‘SBS 6 moet alles vervangen door Home Video’s’

NPO Radio 1-stem Roelof de Vries, ook wel bekend als Roelof van de Redactie, vindt het een zwaktebod van SBS 6 dat het zijn mislukte vooravondprogramma’s heeft laten vervangen door Lachen Om Home Video’s. Dat heeft hij laten blijken in een cynische radiocolumn. De show wordt te pas en te onpas ingezet, meent hij. “Het is de ideale invaller, want het is al de zoveelste keer dat Lachen Om Home Video’s wordt ingezet om de dag te redden als een ander programma het slecht doet.”

Steeds weer komt het programma om de hoek kijken. “Kijkt er niemand naar Recht In Nederland? Lachen Om Home Video’s, kom er maar in! Doet Beschuldigd het beroerd, dan mag Lachen Om Home Video’s warmlopen. Lachen Om Home Video’s is de Jan Jan Vennegoor of Hesselink onder de tv-programma’s. Als je achter staat en alle hoop verloren lijkt, komt hij erin.”

Het is net een duizenddingendoekje, vindt hij. “Lachen Om Home Video’s is het zwarte jurkje dat bij alle gelegenheden gedragen kan worden. Het is net als een mini-Mars. Ook al zit je vol van de nasi, je pakt hem toch nog even lekker mee. Nederland wil altijd op ieder moment wel even kijken naar andere mensen die van een schuurtje vallen. Het is verdorie doodzonde dat het format zich slecht leent voor de radio, want anders wist ik het wel.”

Waar hij het programma om prijst is de titel. “Die dekt de lading namelijk precies. Je weet wat je krijgt en dat je een half uurtje gaat lachen om home video’s. Dat zouden meer programma’s moeten doen in plaats van die verhullende titels. Hart van Nederland wordt dan Is Er Nog Ergens Een Zielige Pony Verkracht? Dat geldt ook voor De Reünie: Patrick Lodiers Praat Met Mensen Die Vroeger Op Een School Zaten En Waarvan Er Eentje Toevallig Op Een Tropisch Eiland Woont En Die Moet Natuurlijk Ook Worden Bezocht zou de lading veel beter dekken. Wat een pure titel is Lachen Om Home Video’s.

Als je luistert, John de Mol: koester Lachen Om Home Video’s. Sterker: misschien moet SBS ál haar programma’s wel vervangen door Lachen Om Home Video’s. Een bekend spreekwoord zegt immers: álles waar ’te’ voor staat is slecht, behalve te hard lachen om home video’s.”

Foto: NPO Radio 1

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen