Römer: ‘Weemoedt niet terug ondanks online succes’

De Thijs Römer-serie Weemoedt keert niet terug voor een tweede serie bij RTL. Niet op tv én niet op Videoland. Dat heeft hij gezegd op Radio 10. Weemoedt werd vorig jaar na slechts een paar weke  van prime time gehaald, toen er op een gegeven moment nog maar 131.000 mensen keken. In dat soort situaties wordt tegenwoordig standaard geroepen dat de online kijkcijfers grandioos zijn, ook in het geval van Weemoedt. Toch is online succes anno nu nog niet genoeg voor een vervolg.

Lineair succes blijft doorslaggevend voor groen licht, legt Römer uit. “Nee, dat is bij één seizoen gebleven zoals dat gaat bij de keiharde wetten van de commerciële televisie. Het is goed bekeken op Videoland, maar op RTL 5 niet zo heel best bekeken. Dan weet je dat het klaar is.

De verwachtingen van de serie van Römer, naar eigen zeggen een van de tien beste acteurs van ons land, waren al niet hooggespannen. De gelijknamige roman van Römer was immers ook een flop. De Volkskrant gaf het boek slechts een van de vijf sterren: ‘Thijs Römer is geen schrijver’.

Dat Römer de serie toch mocht verfilmen voor tv, heeft hij volgens weekblad Privé vooral aan zijn vriendschap met het RTL-koningspaar Erland Galjaard en Wendy van Dijk te danken. “Hij zal niet weten wat hem overkomt, sinds hij de machtigste man van de Nederlandse televisie en de meest bejubelde presentatrice tot zijn beste vrienden mag rekenen“, schreef het blad.

Ondanks die vriendschap weet hij dus geen tweede seizoen van Weemoedt voor elkaar te boksen. Gaat hij wel een vervolg op zijn roman schrijven? “Ik heb wel een idee voor een boek twee, maar daar zou ik eens de tijd voor moeten vinden, ja. Ik sta nu elke dag op de set van Moordvrouw en daarnaast is er ook nog een andere serie die ik ontwikkeld en geschreven heb, dus het is best wel druk.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen