Koefnoen-bekendheid Paul Groot kijkt soms Utopia

Geplaatst op Fri 19 Jan 2018 om 10:30

Over Utopia zeggen mensen vaak dat ze helemaal níemand kennen die ernaar kijkt, maar de kijkers zijn er wel degelijk. Zo is van Fred van Leer en de moeder van Carlo Boszhard al bekend dat het fervente Utopia-kijkers zijn, maar ook Koefnoen-bekendheid Paul Groot ziet het programma graag, bekent hij zelf in het Algemeen Dagblad. Hij noemt Utopia als hij gevraagd wordt naar zijn ‘guilty pleasures’, al voelt Groot zich helemaal niet ‘guilty’ over het kijken naar de realityshow van SBS 6.

Paul Groot: “Ik voel me over het algemeen niet schuldig over mijn pleasures. Tegenover wie? De smaakpolitie? Ja, ik kijk met enige regelmaat naar Utopia. Of Just Tattooof Us op MTV. Dat is een wereld die ik niet ken. Fascinerend.

Veel mensen ergeren zich aan Utopia, maar veel mensen ergerden zich ook aan Koefnoen. Die continue stroom aan ergernis begrijpt Groot niet. Wie er van hem met pek en veren het land uit mogen? “Giftige twitteraars.”

Ik kan me nog steeds verbazen over de agressie die je soms ten deel valt als je iets grappigs of moois probeert te maken voor de mensheid. Van die mensen die week in week uit moeten melden dat ze ‘nul keer hebben gelachen’.”

Het AD-interview met Paul Groot kunt u lezen via Blendle.

Foto: Merlijn Doomernik, Avrotros
10 Reacties op “Koefnoen-bekendheid Paul Groot kijkt soms Utopia”


 1. Koen

  Utopia is gewoon goed bekeken, dus niet gek als het kijkt..

 2. Danny

  Ik kijk graag Utopia. Lekker ontspannend. Leuker dan ‘De Spa”.
  En ja ik ben een leeghoofd. Laat me.l LOL

 3. Ron

  Niets mis mee, nog steeds een gouden greep. Probeer maar eens een goed alternatief te verzinnen die hetzelfde teweeg kan brengen. Dat wordt nog wel een dingetje, maar anders Utopia verhuizen naar het nabijgelegen oude De Gouden Kooi/Koffietijd/RTL Live terrein.

 4. critikast

  Nooit nadenken en gewoon een half uurtje kneukelen en een beetje fantaseren hoe het zou zijn in bedje bij Beau of een triootje met de Twins of desnoods die Marokkaanse of die Romy dan maar. Inhoudsloos, erg gemaakt, onwerkelijk en met maar één echte man..Johan. Maar verder lekker een half uurtje inhoudsloze, pretentieloze, domme televisie. Heerlijk !

 5. Bart

  Ik kijk het ook bijna elke dag. Jammer als SBS6 stopt met dit soort reality. Het is zo fout dat het weer leuke is.

 6. Vrede

  Utopia is top vermaak. Uurtje per dag is wel wat lang.

 7. Erik

  Utopia is gescript en de bewoners bedenken niks zelf. Ondanks beweringen van John de Mol over ‘zelfredzaamheid’ GROTE ONZIN!! DE Mol heeft zijn geloofwaardigheid verloren.

 8. shenkie

  wat je in realityshows script zijn de omstandigheden waarin/waaronder de deelnemers iets doen onder hun kaasstolp, de uitkomst daarvan is doorgaans redelijk voorspelbaar, helemaal als je bepaalde soorten deelnemers gecast hebt en bij elkaar zet 1 + 1 = 2. Maar daar is niets mis mee en niets mysterieus aan.
  Dat al die shows ‘gescript zijn’ zoals altijd weer dezelfden beweren, is bullshit.
  Dat zou betekenen dat we enorm veel Topacteurs in Nederland hebben die allemaal enorm goed kunnen acteren in die shows en die ook allemaal goed teksten en verhaallijnen kunnen onthouden…. Not. Laatst staan dat die zenders/productiehuizen het geld niet hebben om tekstschrijvers/eindredacteuren hele scripten vol te laten schrijven met teksten. Het zijn nou ook niet doorgaans niet de grootste lichten, die aan deze show mee doen en menselijk gedrag is redelijk voorspelbaar of wat?!.

 9. Inside_Hillywood

  Het is als kijken naar een autocrash, je wilt niet, maar je doet het toch.

  Gelukkig is het iets wat alleen maar met gebrek aan beter op komt.

 10. SOLANGE

  Gaat over niks … . ze denken allemaal in Utopia dat ze wat voorstellen whaaaaaa

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.