Georgina Verbaan roept media op tot Barbie-stilte

Georgina Verbaan vindt dat media geen enkel recht hebben om te graven in het zorgtraject van realityster Samantha de Jong, nadat ze acht jaar lang ‘gemindfuckt’ is door diezelfde media. Dat schrijft de actrice in haar column in NRC. De Jong werd vorige week opgenomen in het ziekenhuis na een overdosis drugs en nu is ze onder psychiatrische behandeling. Zelf is Verbaan ook jong beroemd geworden, maar zij had het er ‘niet bij kunnen hebben dat ik elke dag gefilmd werd’.

Er heeft jarenlang continu een camera op Samantha de Jong gestaan, die het geld van de realitysoap goed kon gebruiken. Ze is nu de wanhoop nabij en dat had Verbaan ook kunnen gebeuren ‘als ik achter de roze gordijnen die voor mij opgehangen waren mijn veiligheid alleen nog binnen de grenzen van mijn eigen huid zou kunnen zoeken’.

Verbaan: “Ik zou me kunnen voorstellen dat ik niet meer weet wie daar inzit, in dat lichaam van mij. Me bij mezelf onveilig voelen.”

En dat allemaal voor 25.000 euro per seizoen, aldus Verbaan. “Als een van de best bekeken programma’s van RTL5. En een gesponsorde roze auto, waarmee je nooit ontsnappen kan. Een geregisseerd leven.”

Ze zou het schandalig vinden als media denken nu ook nog recht te hebben op details over het welzijn van Barbie. “Ik mag hopen dat ieder medium dat details rapporteert vanuit de plek waar ze nu voor de onmogelijke taak staat uit een mindfuck van bijna een decennium te krabbelen, een groot juridisch probleem heeft.”

We hebben geen recht op nieuws over Samantha de Jong. Samantha de Jong is nu van zichzelf en ze heeft tijd nodig om erachter te komen wie dat is.”

De NRC-column van Georgina Verbaan, getiteld ‘Samantha’, kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: RTL, De Jongens tegen de Meisjes

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen