Cornald Maas tegen nationale Songfestival-competitie

Cornald Maas vindt het een vreselijk slecht idee van Maurice Wijnen om de nationale voorrondes van het Eurovisie Songfestival te reanimeren. Dat zegt de commentator van het liedjesfestijn op Twitter. Wijnen vindt een nationale competitie waarbij de Nederlandse inzending wordt gekozen veel leuker. “Wat heerlijk dat de Britten gewoon weer uit zes acts kunnen kiezen. Zoveel leuker om in de Eurovisie-mood te komen dan het tegenwoordige ‘take it or leave it’ systeem bij ons.

Stom plan, vindt Maas het. “Heeft alleen maar zin als uiteenlopende artiesten met kwaliteit/talent/naam de competitie durven aangaan, en dat is vooralsnog niet het geval. Britse preselectie leverde afgelopen jaren niks op. Aantal Nederlandse voorronden uit verleden ook niet.

En een nationaal programma waarbij één artiest meerdere liedjes zingt dan? “Die moeten dat ook nog willen dan hè…

Maurice Wijnen: “Dat mag zo zijn Cornald Maas, maar mee mogen kiezen is voor de kijker toch heel wat attractiever. Ruth Jacott was destijds ook reeds gekozen maar zong meerdere songs in de nationale voorronde waarop de kijker met ‘Vrede’ nog de juiste song koos ook. Nu is het wat het is.

Cornald Maas: “Klopt niet wat je zegt over Ruth: daar kozen vakjury’s (in totaal 55 mensen), niet het Nederlandse publiek. En verder: ja, fijn, nationale finales, maar het gaat vooral om het internationale eindresultaat, niet om vreugde voor nationaal gebruik.

Foto: Avrotros, Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen