Jaïr Ferwerda soms nog niet klaar als Jinek begint

Geplaatst op do 01 feb 2018 om 8:59

Politiek verslaggever Jaïr Ferwerda is soms nog niet klaar met zijn dagelijkse item in Jinek als de uitzending van Eva Jinek begint op NPO 1. Dat vertelt hij in een interview met de Mikro Gids. Ferwerda zit elke dag met zijn eigen rubriek in de talkshow van Jinek. Hoewel de rubriek maar een paar minuten duurt, is hij er de hele dag mee bezig. “De dag begint ’s ochtends vroeg met het doorspitten van kranten en nieuwssites, ideeën bedenken en die bespreken met de redactie“, zegt hij.

Vervolgens gaat hij met zijn cameraman op pad om te draaien. “Dat vergt engelengeduld. Je begeven in politiek Den Haag betekent ook veel wachten en sleuren. Maar ik krijg daar juist energie van.

Wachten op hét leuke tv-moment vindt Ferwerda helemaal geen bezwaar. “Ik heb een enorme drive: het moet en zal lukken, ook de bepaalde shots die ik voor ogen heb.”

Hij doet alles voor zijn tv-item. “Om een glimp van de formerende politici op te vangen, heb ik op daken gestaan, door weilanden gelopen en in een vliegtuigje gezeten. Als je dan al je materiaal hebt, ben je ook nog vier uur bezig met monteren. Soms is een item pas af als Jinek al is begonnen.

Foto: Studio Kastermans
6 Reacties op “Jaïr Ferwerda soms nog niet klaar als Jinek begint”


 1. Wollter

  Leuke items zijn het vaak!

 2. Donderdag

  Het is altijd top. Nog een maandje en dan vakantie

 3. Momo

  Wilders pakte zijn misselijke linkse bek goed aan gister.

 4. Kaatje Kleding

  Draak van ’n kerel. Slijmerd

 5. Guido

  @Momo…linkse ben,, serieus? Geef mij 1 voorbeeld van bewijs dat hij links is, eentje maar. Wilders pakte hem aan? Wanneer en hoe dan? Wat is dat toch met die PVV gekkies dat alles en iedereen die niet voor Wilders is meteen links is? Ik vind Jaïr ontwapenend en grappig en iedereen staat hem ook te woord , zelfs een engnek als Martin Bosma

 6. GW

  Veel mensen maken de fout om het te vergelijken met Powned of Geenstijl. Het is veel eerbiediger, minder schurend en luchtiger. Niet beter of slechter, gewoon anders.

  Ik kan er altijd wel om lachen. Vooral de items met Ankie Broekers-Knol waren goud. Als mijn geheugen klopt, was Jaïr Ferwerda ook degene die dat item met Femke Halsema maakte waarin ze die sneer uitdeelde naar Ferry Mingelen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.