Geflopt 5 Jaar Later sluit af met prima cijfers

Geplaatst op Sat 13 Jan 2018 om 8:15

De eerste serie afleveringen van 5 Jaar Later op de nieuwe thuiszender RTL 4 mag dan wel geflopt zijn, de laatste aflevering noteerde vrijdagavond na kijkcijferkanon The Voice of Holland prima cijfers. De uitzending met Halina Reijn trok 832.000 kijkers (20 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van de negen RTL 4-afleveringen van 5 Jaar Later wisten er slechts twee veel kijkers te bekoren. Het gaat in beide gevallen om de afleveringen ná The Voice of Holland.

Vorige week was na The Voice of Holland de aflevering met tv-koningin Linda de Mol te zien. Die was met 1,4 miljoen kijkers (29 procent) zelfs de meest bekeken aflevering ooit.

De negen afleveringen van 5 Jaar Later met de volgende gasten scoorden als volgt: Jeroen Pauw (652.000 kijkers en 14 procent), Bram Moszkowicz (679.000 kijkers en 15 procent), Sacha de Boer (472.000 kijkers en 10 procent), Linda de Mol (1,4 miljoen kijkers en 29 procent), Jesse Klaver (264.000 kijkers en 6 procent), Susan Smit (365.000 kijkers en 9 procent), Epke Zonderland (373.00o kijkers en 9 procent)), Hugo Borst (396.000 kijkers en 9 procent) en Halina Reijn (832.000 kijkers en 20 procent).

Gedurende de tweede uitzendweek scoorden vier van de vijf afleveringen niet genoeg kijkers voor een plek in de kijkcijfer top 25. Daarmee presteert het programma van Beau van Erven Dorens nog slechter dan Humberto Tans RTL Late Night.

RTL Late Night keert maandag terug voor een nieuwe serie afleveringen op RTL 4. Er wordt gefluisterd dat dit vanwege de lage kijkcijfers de laatste serie afleveringen is.

Foto: RTL
30 Reacties op “Geflopt 5 Jaar Later sluit af met prima cijfers”


 1. Bart tv man

  Zonde dat 5 jaar bij NPO weg is. Dat is toch wel een verkeerd besluit. Beau heeft wel laten zien dat hij niet onder doet voor Jeroen Pauw. Alleen past het programma niet bij RTL4. Daar kijkt men liever naar Linda’s Zomerweek.

 2. J

  Gisteren een opnieuw een perfect bewijs dat Van Erven Dorens totaal ongeschikt is als interviewer voor dit programma:

  Narcistische Reijn blijft maar al te graag minutenlang aan het woord, ook al heeft dat helemaal niks meer met de vraag te maken en is het gewauwel totaal oninteressant. Wil je iets boeiends uit Reiijn krijgen dan moet je er als interviewer veel korter houden op zitten en niet net als Beau gemakzuchtig achterover gaan leunen en die diarree aan woorden laten stromen.

  Interviewen is dus echt een vak. Jammer dat Beau dit niet beheerst en persoonlijk het programma de nek heeft omgedraaid.

 3. Wolter

  Het zoveelste NPO programma dat door RTL is verneukt.
  Tel daarbij de zelfmoordpoging van ene Barbie die door RTL zou zijn misbruikt (alles voor de kijkcijfers) dan ben ik steeds gelukkiger met onze NPO.

 4. Vrijdagavond

  Prima??? Waar???

 5. Joep uit Tilburg

  Nu zij weer naast schoen lopen maar niet op televisie. Zet dan uit.

 6. Rocco

  Het programma past inderdaad niet bij RTL en het RTL-publiek: te veel diepgang, te weinig ingestudeerde lachsalvo’s, een presentator die geen kaartjes nodig heeft om vragen van de redactie op te lezen, geen nuon-paars studiodecortje, te veel NPO-gasten. Persoonlijk vond ik het wel erg leuk en Beau doet het fantastisch.

 7. karel

  Startte onmiddellijk na The Voice, dus de vraag of het ook het einde haalde met dat aantal kijkers.

 8. Laurens

  Wellicht moeten ze er toch een iets commerciëler sausje over gooien.
  Twee personen in één afleveringen en samen voorspellingen doen over 5 jaar. Zo kun je iemand waarvan je niet zeker weet of hij/zij nog in de schijnwerpers staat koppelen aan iemand waarvan je het bijna zeker weet.

  Probleem nu was dat sommige personen langer geleden geïnterviewd waren en maar gekozen zijn om zo twee uitzendweken te vullen. Pauw heeft ze niet voor niets laten liggen.

 9. Wollter

  Mooi programma. Prima cijfers voor een dergelijk interviewprogramma. Natuurlijk kijken daar geen miljoen mensen naar.

 10. Ron

  Prima cijfers voor het type programma. Het was een redelijk succes, maar ook niet meer dan dat. Gisteren en eergisteren waren samen met de twee eerste afleveringen waren de betere gesprekken uit deze reeks.

 11. Thomas

  Wat een monsterlijk lelijk wijf is die van Rijn toch…

 12. Enzo Voort

  @Thomas En toch heeft die draak veel bekijks, weer anderen hebben Netflix.

 13. Clio

  Saai programma ook.

  En totaal geen goede presentator. Gelukkig komt Late Night weer terug. Deze onzin trok ik toch niet.

 14. F.

  Is dus nu welbewezen dat wat je ook programmeert na de Voice altijd scoort! (Als het maar beweegt)

 15. robb

  De cijfers hebben niks te maken met 5 jaar later de voice heeft daar voor gezorgd ,Jesse had gisteren ook die kijkcijfers gehad.

 16. sdf

  bij deze komt er ook weer een einde aan het dagelijkse rubriekje hier. Pfff

 17. ik reageer ook ff...

  @MC
  Waarom ook niet een dagelijks bericht over de slechte cijfers van de vloggende Hollanders? Ohw nee, dat is SBS en dit is RTL natuurlijk…

  En leer ook eens als je een opsomming maakt im dit netjes onder elkaar in een tabel te zetten. Leest veel prettiger

 18. Bart

  @J Echt totale onzin wat je zegt. Jeroen deed het beter maar Beau deed het prima. Het palet aan gasten was gewoon niet zo interessant. En zeker niet voor RTL4. De vraag is of het programma überhaupt wel bij RTL4 op zijn plek is. Ik denk van niet.

 19. ?

  Bij wie komt het woord geflopt vandaan?
  Binnen het TV landschap wordt dat namelijk helemaal niet zo ervaren. Het programma heeft het lineair en online uitstekend gedaan.

 20. Mark

  RTLLN gaat a.s. maandag van start met dramatische kijkcijfers. RTLLN heeft de slechtste lead-in die je maar kunt bedenken: Het Roer Om, wat nooit meer dan 400.000 haalt. RTLLN zit dus sws onder de 400.000 kijkers. Maakt trouwens ook niet uit wat voor een gasten Tan heeft, want men kijkt toch niet.

 21. J

  @Bart: onzin wat ik zeg en “hef palet aan gasten was niet interessant? Dat is pas onzin: de koningin van de Nederlandse tv, de meest besproken politicus van het laatste jaren, en Neerlands beste interviewer zijn meer dan interessant!

  Er kwam alleen helemaal niks boeiends uit door het falen van jouw Beau die alleen maar onderdanig achterover leunde en een beetje zat te grijnzen. Totaal niet prikkelend en daarom niet boeiend.

 22. 123

  Ik weet dat Halina zelf heeft toegegeven af en toe botox te gebruiken, maar afgaande op de foto bij dit artikel heb ik het idee dat ze een beetje is doorgeslagen, en dat ‘af en toe’ niet meer af en toe is. Met als gevolg dat haar gezicht er op geen enkele manier nog echt uitziet. Spijtig dat ze het idee heeft dit te moeten doen. :(

 23. Bart

  @J Gewoon onzin wat je zegt. Linda en misschien Bram zijn de enige 2 in het hele rijtje die interessant zijn voor jou RTL4 publiek.

 24. Beau is 100% flop

  Het ligt aan alles en iedereen, behalve aan Beau van Erven Dorens zelf dat AL zijn programma’s floppen.
  V
  Beau is 100% flop!
  V
  Beau is 100% flop!
  V
  Beau is 100% flop!
  V
  Beau is 100% flop!

 25. Vrede

  @ Thomas,ze is idd erg lelijk maar toch heeft ze een relatie met Daniel de Ridder die volgens mij best wat keuzes heeft uit de vrouwtjes,apart…

 26. aammehoela

  Het is duidelijk: meeste programma’s van de PO naar de CO floppen of hebben te maken met een behoorlijk aantal minder kijkers. Afgezien van The Voice die miljoenen bereikt blijkt dus dat de PO-kijker voor het overige niet teveel naar de CO wil kijken, ook niet als het een programma is die voor die tijd bij de PO te zien was. Ook “De Slimste Mens” flopte totaal bij RTL. Op NPO 2 groot succes en daarom is deze zender regelmatig de 3e zender van de avond! Neen, 5 jaar later had gewoon bij de NPO moeten blijven, maar dankzij blunder-boy Frans Klein is dit dus niet gebeurd.

 27. De Arrogante Kijker

  @Bart tv man;
  Wat een onzin.
  Dit programma past prima bij RTL4!

  Hoezo kijkt een zogenaamde NPO kijker wel als het bij de Staats omroep wordt uitgezonden en niet als RTL het uitzend?

  Het heeft alleen te maken met het ziekelijke selectieve arrogante kijkgedrag van dit soort kijkers!
  Of de Ned1 kijkers (met kastje!!!) zijn nog ouder geworden dan ze al waren en komen niet verder dan Ned1 zonder afstandsbediening.

 28. Bert

  Halina Reijn gebruikt te veel botox, ze ziet er uit als een alien met dat vreemde strakke maskergelaat. Ik denk dat ze ook fillers gebruikt. Ze is er in ieder geval niet mooier op geworden en lijkt stukken ouder.

 29. SOLANGE

  Halina lijkkt op de zus van Marijke Helwegen totaal geen inhoud en Beau slijmt teveel bah wat een slechte uitzending!!!!!

 30. @SOLANGE

  Alles is beter dan zomaar wat schreeuwlelijke op het internet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.