Jeroen Pauw openhartig over zijn financiële positie

Geplaatst op di 02 jan 2018 om 18:15

De 57-jarige NPO-ster Jeroen Pauw heeft dermate veel geld dat hij nooit meer zou hoeven werken. Tien jaar geleden had hij al ongeveer twee miljoen euro. Dat vertelt hij vanavond in 5 Jaar Later, zijn eigen programma die nu naar RTL 4 verhuist met Beau van Erven Dorens als de nieuwe host. Pauw is de eerste gast van Van Erven Dorens. Ze blikken terug op een interview dat zijn voormalige geliefde Daphne Bunskoek vijftien jaar geleden met hem hield. Daarin praatte hij onder meer over geld.

Destijds vertelde Pauw dat hij met zijn salaris van zo’n 180.000 euro per jaar nog niet genoeg geld had gespaard om te kunnen stoppen met werken. Hij hoopte dat vijf jaar later wél te hebben bereikt door twee miljoen euro op de bank te hebben staan. Dat is min of meer gelukt, zegt Pauw nu. “Ik weet eigenlijk niet of ik in 2008 twee miljoen euro had, maar het zal wel ongeveer.

Inmiddels hoeft hij voor het geld niet meer te werken. “Ik heb genoeg geld. Ik hoef in principe niet meer te werken voor mijn geld. Geld is geen drijfveer.

Pauw vindt het moeilijk om de beelden van vijftien jaar geleden te zien. “Bijna altijd als ik mezelf zie vind ik me vervelend. Een beetje arrogant, een beetje zelfingenomen. Ik denk dat ik wel iets leuker ben geworden.

Bunskoek was destijds zijn partner. “We zien elkaar nog heel veel. We zijn vorige week nog met gezamenlijke vrienden een weekendje naar Spanje geweest voor de gezelligheid, dus we hebben een goede relatie. Toen hadden we een liefdesrelatie.”

Verder laat hij zich ook nog uit over het ruzietje tussen Eva Jinek en Jan Roos in Pauw & Jinek. “Ja, heerlijk. Zeker als je met z’n tweeën een talkshow maakt, zijn dit de leuke momenten. Ik heb dit ook wel eens andersom met Pauw & Witteman meegemaakt. Je weet ook dat de andere presentator – in dit geval dus ik – zich er niet mee moet bemoeien. Als ik me ermee zou bemoeien, dan is het opeens: kunnen ze wel, twee tegen een, dat is flauw! Dan moet je ook denken: oké, lady, take it away. Dat deed ze hier natuurlijk fantastisch.

5 Jaar Later, waarin Pauw ook nog vertelt dat hij blij is dat zijn moeder dood is, is om 22.30 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL
22 Reacties op “Jeroen Pauw openhartig over zijn financiële positie”


 1. Wessel van Diepen

  Alles wijst erop dat de schoft Daphne flink heeft aangeduwd in Spanje. M’n handen jeuken!

 2. Bears' den

  Jeroen is de best!

 3. Anouk

  Jeroen is de betere interviewer.
  Wie kan zich meten met hem? Van de jonge generatie rollen de tranen me over de wangen; moet je die jochies en giebelmeisjes van BNN nemen… tenenkrommend wat een amateurs.
  En die willen serieus genomen worden.
  Nee, ik zie geen ‘nieuwe’ Jeroen Pauw.

 4. de deskundige

  En dat allemaal door net te doen of je het interessant vind met zijn uitgestreken gezicht.

 5. Michiel

  Het lijkt alsof Pauw Van Erven Dorens interviewt, in plaats van andersom.
  Van Erven Dorens kan helemaal niets!

 6. critikast

  @Anouk
  Het barst van de “Nieuwe” Jeroen Pauws. Journalisten die echt kritisch durven zijn tegen hun gesprekspartners in plaats van in hun kont te kruipen omdat ze elkaar “al wat langer kennen”. Kockelman , Van der Linden, Lubach om er maar een paar te noemen zijn betere vertegenwoordigers van het vak journalistiek dan de zelfingenomen, verwaande, quasi-geinteresseerde, hautaine, vaak niet ter zake kundige graftak Pauw !

 7. Jeffrey

  Iedereen die Pauw zo goed vind snap ik niet echt. Ik kijk niet vaak, maar als ik kijk zit hij daar gladjes te fluisteren. Ok, hij is dan to the point zoals men zegt en hij straalt zelfvertrouwen uit, maar ik heb er niet zo veel mee. Ik zie het het talent niet echt. Tja, dat er veel mindere presentatoren zijn dat is duidelijk, maar dat hij nou zo goed is?? Ik vind dat er ook wel wat sfeer mag zijn in een talkshow en bij hem is het net een kerk, waar ze lopen te roezemoezen. Ik vind het een beetje een gladjanus en krijg er een onderbuik gevoel van. Kan me ook niet voorstellen dat al die vrouwen vrijwillig met hem het bed hebben gedeeld.

 8. A.Zijn

  Wat een ongelofelijk mooi gesprek was dit! Ik kijk uit naar morgen.

  Wat overigens ook een aanrader is: De Eerste Vakantie Van…
  Zit hier al een aantal weken van te genieten op NPO3.

 9. Karel

  Onbegrijpelijk dat de NPO 5 jaar later heeft laten vallen. Het was altijd een fijn programma door Jeroen gepresenteerd.
  Ook nu was het een mooi gesprek, Beau deed het goed, Jeroen was heel open. Nog 2 maanden wachten voor Jeroen weer dagelijks op de buis komt. Het onrustige, oppervlakkige gekrijs en de platte taal van Jinek hoeft van mij niet.

 10. A.Zijn

  Hopelijk wordt dit beloond met mooie kijkcijfers, want ik zie graag meer van dit soort inhoudelijke gesprekken bij rtl4!

 11. Bob

  Prachtige aftrap van Beau, mooi inhoudelijk gesprek
  Als de rest van de serie zo goed blijft echt een aanwinst voor RTL4

 12. Michiel

  @ A.Zijn

  Ga jij ff in de zandbak spelen.
  DropIuIIetje.

 13. GW

  @Jeffrey 23:54: Citaat: “Kan me ook niet voorstellen dat al die vrouwen vrijwillig met hem het bed hebben gedeeld.”

  Dat is nogal een uitspraak die je doet (!).

  Het was een mooi en openhartig interview. Ben er nog niet helemaal uit of dat wel/niet komt door de interviewstijl van Beau of puur en alleen door het feit dat Pauw besloot zo eerlijk te zijn. Hoe dan ook, het werkte. Moest ook grinniken om dat haantjesgedrag van Pauw ten aanzien van Bunskoek. Ook vond ik het van moed getuigen dat hij zijn moeilijke relatie met zijn ouder besprak. Daar rust nog een licht taboe op.

 14. Rick

  https://www.ad.nl/show/kijkers-vol-lof-over-openhartige-pauw-ademloos-en-geboeid-gekeken~a0015349/ Het is maar hoe je het bekijkt M C.

 15. Wollter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 16. Michiel

  @Rick

  MongooItje, alleen domme mensen trappen in het toneelstukje van Pauw!
  Ondertussen multimiljonair, door ons allemaal betaald.
  Hij lacht zich de klere.
  En terecht.

 17. boris

  Matige kijkcijfers, terwijl Jinek op 1,1 M piekt.

 18. zonnetje

  alles wat op de tv komt is k u t met peertjes. Tv is uit!!

 19. Clio

  Mensen kijken nog steeds live TV? :O

 20. anoniem

  5000 hoeren had hij toch in bed gekregen? Daar kan boef niet tegenop.. ;-)

 21. anoniem

  200+ vrouwen van lichte zeden heeft hij toch ‘gehad’?
  Daar kan boef niet tegenop.. ;-)

 22. anoniem

  Da’s dubbel.. :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.