Astrid onthult vanavond haar salaris: ‘Geen big issue’

Het werd eind december bekend en nu is het dan zo ver: vanavond onthult BNNVARA-ster Astrid Joosten op televisie haar salaris. Ze doet dat in de slotaflevering van haar programma Wat Verdien Je?, om 22.15 uur op NPO 1. Dat vertelt ze vandaag in De Telegraaf. Joosten vreest niet voor de reacties. “Nee hoor. Ik heb geen idee hoe het gaat vallen. Maar ik vind het zelf helemaal geen big issue. Meer dan twee minuten besteed ik er in de uitzending ook niet aan“, zegt ze.

Ongetwijfeld zullen NPO-critici volop met haar salaris aan de haal gaan. “Is het een cijfer dat we veel gaan terugzien? Oh, dat wel.”

Ze past geen trucjes toe om het bedrag lager te houden. “Nee, het bedrag klopt helemaal. Er is geen eigen bv waarin ik mijn programma’s produceer. Ik krijg gewoon een salaris voor mijn werk. Ik produceer mijn eigen programma niet.”

Wel doe ik veel meer dan presenteren. Zoals redactie, deels de eindredactie en ik zit zelf ook bij de sollicitatiegesprekken voor mijn teams. Daarbij bedenk ik vaak mijn eigen programma’s. Eigenlijk ben ik geen presentator, maar programmamaker.”

Wat ze voor dat alles verdient, is na vanavond dus geen geheim meer. “Ik ben tevreden met het bedrag en ik vind dat ik het waard ben.

Het Telegraaf-interview met Astrid Joosten kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Astrid Joosten maakt op 5 februari salaris bekend op tv (28 december)
Astrid vroeg VARA toestemming om openbaring salaris (15 januari)
‘Felix Rottenberg vreselijk irritant in Wat Verdien Je?’ (16 januari)

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen