Johan Derksen: ‘Roxeanne Hazes heel slecht in DWDD’

Johan Derksen denkt dat De Wereld Draait Door goed geschrokken is van de keuze om Roxeanne Hazes huisband te maken. Op de plaat klinkt het leuk, maar live is het kommer en kwel. Dat heeft hij gezegd in Voetbal Inside. Hazes zingt elke keer behoorlijk slecht in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk. Dat is ook Derksen opgevallen. “Ze is een parodie op een zangeres. Ze komt tegenwoordig regelmatig bij De Wereld Draait Door, maar dat moet ze niet doen, want daar moet ze live zingen.

En live zingen kan Hazes helemaal niet, aldus Derksen. “Ik heb nog nooit een beroepszangeres zo vals horen zingen. Ze kan er helemaal niks van. Ze heeft nu een prijs gewonnen voor de beste productie.”

Derksen doelt op haar Edison in de nieuwe categorie Nederlandstalig. Derksen: “Ik heb in de platenindustrie gewerkt – ik ben heel veelzijdig inderdaad – maar als ze daar een plaatje van drie minuten maken, dan zetten ze die muziek van beroepsmuzikanten op band. Dan gaat zo’n juffrouw inzingen en dan kan ze eigenlijk elk zinnetje één voor één inzingen. Dan worden er knipjes gemaakt en zij kan drie dagen zo’n liedje zingen en dan halen ze de beste zinnetjes eruit.”

Dat plakken ze aan elkaar, aldus Derksen. “En dan denk je dat je met een fantastische zangeres te maken hebt. Zolang je maar een goede technicus en een goede producer hebt.

Maar het echte werk is live zingen. “Dan gaat mevrouw bij De Wereld Draait Door live staan te zingen en dan zakt ze door de mand. Ze kan het gewoon niet. Door het ijs? Het kan me niet schelen waar ze doorheen zakt. Neem van mij aan dat het een waardeloze zangeres is.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen