Eva Jinek ziet Hans Laroes als haar springplank

Geplaatst op Tue 23 Jan 2018 om 13:00

Eva Jinek ziet Hans Laroes als haar springplank in televisieland, omdat hij haar als hoofdredacteur van de NOS een ‘allesbepalende kans’ gaf. Dat vertelt de talkshowkoningin tegen Brandpunt+. Laroes, nu hoofdredacteur van Jineks omroep KRO-NCRV, had veel vertrouwen in Jinek. “Ja, ik heb veel aan hem te danken. Natuurlijk moet je talent en doorzettingsvermogen hebben, maar vroeg of laat moet iemand je wel die kans geven. En bij mij was dat eerder vroeg dan laat.”

Laroes gaf Jinek een megakans, terwijl ze nauwelijks ervaring had als presentator. Ze presenteerde het programma NOS op 3. “Dat klinkt misschien als heel wat, maar het waren live-uitzendingen van zes minuten, waar je ongeveer 25 seconden van een autocue moest lezen.”

Jinek had bij elkaar opgeteld ‘denk ik dertien minuten live-tv gemaakt’. “En toen werd ik ineens door Hans Laroes gevraagd om de Amerikaanse verkiezingsnacht in 2008 te verslaan. Live, vanuit Washington, zo lang als het zou duren. Dat is op z’n zachtst gezegd nogal een dingetje in medialand – helemaal voor mij, want ik was dus in alle opzichten een totale amateur.”

Het was in 2008, toen Barack Obama de eerste zwarte president van Amerika werd. “Mij doodleuk die verkiezingsnacht laten doen had ik zelf ingeschat als een te groot risico. Nee, deze kans had ik mezelf eerlijk gezegd niet gegeven.

Een verkiezingsuitzending heeft veel prestige, is peperduur, dan moet iemand er staan. Ik had het er laatst nog over met Hans. Die zei: ‘Het was een ingecalculeerd risico, we gingen ervan uit dat het je gewoon zou lukken.’

Het hele interview met Eva Jinek kunt u lezen op de site van Brandpunt+.

Foto: KRO-NCRV
11 Reacties op “Eva Jinek ziet Hans Laroes als haar springplank”


 1. Roy Donderz

  Brandpuntplus 1)dat bekt niet lekker en 2)wat is het eigenlijk?

 2. anonymous

  Laroes deed het vroeger met alle vrouwen van tv.
  Wat heeft Eva hiervoor moeten doen?
  Onder zijn bureau kruipen?

 3. Shenkie

  anonymous: Loser

 4. Mien Dobbelsteen

  Hans Laroes heeft zijn masker tegenwoordig afgezet en rent nu rond in Hilversum als rechtgeaard Stalinist met al zijn linkse prietpraat

 5. rook

  eva

  eerlijk zeggen

  anders wordt je moeder boos

  is er wat gebeurd

  vertel!

 6. Chac

  Dit mokkeltje heeft zichzelf via machtige mannen omhoog gen eukt

  Voordat ze met bram ging was ze niemand
  Ineens erna kon je de tv niet aandoen of daar was ze weer hoor

  En ze is vooroordelend en totaal niet neutraal
  Genoeg redenen om het een irritant mens te vinden

 7. Tim

  ze heeft haar definitieve doorbraak toch echt te danken aan het befaamde boobiesfragment, voor die tijd had nog niemand op een enkeling van haar gehoord

 8. Henk

  Dat was ook de enige keer dat ze de kijker heeft laten lachen, het is een boze geblondeerde mevrouw met rechtse praatjes die zo uit de koker van de werkgevers zouden kunnen komen.

 9. 123

  Maar Eva heeft gewoon heel wat in haar mars. Want, laten we eerlijk zijn: eerst presenteerde ze het ochtend- en middagjournaal op de NOS, daarna ging ze naar WNL voor het dagelijkse ochtendprogramma Vandaag De Dag en iets later het zondagse programma Eva Jinek Op Zondag. Daarna kreeg ze haar eigen late night talkshow waar eerst niemand nog een stuiver om gaf. En tóch heeft ze bij al die programma’s indruk gemaakt, heeft ze haar eigen draai helemaal gevonden, en is ze nu de koningin van de late avond.

  Mijns inziens is dit toch echt heel anders dan bijvoorbeeld Humberto Tan, die eigenlijk in een gespreid bedje ‘zijn’ (RTL-promotie) RTL Late Night mocht maken, of Jeroen Pauw, die als vanzelf door mocht gaan op de late avond vanwege zijn eerdere succes Pauw & Witteman.

  Ik vind het vooral erg knap hoe Eva Jinek zich zo heeft weten te ontwikkelen, juist omdat eerst niemand dacht dat ze het kon.

 10. Michiel

  Ze scoort bij gebrek aan fatsoenlijke concurrentie op hetzelfde tijdslot.

 11. Koekie

  Mevrouw vindt zichzelf erg intelligent. Haar vragen zijn vooraf ingestudeerd. Links trutje met haar zogenaamde Amerikaanse accent. Neen bekijk het fragment van gisteren met Klaas dijkhof, hij zet haar zo in de hoek. In het land der blinden….
  Misschien betere voorbereiding en minder bier drinken tijdens uitzending?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.