NPO 3 legt focus op prime time na vooravondflop

Foto: EenVandaagEen scorende vooravondprogrammering is voor tv-zenders een zegen. Het betekent elke dag weer een goede lead-in voor de prime time-programmering. Maar sinds het vertrek van DWDD naar NPO 1, lukt het NPO 3 ondanks vele pogingen maar niet om te scoren in de vroege avond. Zo gaat deze maand de stekker uit vooravondflop Jan Rijdt Rond. Voorlopig richt NPO 3 al zijn pijlen op prime time. “We zien dat investeringen daar lonen“, zegt zenderbaas Suzanne Kunzeler in De Telegraaf.

Daar het om 20.00 uur niet wil lukken, mikt Kunzeler nu op 20.30 uur. “Van programma’s als De gevaarlijkste wegen van de wereld, Mindf*ck, Vier handen op een buik, Keuringsdienst van waarde en Break free heb je de rest van de avond profijt: mensen blijven kijken. Ik verwacht dan ook dat we vanaf het najaar gaan groeien.

Kunzeler mikt op groei en daar moet onder meer Maxim Hartman voor gaan zorgen. Na zijn RTL 7-programma komt hij nu met een NPO 3-programma over mannenculturen in landen als Italië, Kenia en Japan. En ook Klaas van der Eerden gaat voor de zender aan de slag, net als Sanne Hans.

YouTube-vloggers in huis halen ziet Kunzeler niet zitten. “Het moet echt iets toevoegen. Mensen die enkel hun eigen leven filmen, vind ik niet bijster interessant.

En wat er in het najaar om 20.00 uur komt? Kunzeler weet het nog niet, maar lijkt de hoop te hebben opgegeven. “Op dat uitzendtijdstip is relatief weinig geld beschikbaar, want een groot deel van de bezuinigingen zijn bij NPO 3 terechtgekomen.

Het Telegraaf-interview met Kunzeler kunt u lezen via Blendle.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen