Euvgenia tegen Nieuwsuur: ‘Rusland hackte niet!’

Geplaatst op Mon 12 Feb 2018 om 16:00

Tv-persoonlijkheid Euvgenia Parakhina, bekend van haar juryoptredens waarin ze spreekt met een Russisch accent, gelooft niets van de primeur van Nieuwsuur en de Volkskrant over de rol van onze AIVD in het Amerikaanse onderzoek naar Russische inmenging in de verkiezingen aldaar. Dat laat ze weten op NPO Radio 2. Nieuwsuur onthulde dat de AIVD de Amerikanen cruciale informatie gaf die zij hadden onderschept bij de Russische hackgroep ‘Cozy Bear’. Ze hebben de Russen betrapt.

Nepnieuws, denkt Parakhina. “Het is nepnieuws en anti-Russische propaganda“, zegt ze. “Ik zie het hier als sensatie. Wij zijn Nederlanders en zoeken sensatie. Waar zijn de beelden en de feiten? Er is over gesproken, maar waar zijn de bewijzen? Heeft iemand iets gezien? Ik wil heel graag de beelden zien en heel graag verder iets erover lezen.

Na de Nieuwsuur-onthulling werden de webdiensten van onze banken en overheidsinstellingen ge-DDoS’t. Het gerucht ging dat dit wraak was van de Russen. “Vorige week waren we weer groot in het nieuws vanwege een vermeende cyberaanval. Goedendag! Het staat gewoon duidelijk overal geschreven dat het door een 18-jarige jongen gedaan is, maar bij de mensen blijft hangen dat de Russen de boosdoeners zijn.”

Wat is de reden? Rusland is zo groot, waarom zouden zij zich bezighouden met Nederland? Nederland is heel klein. Nederlandse mensen voelen zich groot en belangrijk, maar voor de Russen: ik denk dat ze veel globaler denken. Ze lachen erom.

Het anti-Russische sentiment in ons land is verschrikkelijk, vindt de vrouw van RTL-programmacoördinator Jeroen Jorna. “Ik vind het vreselijk. Ik snap niet waar het vandaan komt. Ik vind het heel erg jammer dat de mening van de gemiddelde Nederlandse mensen door een soort van anti-Rusissche-propaganda in Nederland wordt beïnvloed. Elke dag is er wel ergens een klein dingetje over Rusland en het is áltijd negatief.”

Lees ook: ‘Nederlands bankverkeer plat vanwege Nieuwsuur’ (30 januari)

Foto: Avrotros
27 Reacties op “Euvgenia tegen Nieuwsuur: ‘Rusland hackte niet!’”


 1. 123

  Meid, laten we eerlijk zijn: Rusland heeft in het recente verleden ook niet erg lieve dingen gedaan in de wereld, denk bijvoorbeeld aan de Krim. Sowieso is Rusland tegenwoordig erg van de ‘verdeel en heers’-politiek, dus ik denk dat het ‘anti-Russische sentiment’ vooral door de Russen zelf opgestookt en daarna gebruikt dan wel misbruikt wordt.

 2. L.

  De journalisten van Nieuwsuur en de Volkskrant hebben gewoon goed werk gedaan. Als iemand het ergens niet mee eens is noemen ze het maar nepnieuws. Erg zwak van deze dame!

 3. Maarten

  Hup, meteen terugsturen!

 4. F’iscadel

  Rusland wordt door de hele wereld als zondebok gezien, terwijl onze grootste vijanden de EU en het midden-oosten zijn!! Rusland wil ons juist helpen! Al dat gezeur richting Rusland moet eens ophouden!!

 5. By the way

  Ja zeg, hebben we nou weer een nep-hacker op de beeldbuis?

 6. Anootje

  Lekker gaan dwepen met Poetin in Rusland dan.
  Tot ziens, F’íscadel…

 7. Anootje

  Overigens is de (terechte) zondebok van de wereld VS, met die enge narcistische, gevaarlijke clown die Trump heet als baas…

 8. Chac

  16:18

  Typisch schaapje

  Amerika heeft bepaald wie nu weer de vijand is en jij volgt blind alles op zonder enkel kritiek 😂

  Goed zo dombo

 9. Maarten

  Anootje

  Jij hebt echt een k.utleven volgens mij.

 10. Rick

  Pfff bewijzen genoeg. Wilt ze nu ook gaan zeggen dat de Russen ook geen doping gebruiken? En allemaal schoon zijn?

  Wat ze vertelde op de radio is fakenieuws

 11. aammehoela

  Dat het niet de Russen waren, maar een 18-jarige tiener werd duidelijk uitgelegd bij DWDD. Ook Nieuwsuur heeft dit in een uitzending bevestigd. Echter, bepaalde types menen dat ze geen zgn. linkse tv willen kijken en geven deze programma’s de schuld van nep-nieuws. Wat kun je trouwens verwachten van deze Russische dame. Kijkt waarschijnlijk teveel naar de R-24 zender met enkel nepnieuws.
  Gewoon goede tv en journalistiek. Als er iets foutiefs wordt vermeld dan corrigeren ze dat tenminste. Je zult met haar getrouwd zijn, arme RTL-medewerker.

 12. Maarten

  Rick

  Ik zal jou even uit de droom helpen: vrijwel iedere topsporter gebruikt doping. Niet alleen Russen.

 13. Anootje

  Maarten. Nee hoor, hoe kom je daarbij?

 14. Maarten

  Anootje

  Ontken het maar.
  Verder stel ik er geen prijs op dat je me vragen stelt.

 15. Anootje

  Er valt niks te ontkennen, Maarten.
  Degene die overkomt als iemand met een k u tleven ben jij…
  Hoe komt dat zo? Weinig sociale contacten?

 16. Lodewijk

  Dat heeft heel het Nederlandse volk al door. Zelfs Telegraaflezers moeten lachen om zoveel flaters bij het Nederlandse propaganda-apparaat aangestuurd vanuit de EU in Brussel. Waar trouwens de agressor zit militair gezien. Wie is er begonnen met plat bombarderen van Noord Afrikaanse landen? Ja de NAVO, en daardoor kwamen de vluchtelingenstromen opgang. Rusland had daar niets mee te maken.
  En de krantjes AD,VK,Telegraaf,NRC plus NPO en uiteraard de RTL kliek. Eigenaars van RTL zijn trouwens goede kennissen van Merkel, dit even tussendoor. Mensen met nepnieuws bestoken en liegen en liegen, zie Pechthold, zie Zijlstra, zie Opstelten, zie Teeven, zie Rutte, zo is de lijst heel erg lang te maken en de Nederlandse pers kijkt er doodleuk van weg of als het niet anders kan(Keulen Hannover) snel een kort berichtje.
  Zo ontzettend door de mand gevallen de pers dat we rustig de conclusie kunnen trekken dat we in een nietsontziende neoliberale dictatuur leven. Nu legaal de sleepwet om iedereen af te luisteren en Mark kan heel de dag met een stijve lopen. Ziek volk is het en dat is de realiteit.

 17. iq10

  deze dame heeft helemaal gelijk,
  sommige Nederlanders verbeelden zich erg veel,
  t land heeft 9 tijdzones,
  en die moeten zich druk maken over een muis ?[NL]
  boeit hun helemaal niks,
  ons land is niet groter dan t district MOSKOU.
  je kunt rutte[mietje] toch niet vergelijken met poetin,
  en Zijlstra die lopen ze daar zo voorbij,die zien ze helemaal niet,
  en wat word alles verdraai om de russen in een kwaad daglicht te zetten,
  maar nu komen de foute leiders van t westen in t nauw,
  en wat een sprookjes worden er over Rusland
  vertelt,
  maar wie zit er echt fout ??
  de hele EU kliek,
  geen wonder dat die Europese landen zich willen terugtrekken,

  en wie crieert t NEPNIEUWS,??????
  de OVERHEID zelf,

  t zelfde zie je hoe west Europa zich gedraagt t.o.v.de VS,

 18. Maarten

  iq10

  Brown, lazer op, mislukkeling.
  Subsidievrager.

 19. shenkie

  er valt ook weinig positiefs over Rusland te melden dansdiva Euvgenia. Wat denk je nu zelf gehersenspoelde matroesjka.

 20. Marko Jablan

  Zou iemand Euvgenia Parakhina willen vertellen hoe moeilijk het is om zonder hinder in Rusland als journalist rond te reizen en vrij verslag te doen?

  Quote: Rusland is zo groot, waarom zouden zij zich bezighouden met Nederland? => In heel Oost-Europa wordt scherp gekeken wat er in Noordwest-Europa, inclusief Nederland, gebeurt. Wordt niet opgemerkt omdat hier te weinig mensen de Slavische talen verstaan èn media in NL nauwelijks budget voor buitenlandberichtgeving hebben.

 21. ox

  MH17 heeft ook wel iets gedaan voor dat sentiment

 22. Otto Groeneveld

  Laten we alleen naar de feiten kijken. De EU en de NAVO zijn inderdaad de agressors. Politici en mainstream media zijn slechts roeptoeters van banken en multinationals. Tja je hypotheek moet betaald worden. Voorlopig zit USA/EU achter de oorlogen in het M-O en achter de vluchtelingstromen en dat zijn keiharde feiten. Die liberalen doen mij denken aan die gestoorde generaal van Saddam Hoessein. Hij werd zijn bunker uitgebombardeerd en stond Allah,Allah, te gillen de overwinning is nabij. Hoe vaak je liberalen en NPO met nepnieuws confronteert hoe meer zij piepen het is de schuld van Poetin. Triest volk.

 23. F’iscadel

  @ anootje jij trapt overduidelijk in die EU propaganda! Rusland doet niks fout! Het is een bondgenoot in de strijd tegen islamisering! Deed de EU maar mee, dan hadden we al die problemen hier nu niet!!

 24. Guido

  @fiscadel..,Rusland doet niks fout? Serieus? Ga jij nu met droge ogen vertellen dat Rusland een voorbeeldig land is en nooit aan propaganda doet? Een voorbeelddemocratie waar iedereen zijn mening mag geven en openlijk kritiek mag hebben op Putin en dat er áltijd eerlijke verkiezingen zijn?

 25. Kaas met een kleurtje

  Ben geen fan van Rusland, ken het zelf ook niet goed genoeg. Wel weet ik dat wij tijdens het afbreken van de muur, als EU hebben afgesproken, oost Europa verder met rust te laten. Wij als EU hebben ons daar niet echt aan gehouden.
  Poetin is zeker bezig zijn macht te laten gelden en van Rusland een krachtigere staat te maken maar dat doet de EU ook en de US idem.

  En even voor de hype maar niet minder serieus, de hele wereld is elkaar aan het hacken. En gegeven dat ieder land daar net zo veel of eigenlijk weinig recht op heeft zijn we allemaal lekker fout.
  Wel is het een klassiek element om een gezamelijke vijand te creeren/hebben. Dit zorgt voor binding bij de bedreigde partij. Denk er het uwe van..

 26. Kaa

  @Chac

  Ja, dat anti-Russische sentiment begon in Nederland ook pas toen de VS Rusland betichtte van inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van ’17, nou goed. Volgens mij heb jij een paar jaar niet opgelet.

 27. Roy020

  Dat vijanddenken ten aanzien van Rusland wordt ons aangepraat door de overheid en haar staatsmedia zoals de NOS. Aan de meeste reactie te zien slagen ze goed in die indoctrinatie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.