Georgina Verbaan roept media op tot Barbie-stilte

Geplaatst op Sun 21 Jan 2018 om 9:30

Georgina Verbaan vindt dat media geen enkel recht hebben om te graven in het zorgtraject van realityster Samantha de Jong, nadat ze acht jaar lang ‘gemindfuckt’ is door diezelfde media. Dat schrijft de actrice in haar column in NRC. De Jong werd vorige week opgenomen in het ziekenhuis na een overdosis drugs en nu is ze onder psychiatrische behandeling. Zelf is Verbaan ook jong beroemd geworden, maar zij had het er ‘niet bij kunnen hebben dat ik elke dag gefilmd werd’.

Er heeft jarenlang continu een camera op Samantha de Jong gestaan, die het geld van de realitysoap goed kon gebruiken. Ze is nu de wanhoop nabij en dat had Verbaan ook kunnen gebeuren ‘als ik achter de roze gordijnen die voor mij opgehangen waren mijn veiligheid alleen nog binnen de grenzen van mijn eigen huid zou kunnen zoeken’.

Verbaan: “Ik zou me kunnen voorstellen dat ik niet meer weet wie daar inzit, in dat lichaam van mij. Me bij mezelf onveilig voelen.”

En dat allemaal voor 25.000 euro per seizoen, aldus Verbaan. “Als een van de best bekeken programma’s van RTL5. En een gesponsorde roze auto, waarmee je nooit ontsnappen kan. Een geregisseerd leven.”

Ze zou het schandalig vinden als media denken nu ook nog recht te hebben op details over het welzijn van Barbie. “Ik mag hopen dat ieder medium dat details rapporteert vanuit de plek waar ze nu voor de onmogelijke taak staat uit een mindfuck van bijna een decennium te krabbelen, een groot juridisch probleem heeft.”

We hebben geen recht op nieuws over Samantha de Jong. Samantha de Jong is nu van zichzelf en ze heeft tijd nodig om erachter te komen wie dat is.”

De NRC-column van Georgina Verbaan, getiteld ‘Samantha’, kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: RTL, De Jongens tegen de Meisjes
21 Reacties op “Georgina Verbaan roept media op tot Barbie-stilte”


 1. Zondag

  Het was het nadrukkelijk verzoek van de familie en toch heeft de onbeschofte media daar lak aan.

  De NSB krant telegraaf en privé voorop. Snap niet dat WNL zich laat gebruiken door de telegraaf voor gratis reclame.

 2. dirk

  Heeft dat domme wicht ook weer een mening.

 3. robb

  Barby wilde het zelf ,dat ze het nu niet aan kan is erg voor haar ,maar nu media stilte is overdreven en niet in de lijn van Barby die wil aandacht.

  Media courant kunnen jullie mensen die zo iets schrijven als om 9.35 niet verwijderen.

 4. Frederik de Groot

  @A.Zijn. Dat jij met jezelf kan leven! Wat een ongelofelijke ordinaire en platvloerse opmerking.
  En verder hoop ik ook dat ik niets meer lees over “Barbie” want het is wel duidelijk dat deze media aandacht juist één van de redenen is dat zij is dol gedraaid.

 5. A.Zijn

  @Frederik de Groot Dat kan ik prima hoor. Maak je geen zorgen.

 6. Diderick

  Eindelijk eens een humane reactie op dit schandaal! Goed van mevrouw Verbaan.

 7. Wijskijker

  Wat is er toch overgebleven van die elitaire grachtengordelkrant met columnistes als Georgina V. in hun gelederen? Die op haar beurt een stukje tikt over een Scheveningse tokkie.

 8. Annoniemus

  Die Georgina toch , tis me allemaal wat !

 9. Olga

  Sorry maar die eerste reactie van A. Zijn vind ik echt niet kunnen. Graag verwijderen en liefst blokkeren.
  moderatie

 10. darius

  Precies wat Robb 9:49 zegt. Van de eerste tot laatste letter.

 11. Bert

  Huppelk utje Verbaan

 12. Maan Lover

  Verbaan is dat niet diegene die zwarte piet wil verbieden? en ook tegen Nederlanders is?

 13. Ron

  Helemaal mee eens Sjors.

 14. Jelle

  Beter maakt de media haar kapot dat mormel plant zich anders weer voort!

 15. Coeus

  Tip voor Sander Emmering, producent van de Barbie-ellende: ‘Barbie kickt af!” Laat er maar een flyertje van maken.

 16. Danny

  Och Georgina,,wat dacht je ik laat effe wat van me horen? Het is inderdaad een tijdje stil geweest. Wat zijn het toch een apart volk die bekende nederlanders.
  Zou Georgina Barbie hebben opgebeld om steun te geven ?? Welnee joh.
  Aandachtsgeil is ze.

 17. Shenkie

  Wat kletst deze vrouw nu ook weer over ‘elke dag gefilmd… jarenlang continu een camera op je’… vd 52 weken in n jaar hebben deze haagse knuppels soms 1 keer enkele weken, soms 2 keer deze periode (2 series per jaar) 1 of 2 camjo’s om zich heen gehad. De rest vd 52 weken, ca 80%, was r geen cam id buurt. Tetterdetet tuuterdetuut

 18. JeTante

  Verbaan houdt het verhaal zelf in stand door er een column over te schrijven. Hetzelfde geldt voor die ouwe gek Youp.
  Stelletje hypocrieten, die blind zijn voor de eigen keuze van Samantha de Jong [drank, drugs en vreemde mannen in het bijzijn van haar kinderen, inclusief meerdere zelfmoordpogingen in het bijzijn vaan haar kinderen] EN haar betrouwbare hartsvrienden die hun verhaal verkopen aan de media [Story].
  Schrijf daar maar een leuk stuk over, Verbaan!

 19. Amsterdam Oud-Zuid

  Een Georgina stilte zou ook niet misstaan

 20. joop

  Barbie is werkloos. Krijgt een bijstandsuitkering, die wij betalen, en nu is ze ingestort. Triest voor haar, maar om een omroep, welke dat ook is, daarvan de schuld te geven gaat me veels te ver. Ze heeft zelf een mond, als daar sowieso iets verstandigs uit kan komen, en kan ze zeggen tot zover en niet verder. Maar neen, ze vond de aandacht fantastisch. Als er iemand schuldig is zijn het de tokkies wel die voor apegapen lagen als barbie weer op tv kwam. Als dat “publiek” massaal had afgehaakt om naar dat soort bagger te gaan kijken, had het volgens mij nooit zover hoeven komen. En dit is slechts 1 van de vele bagger programma’s van RTL.

 21. SOLANGE

  Die Georgina .de wandelende tak…moet ff ook wat roepen overal waar ze zit bij Eva of Dwdd praat ze shit meissie moet nog volwassen worden

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.