Jan Slagter verdedigt publieke waarde Bed & Breakfast

Omroep MAX-baas Jan Slagter vindt het niet terecht dat zijn programma Bed & Breakfast bij het ministerie van OCW op een lijstje staat van programma’s niet thuishoren bij de NPO. Dat heeft hij gezegd in RTL Boulevard. Slagter is niet heel erg onder de indruk van het lijstje. “Het is een beetje een storm in een glas water. Als we naar de Mediawet kijken en we kijken naar ons portfolio van: welke programma’s zouden dan eventueel buiten de boot vallen, dan stond Bed & Breakfast erbij.”

Programma’s die te veel amusement zijn kunnen onder bepaalde voorwaarden toch gewoon blijven, aldus Slagter. “Die voorwaarden houden in dat je bepaalde leeftijdsgroepen moet bereiken die normaal gesproken moeilijk bereikbaar zijn. Ook is er het doorkijkeffect, waarbij je een amusementsprogramma programmeert en erna een cultureel programma bijvoorbeeld, waardoor mensen blijven hangen.”

Bed & Breakfast is echt publieke omroep, vindt Slagter, die overigens ook Frans Bauers Curling Quiz verdedigt. “Ik vind eigenlijk Bed & Breakfast niet een puur amusementsprogramma. Het is een programma dat over ondernemers gaat die een bed and breakfast zijn begonnen en die worden getest door andere ondernemers die ook een andere bed and breakfast hebben. Bovendien leer je ook iets van de omgeving. Dus echt: het is geen plat amusement.”

Gaat hij door als de NPO hem terugfluit? “We moeten ons wel houden aan de Mediawet. Als er staat dat je niet door rood mag rijden, dan moeten we dat ook niet doen.”

Maar de fans van Bed and Breakfast hoeven zich echt geen zorgen te maken. De komende twee, drie jaar is het nog steeds Bed and Breakfast.”

Foto: RTL Boulevard

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen