Boer Zoekt Vrouw hoeft van Yvon niet per se op NPO 1

De televisiehit Boer Zoekt Vrouw hoeft als het aan Yvon Jaspers ligt niet per se op NPO 1 te worden uitgezonden. Het is voor haar niet heilig. Dat heeft de KRO-NCRV-presentatrice gezegd op Radio 10. De specials van Boer Zoekt Vrouw (dus niet het programma zelf) circuleren bij de overheid op een lijst van programma’s die niet publieke omroep genoeg zouden zijn. Ze maakt zich er niet druk om. “Nee, ik weet van niks, ik ben nog niet ontslagen. Ik heb mijn baan nog“, aldus de 44-jarige tv-ster.

Jaspers kan er geen stress van krijgen. “Ik presenteer dit programma nu dertien jaar en dertien jaar gaat het erover. Ik ben er niet zo heel erg van onder de indruk. We moeten eerst nog maar eens afwachten. Ze hebben het er heel vaak over van welke programma’s wel en niet.”

Het hoeft niet koste wat kost bij de NPO te zien zijn, aldus Jaspers. “Ik hoor het wel als ik het niet meer mag maken. Dan moeten we iets anders gaan verzinnen. Willen ze ons weghebben, dan gaan we het gewoon lekker online maken.

Het uitzendplatform maakt niet zoveel uit, zolang het programma kan blijven zoals het is, aldus Jaspers. “Waar we het uitzenden… Als de publieke omroep ons niet meer wil, dan vinden we wel een andere weg. Ik denk trouwens niet dat de publieke omroep het is, hoor.”

Ik geloof gewoon in het programma. Misschien is het niet meer van deze tijd om te denken: het moet per se daar of per se daar. Als ze het willen veranderen, dan horen wij het.

Ik schrik er natuurlijk niet van, want dan was ik al dertien jaar in de schrik.”

Foto: KRO-NCRV, Linelle Deunk

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen