Jeroen Pauw openhartig over zijn financiële positie

De 57-jarige NPO-ster Jeroen Pauw heeft dermate veel geld dat hij nooit meer zou hoeven werken. Tien jaar geleden had hij al ongeveer twee miljoen euro. Dat vertelt hij vanavond in 5 Jaar Later, zijn eigen programma die nu naar RTL 4 verhuist met Beau van Erven Dorens als de nieuwe host. Pauw is de eerste gast van Van Erven Dorens. Ze blikken terug op een interview dat zijn voormalige geliefde Daphne Bunskoek vijftien jaar geleden met hem hield. Daarin praatte hij onder meer over geld.

Destijds vertelde Pauw dat hij met zijn salaris van zo’n 180.000 euro per jaar nog niet genoeg geld had gespaard om te kunnen stoppen met werken. Hij hoopte dat vijf jaar later wél te hebben bereikt door twee miljoen euro op de bank te hebben staan. Dat is min of meer gelukt, zegt Pauw nu. “Ik weet eigenlijk niet of ik in 2008 twee miljoen euro had, maar het zal wel ongeveer.

Inmiddels hoeft hij voor het geld niet meer te werken. “Ik heb genoeg geld. Ik hoef in principe niet meer te werken voor mijn geld. Geld is geen drijfveer.

Pauw vindt het moeilijk om de beelden van vijftien jaar geleden te zien. “Bijna altijd als ik mezelf zie vind ik me vervelend. Een beetje arrogant, een beetje zelfingenomen. Ik denk dat ik wel iets leuker ben geworden.

Bunskoek was destijds zijn partner. “We zien elkaar nog heel veel. We zijn vorige week nog met gezamenlijke vrienden een weekendje naar Spanje geweest voor de gezelligheid, dus we hebben een goede relatie. Toen hadden we een liefdesrelatie.”

Verder laat hij zich ook nog uit over het ruzietje tussen Eva Jinek en Jan Roos in Pauw & Jinek. “Ja, heerlijk. Zeker als je met z’n tweeën een talkshow maakt, zijn dit de leuke momenten. Ik heb dit ook wel eens andersom met Pauw & Witteman meegemaakt. Je weet ook dat de andere presentator – in dit geval dus ik – zich er niet mee moet bemoeien. Als ik me ermee zou bemoeien, dan is het opeens: kunnen ze wel, twee tegen een, dat is flauw! Dan moet je ook denken: oké, lady, take it away. Dat deed ze hier natuurlijk fantastisch.

5 Jaar Later, waarin Pauw ook nog vertelt dat hij blij is dat zijn moeder dood is, is om 22.30 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen