Annemarie Jorritsma: ‘Media expres negatief over Rutte’

VVD-politica Annemarie Jorritsma heeft het idee dat de Nederlandse media soms opzettelijk negatief berichten over minister-president Mark Rutte, omdat hij zo’n degelijke man is. Dat heeft ze gezegd in het mediaforum op NPO Radio 1. Journalisten willen sensatie en zitten daarom ook steeds bovenop Thierry Baudet, meent de bekende politica. “Ik ben echt zo klaar met dit gedoe. Wanneer wordt het in dit land weer eens gewoon populair dat politiek weer een beetje saai mag zijn?

Jorritsma wordt er misselijk van. Spuugmisselijk. “Weet je, ik word er echt heel moe van. We hebben een minister-president die in de ogen van uiterst veel mensen saai is, maar het is volgens mij de beste minister-president die we ooit hebben gehad, al ben ik niet onbevooroordeeld.”

Ze vervolgt: “Ik denk soms wel eens: waarom krijgt hij heel vaak negatieve pers? Nou, omdat het een saaie man is. Dat vinden journalisten – ik moet zeggen veel journalisten – niet leuk, want hij is daarmee een beetje ongrijpbaar. Hij heeft geen affaires.”

Thierry Baudet wordt verweten een racist te zijn. Waar moet hij zijn uitspraken verdedigen? “Hij moet uiteindelijk naar de Tweede Kamer toe, vind ik, maar dat laat hij niet toe. Over de onderwerpen waar hij de meeste dingen van vind, is hij nooit bij de debatten.”

Het hele mediaforum waaraan Annemarie Jorritsma deelnam, kunt u zien op de NPO-site.

Foto: NPO Radio 1

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen