandse Zaken.

De leugen van Halbe Zijlstra heeft de hele wereldpers gehaald, waaronder het Amerikaanse The New York Times en het Russische RT.

Jinek is om 22.50 uur te zien op NPO 1.

Foto: BNNVARA
25 Reacties op “Ontmaskeraar Halbe Zijlstra zit vanavond bij Eva Jinek”


 1. GW

  Mooie scoop!

 2. frans

  Zal wel dezelfde inpact hebben als de onthulling van de AIVD vorige week bij Nieuwsuur, de linkse grachtengordel tuimelt een dag over elkaar en daarna verdwijnt het in de doofpot.

 3. Papavlaaitje eet je nog

  Kan hij gaan janken en Poetin de schuld geven.

 4. Arie de Jong

  Vergeet Bas van Stapelberg niet te bedanken. Deze had trouwens de voorzet gegeven en VK hoefde alleen maar in te koppen. Keiharde feiten MC.

 5. Appelsap

  Het begint er sterk op te lijken dat er elke week een politiekus moet sneuvelen… wie is de volgende

 6. Jelle

  Halbe moet naar de russen… moest nog ff schone lei hebben dus belt de Volkskrant die vervolgens beweren maanden onderzoek te hebben gedaan…. nepnieuws mensen! Deze leugen heeft Halbe en zijn kameraden ver geholpen alleen nu met tripje Rusland in het verschiet ff snel biechten en zeggen dat et dom was….

 7. Ivo Eek

  L e o n ï e H o o ï s m a uit Harderwijk werkte inderdaad 5 jaar in een privehuis in Amersfoort, Hilversum en Antwerpen

 8. Angela het Jong

  Op staande voet ontslaan en opnemen in TBS kliniek….

  O nee. Het is een politicus…dan mag het.

 9. volkskrant top

  Mooie scoope. Daar hebben we de Volkskrant voor nodig.

 10. achtmet

  En Rutte …ja die eeuwige lachebek zegt dat zijn vriendje Halbe gewoon mag blijven .Kan allemaal in Nederland ,een bananen republiek ? Leugenaars onder elkaar .

 11. Marry Hens

  Een nieuw politiek gezegde: de Halbe waarheid.

 12. Peter de Bie

  Helemaal nieuw was het niet, dat Zijlstra in zijn stoere verhaal wellicht niet de hele waarheid sprak, maar toch hulde aan Righton dat ze leugenaar Halbe heeft laten bekennen.

  Dat de man niet langer minister kan blijven nu ook in twijfel is over ‘de inhoud van het verhaal’ lijkt mij duidelijk; maar met VVD en waarheid kan je nooit helemaal zeker zijn…

 13. Wollter

  Vanmiddag stapt Zijlstra op.

 14. Annoniemus

  Het is te hopen dat na een zeer kort debat Halbe Zijlstra door de kamer gedwongen word om op te krassen . In dit al ziek en door en door verrotte land , waar minderheden het voor het zeggen hebben , kunnen we niet veel meer hebben !

 15. Thijs van Zandt

  Hij was er niet bij maar zelfs wat hij zei was een leugen. Aldus voormalig CEO van Shell Jeroen van der Veer. Denk nou niet dat deze man, die er WEL bij was, het niet goed ziet of hoort. Al die oorlogshitsers die werken en betaald krijgen van US en EU vallen goed door de mand. Zijlstra moet per direct weg en nooit meer terugkomen. Word wethouder in Leugenrastradeel ergens ver weg.

 16. Jo

  Liegen om indruk te maken was vroeger niet te controleren. Gelukkig hebben we vandaag het Internet.

 17. Jo

  @Appelsap, daar gaat het niet om. Waar het wel om gaat is dat ze zich bewust moeten zijn dat ze een voorbeeldfunctie hebben. Hoe wil je het land besturen als je gewoon dingen zit te verzinnen om indruk te maken op anderen? Dan ben je niet meer geloofwaardig.

 18. joep

  Het valt wel op het is weer een VVDer die de boel belazert.

 19. rook

  Angela de Jong

  waar ben je

  Ben je verboden

  Angela schaam je je nog voor Hans, de oliebol koning……

 20. LD

  Wat een Halbe Zool

 21. Pam

  @rook, er is niets erger dan partijgebonden journalisten. Zo krijgt men nooit te weten wat er precies gebeurd is.

 22. Arnoud Tempelman

  Bas van Stapelberg is Bas Paternotte?

 23. achtmet

  tja je zal maar vvd er zijn !Wat een goede reclame voor de partij met de dikke nekken .

 24. Ronald de Vries

  17.47@ daar had ik ook al aangedacht, teveel toevalligheden.

 25. hendrik

  Nu Mark Rutte nog .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.