‘SBS 6 moet alles vervangen door Home Video’s’

Geplaatst op Wed 17 Jan 2018 om 10:45

NPO Radio 1-stem Roelof de Vries, ook wel bekend als Roelof van de Redactie, vindt het een zwaktebod van SBS 6 dat het zijn mislukte vooravondprogramma’s heeft laten vervangen door Lachen Om Home Video’s. Dat heeft hij laten blijken in een cynische radiocolumn. De show wordt te pas en te onpas ingezet, meent hij. “Het is de ideale invaller, want het is al de zoveelste keer dat Lachen Om Home Video’s wordt ingezet om de dag te redden als een ander programma het slecht doet.”

Steeds weer komt het programma om de hoek kijken. “Kijkt er niemand naar Recht In Nederland? Lachen Om Home Video’s, kom er maar in! Doet Beschuldigd het beroerd, dan mag Lachen Om Home Video’s warmlopen. Lachen Om Home Video’s is de Jan Jan Vennegoor of Hesselink onder de tv-programma’s. Als je achter staat en alle hoop verloren lijkt, komt hij erin.”

Het is net een duizenddingendoekje, vindt hij. “Lachen Om Home Video’s is het zwarte jurkje dat bij alle gelegenheden gedragen kan worden. Het is net als een mini-Mars. Ook al zit je vol van de nasi, je pakt hem toch nog even lekker mee. Nederland wil altijd op ieder moment wel even kijken naar andere mensen die van een schuurtje vallen. Het is verdorie doodzonde dat het format zich slecht leent voor de radio, want anders wist ik het wel.”

Waar hij het programma om prijst is de titel. “Die dekt de lading namelijk precies. Je weet wat je krijgt en dat je een half uurtje gaat lachen om home video’s. Dat zouden meer programma’s moeten doen in plaats van die verhullende titels. Hart van Nederland wordt dan Is Er Nog Ergens Een Zielige Pony Verkracht? Dat geldt ook voor De Reünie: Patrick Lodiers Praat Met Mensen Die Vroeger Op Een School Zaten En Waarvan Er Eentje Toevallig Op Een Tropisch Eiland Woont En Die Moet Natuurlijk Ook Worden Bezocht zou de lading veel beter dekken. Wat een pure titel is Lachen Om Home Video’s.

Als je luistert, John de Mol: koester Lachen Om Home Video’s. Sterker: misschien moet SBS ál haar programma’s wel vervangen door Lachen Om Home Video’s. Een bekend spreekwoord zegt immers: álles waar ‘te’ voor staat is slecht, behalve te hard lachen om home video’s.”

Foto: NPO Radio 1
38 Reacties op “‘SBS 6 moet alles vervangen door Home Video’s’”


 1. Bram Biester

  Bam!

 2. Jelle

  Dikke plus maar aub wel met Hansie ipv dat slachtoffer

 3. Peter

  Ze zijn compleet de weg kwijt en weten het ook niet meer. Laten zich leiden door eigen smaak en verstand van tv is er ook al een paar jaar niet meer bij de programmsleiding. En daar is nu de angstzaaierij van Talpa bijgekomen.

 4. Peter

  O ja radio DJ’s op tv. 9 van de 10 keer een slecht idee. Zo ook Wietze op tv. Wanneer je die ziet krijg je bijna zin om je te verhangen in het trapgat.

 5. Huh

  Ik vind die eeuwige herhaal home video’s uit Amerika maar niks. SBS 6 had de Nederlandse vloggers een kans moeten geven, of de slechte vloggers uit het programma halen. Jammer dat dit mooie vlog-programma gestopt is. Die frikandellen vreters hadden echt niet gehoeven, ze voegden er niets toe.

 6. Ron

  Vloggers een kans geven? Die kansen krijgen ze voldoende op hun eigen platform, YouTube. Waarom zou je naar vloggende mensen moeten kijken, kun je beter naar de vlog zelf kijken op het platform wat hier voor is en dat is geen TV.
  Home Video’s uit de kast trekken is een zwaktebod tot het moment dat ze weer een nieuw probeersel kunnen starten tot dat dit ook weer faalt. Het is de eeuwige cirkel waar SBS in zit.

 7. Alex

  Het had geen vloggers moeten heten.
  Eerder naar Man bijt hond moeten kijken, maar zonder de stem.

 8. Larry Lackapants

  Gewoon dat hele stinkkanaal vervangen en hernoemen naar ‘Netherlands funniest home vidiots TV’

 9. Huh

  @Ron, nou Ron, niet alles is terug te vinden. Ik denk dat ze alle beelden aan SBS6 gegeven hebben want ik kan alleen slechts een uitzending van de dochter van de Bonairiaanse oma terugvinden. Met of zonder abonnement is niks meer te zien in youtube.

 10. Huh

  SBS 6 heeft er een gewoonte van gemaakt om uitzendingen halverwege de rit stop te zetten. Ik vind dit geen stijl.

 11. Huh

  Het is net zoiets als, een film stoppen vlak voor het einde van de film.

 12. GW

  Veel treffender dan in deze column kan je het niet verwoorden. Het is zo symbolisch voor de algehele ideeënarmoede van SBS6.

  De zenderleiding van SBS6 is de weg kwijt en het is lang niet meer zo dat alles wat John de Mol aanraakt in goud verandert. De succesformats die Talpa wel heeft, zitten bij RTL4. The Voice, Dance Dance Dance en Oh wat een jaar scoren goed tot zeer goed, maar de flops van Talpa volgens steeds sneller op elkaar.

  Story of my life, flop. It takes two, flop. The Next Boy/Girl Band, flop. Mensenkennis, flop. Circus Gerschtanowitz, flop. De poppenshow, megaflop. Zullen we een spelletje doen, matig tot flop. Geld maakt gelukkig, flop. En wat altijd qua kijkcijfers het paradepaardje was, Hart van Nederland, kampt ook met teruglopende kijkcijfers.

  Waar blijft het grote succesvolle format voor SBS6?

 13. Sander

  Is Trauma Centrum dan ook vervangen door die filmpjes? Want dat is ook ineens compleet verdwenen.

 14. Hans

  Wat een gezeur Roelof. Who care? Waarom maken we ons druk over dit soort media en show dingetjes. Dit is toch geen nieuws en actualiteit? Wat is onze nieuwsvoorziening toch gekaapt door al deze onzin.

 15. Remi

  Trauma Centrum zie ik sinds afgelopen maandag ook ineens niet meer …

 16. Prins Minima

  NPO en Radio 1 de wegkijkers en mislukte journalisten die gewoon slaafs naar Moeke Merkel en giftige liberaal Pinokkio luisteren zijn wel de laatste die commentaar mogen leveren. Zielige figuren die gutjes bij de NPO

 17. Henk

  Die Roelof is echt geweldig! Ik geniet altijd enorm van zijn spitsvondige inbreng op RADIO 1!

 18. Bart

  @Hans Als je dat vind dan begrijp ik niet helemaal wat je dan op deze site komt doen.

 19. Huh

  Ik heb geen verstand van tv rn l u l derhalve uit mijn ongewassen nekje

 20. Peter

  Om het nog eens te benadrukken;
  Vloggers waren niks
  Vloggers zijn niks
  Vloggers zullen nooit wat worden.

 21. Jo

  trauma centrum was al in de vooravond gaan herhalen, dus niet erg dat het (tijdelijk) verdwenen is.

 22. Mario

  Heel SBS 6 per 2019 de stekker er uit.
  Vroeger was het nog wat, nu….? goedkope sh*t.

  Aankomende vrijdag om 20:30 Pirates of the Caribbean The Curse of the Black Pearl 22:30 tot 22:50 Hart van Nederland om 22:50 tot 23:05 Shownieuws Late editie, dan weer Pirates of the Caribbean The Curse of the Black Pearl om 23:05 tot 23:30 tot 23:35 Piets weerbericht. en de laatste stukje nog van Pirates of the Caribbean The Curse of the Black Pearl van 23:35 tot 0:05. En dan de reclames nog.
  Film van +-143 minuten.

 23. Marcel Pav

  @Mario

  Inderdaad krankzinnig. Een film die 15 jaar oud is, en ook al zeker een keer of 15 op tv is geweest op vrijdagavond uitzenden. Complete creatieve armoede.

  Film duurt 142 minuten en er staat vrijdags 175(!) minuten voor. Dus je kan lekker 33 minuten naar reclames kijken.
  Pure minachting voor de kijker. En maar raar vinden dat mensen voor Netflix kiezen.

 24. Uti

  @Huh
  Wed 17 Jan 2018 om 13:00, viezeriken ”wassen zich” in plaats zich elke dag te douchen net als jij! Aanmodderen noemt met dat.

 25. Uti

  @Huh, Waarom zou je je wassen als je jezelf heerlijk kan douchen?

 26. Mark

  Ze hadden gewoon Hans moeten behouden. En Patty ook bij Shownieuws. Die nemen zichzelf tenminste niet zo serieus en zijn niet zo’n kapsoneslijers als die radio kliek die nu alles overneemt. En waarom zijn die te oud? Oud is in, zie MAX. Maar ja, SBS probeerde het ook met Ron B en Henny H. dat pakte ook verkeerd uit. Maar da’s ook weer de schuld van SBS. Hadden ze maar goede programma’s moeten bieden. Of Henny alleen Surprise moeten laten doen, gewoon de oude stijl! Dan maar lekker slow, want slow tv is in. Ron B. weer terug met Honeymoon Quiz! Marc K. weer terug met Staatsloterij Show. Wanneer grijpt John eens in???

 27. Wijskijker

  @Mark,
  En Frank Masmeijer ook weer een show geven.
  Aangezien velen in het omroepwereldje toch aan de coke zijn kan hij als supplier een dubbelfunctie vervullen.
  Winwin dus.

 28. De kromme neus

  Haha die Roelof als hij opdracht krijgt om te zeggen dat een hoop stront van een Maroccie lekker ruikt dan doet hij het, wat een stumper die man.

 29. critikast

  Ik vind dat die Beau uit Utopia een eigen programma verdient. Topvrouw, rustig, goed opgeleid, intelligent, ad rem en ook nog eens erg mooi !
  En wat die Roelof betreft: als ik in de auto de aankondiging van zijn bijdrage hoor zap ik (tijdelijk) naar een ander station !

 30. Bart

  @Mark Ron’s Honymoonquiz in de oude of een nieuwe stijl kan nu echt niet meer maar De Staatsloterij show wel. Doet ie het of doet ie het niet, Love Letters, Wanted, Homerun, Vergeet je Tandenborstel niet, Showmasters (TV sterren van morgen) nieuwe stijl wel. Voor dit soort shows met onbekende Nederlanders is het nu weer de tijd.

 31. Puk

  Geen geleuter met vloggers. Ga met een camera het land in a la man bijt hond.

 32. Puk

  Man bijt hond

 33. A.Zijn

  Is dit niet de meneer die het mooie tijdslot van zaterdag op zondag heeft overgenomen op radio 1? :( Luisterde altijd met veel plezier naar De Overnachting en Onze Man in Deventer was ook wel een leuke poging. Wat er nu zit is kansloos!!

 34. aammehoela

  Wat een column. Fantastisch, het is precies zoals het is. SBS 6 staat voor armoe.

 35. Otto Groeneveld

  Ja duuu weer een gemotiveerd antwoord aammehoela. Natuurlijk is SBS een liberale stink-organisatie met puin, maar even jouw NPO. Ik heb nog geen antwoord gekregen, vraag er bij jullie soort al lang om, waarom NPO de verkrachtingen van honderden Europese vrouwen door moslims in de doofpot wilde stoppen. Waarom is het mogelijk dat die Haagse psychopaat met zijn ziekelijke lach daar even opdracht voor kan geven,want dat was hier hetzelfde als in Duitsland. Alleen in Duitsland gaf die vrouwelijke autist de opdracht. Keiharde feiten over je staatszender NPO.
  Niemand van NPO heeft hier verantwoording over afgelegd. En die bolle vetklep Roelof zegt alles als zijn hypotheek eind van de maand maar betaald wordt, stumpers al die NPO medewerkers .Misschien dat de dames bij de NPO maar eens oud en nieuw moeten vieren in Keulen, met die zieke pot voorop.
  Met de groetjes van Otto aammehoela.

 36. Annoniemus

  Wie is die dikke man achter de microfoon ?

 37. Otto Groeneveld

  Een droplul die alles zegt wat die gestoorde lachende liberale nar hem opdraagt.

 38. Arnasos

  Misschien moet hij eens een knap shirt kopen :D

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.