NOS ontdekt: Lotto-trekking op SBS 6 is niet echt

De Lottotrekking die wekelijks op zaterdagavond wordt uitgezonden op SBS 6 is niet echt. Dat heeft de NOS bevestigd gekregen van de loterij, nadat een oplettende kijker de balletjes steeds op exact dezelfde manier zag vallen. Deze Lottospeler, meneer Tonny Aarts, is zo teleurgesteld dat nooit wint, dat hij de beelden van de trekking besloot te bestuderen. Toen zag hij dat het balletje 8 op de trekkingen van 9 en 16 december op éxact dezelfde manier in de Lotto-koker valt.

De Lotto kan niet anders dan bevestigen dat niet de échte beelden van de trekking worden uitgezonden. “Dat klopt“, zegt een woordvoerder. “Het vallen van de balletjes is individueel gefilmd en wordt voor elke tv-uitzending aan elkaar gemonteerd op basis van de vastgestelde trekking door de notaris eerder die dag.

Volgens de loterij is er ‘geen mogelijkheid om rechtstreeks uit te zenden vanaf kantoor’. “Vorig jaar werkten we om die reden nog met een computeranimatie. Maar daar hadden mensen ook vragen bij, hoe dat dan zat.

Sinds 11 november worden daarom de opgenomen beelden gebruikt. En dat terwijl de Lotto suggereert dat de échte trekking wordt gefilmd. “We zullen meer expliciet gaan melden wat mensen zien en waarom het zo gedaan wordt.

Tonny Aarts is uitgenodigd om de échte trekking een keertje bij te wonen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen