Onderdelenupdate Windows verstoort RTL Boulevard

De nieuwste onderdelenupdate van Windows heeft donderdagavond de uitzending van RTL Boulevard verstoord. Het socialmedia-rubriekje van Luuk Ikink lag een paar seconden stil. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Ikink vertelt elke dag aan de Boulevard-kijker wat er allemaal is gebeurd op internet en staat daarbij voor een groot touchscreen. Juist toen hij wat aan het vertellen was over meidengroep Destiny’s Child, verscheen er een blauwe pop-upmelding op zijn scherm.

Het bleek te gaan om een melding van Windows. ‘De nieuwste onderdelenupdate voor Windows is hier’, stond er. “Deze update kan worden geïnstalleerd. Vanwege de nieuwe onderdelen en apps kan het wat langer duren om deze update te installeren. U bepaalt wanneer u de update wilt installeren. Bent u er klaar voor? Start nu opnieuw op. Komt het niet uit? Kies dan een tijd die u wel uitkomt.

Luuk Ikink kreeg drie keuzes van Windows:

  • Nu opnieuw opstarten
  • Kies een tijd
  • Uitstellen

Uiteindelijk koos Ikink ervoor om uit te stellen, omdat hij live op televisie was. “Ik stel hem even uit, zo. Dan kunnen we door“, merkte hij op.

Inmiddels heeft Microsoft van zich laten horen. Helmer Zandbergen, Devices & Mobility Consultant van het bedrijf, adviseert Ikink om ruim voor de uitzending van vanavond de updates te installeren, voordat de melding wéér verschijnt. “Als ik het zo zag leek het wel de Windows 10 Fall Creators Update. Installatie zal wel even uurtje ofzo duren….. dus niet pas om 18 uur checken…

Windows is een serie besturingssystemen van Microsoft voor de personal computer, tablets, smartphones, digiborden, Microsoft HoloLens en andere apparaten.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen