Frans checkte kijkcijfers Curling Quiz na bakje koffie

Frans Bauer heeft de kijkcijfers van zijn nieuwe programma De Curling Quiz maandagochtend gecheckt na het drinken van een bakje koffie. Dat heeft de Avrotros-presentator gezegd in Goedemorgen Nederland. Het is dus niet zo dat Bauer zijn ochtendroutine omgooit voor het checken van de kijkcijfers. “Weet je? ’s Ochtends word je wakker en dan drink ik eerst even een bakkie koffie en dan denk ik: nu ga ik eens even kijken. Toen zag ik dat er zo veel mensen naar hadden gekeken“, zegt hij.

Met 1,2 miljoen kijkers pakte Bauer zilver op prime time. “Dat is iets waar ik serieus trots op ben. Het was ontzettend leuk. Het is natuurlijk sowieso altijd spannend als je nieuwe dingen doet. Zo’n programma als we nu doen is voor mij ook nieuw.

Het is de eerste keer dat Bauer een spelprogramma presenteert. “Ik moet nog veel leren, want het is iets wat je gaandeweg leert. Toen ik de kijkcijfers zag, vond ik het ontzettend gaaf. Het is ook leuk om te merken dat Nederland gewoon weer een beetje toe is aan gezelligheid.”

Wat vindt hij van de kritiek op de show? “Het is altijd zo dat je voor en tegenstanders hebt. Je hebt mensen die het leuk vindt en het niet leuk vinden. Je probeert programma’s te maken voor mensen die het leuk vinden.”

VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz zat naast Bauer en staat bekend om haar wens voor een amusementsloge NPO. “Ik weet dat wij hierin van mening verschillen. Het zou volgens mij ook briljant bij de commerciëlen kunnen omdat het zo’n publiekstrekker is.

Bauer is het er niet mee eens: “Je mag van mij van alles zeggen. We leven in een vrij land.

Foto: WNL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen