Jaïr Ferwerda soms nog niet klaar als Jinek begint

Politiek verslaggever Jaïr Ferwerda is soms nog niet klaar met zijn dagelijkse item in Jinek als de uitzending van Eva Jinek begint op NPO 1. Dat vertelt hij in een interview met de Mikro Gids. Ferwerda zit elke dag met zijn eigen rubriek in de talkshow van Jinek. Hoewel de rubriek maar een paar minuten duurt, is hij er de hele dag mee bezig. “De dag begint ’s ochtends vroeg met het doorspitten van kranten en nieuwssites, ideeën bedenken en die bespreken met de redactie“, zegt hij.

Vervolgens gaat hij met zijn cameraman op pad om te draaien. “Dat vergt engelengeduld. Je begeven in politiek Den Haag betekent ook veel wachten en sleuren. Maar ik krijg daar juist energie van.

Wachten op hét leuke tv-moment vindt Ferwerda helemaal geen bezwaar. “Ik heb een enorme drive: het moet en zal lukken, ook de bepaalde shots die ik voor ogen heb.”

Hij doet alles voor zijn tv-item. “Om een glimp van de formerende politici op te vangen, heb ik op daken gestaan, door weilanden gelopen en in een vliegtuigje gezeten. Als je dan al je materiaal hebt, ben je ook nog vier uur bezig met monteren. Soms is een item pas af als Jinek al is begonnen.

Foto: Studio Kastermans

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen