Eva Jinek vindt persiflage door Irene Moors niet sterk

Geplaatst op Sat 20 Jan 2018 om 9:30

Eva Jinek is niet zo gecharmeerd van de manier waarop Irene Moors haar persifleert in De TV Kantine. Dat heeft ze vrijdagavond gezegd in haar talkshow Jinek op NPO 1. Moors kruipt in het nieuwe seizoen van de persiflagecomedy, dat vanavond begint, wederom in de huid van de talkshowkoningin. “Ik heb er eerder in gezeten. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen: ik begrijp dat ik een accent heb, maar ik vind hem niet echt goed nagedaan eerlijk gezegd“, aldus Jinek in haar show.

De imitatie is niet zo goed, vindt Jinek. “Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. Maar het is een eer. Kijk, ze hebben mijn hele studio nagebouwd, inclusief Chinese afhaalrestaurant-wandjes. Perfect nagedaan.”

Eerder die avond gaf Moors geschminkt als Jinek een interview aan RTL Boulevard over De TV Kantine. “Eva heb ik al een paar keer gedaan, dus daar hoefde ik niet veel op te oefenen. Ik had met jou meer moeite“, zei ze tegen verslaggeefster Marieke Elsinga.

Elsinga vindt het een eer dat ze gepersifleerd wordt: “Het is een megadroom dat ze mij nadoet.

Foto: RTL Boulevard
30 Reacties op “Eva Jinek vindt persiflage door Irene Moors niet sterk”


 1. Sjaak

  Marieke Wie?
  Wel verstandig om minder bekende mensen na te doen. Dan weten we niet dat het nergens op lijkt.
  Scripts zonder humor, imitaties zonder gelijkenissen. Dat is de tv kantine.

 2. Henk

  Ach die arme Eva, misschien nog steeds boos dat je ouders naar Nederland zijn geëmigreerd? Waar komt toch die woede vandaan die de kijker elke keer mag aanschouwen?

 3. Joep

  Helemaal eens met Eva: kijk hoe Irene er uit ziet. Ze lijkt nog meer op Sylvana Simons, mag ik dat zeggen? Ja. Dat mag ik zeggen.

  Die hele TV Kantine is een aanfluiting en dat RTL nog zendtijd geeft aan die vreselijke clown Carlo is de ondergang van het station.

 4. Michiel

  Eva Jinek is zelf al een persiflage.
  Een persiflage op iemand die wél een talkshow kan leiden.

 5. Bart

  Irene kan helemaal niemand heel goed na doen. Die kent echt maar 3 stemmetjes.

 6. boris

  Eens met Sjaak. Hoop moeite, maar lijkt eigenlijk nergens op. En ook niet leuk.

 7. Henk

  Ja, Eva`s haar zit anders. Meer zoals Madonna in de jaren 80. Irene is ook vrouwelijker, die moet echt even uit haar comfortzone.

 8. Mike

  TV Kantine is zo slecht. De ‘sketches’ gaan ook nergens over, zit totaal geen clou in. Hobby-projectje van Carlo en zijn vriendje. En Irene is inderdaad erg beroerd.

 9. Jantje

  Het is zo treurig, en zo slecht. Echt heel slecht. Het is echt basisschool musical prutswerk

  Persifleren vereist maar dan make up en vreemd stemmetje maar ook heel subtiel persoonlijkheid trekken uitvergroten en inhoud. Dat ontbreekt totaal. Kijk naar Koefnoen of Kooten en de Bie en zie hoe het wel moet.

 10. Annoniemus

  Als je iets niet goed kan , doe het dan niet Irene Moors , je zet je zelf hier mee voor schut .

 11. Henk

  Kan ook zijn dat Eva iemand probeert na te doen? Sta nergens meer van te kijken. Veel interviewers probeerden Ischa te imiteren. Geef Irene een herkansing.

 12. Ron

  Het was ook heel slecht. Ben benieuwd hoe ze dit vanavond doet. Goed dat ze nu minder typetjes doen en niet iedereen maar na willen doen het slaat anders meer de plank mis dan dat het echt goed lijkt.

 13. Ron

  Als je een mening wilt geven hier, moet je het programma ook kijken…

 14. Duiker64

  Mensen, kijk dan gewoon niet naar dit programma.
  Die hoge kijkcijfers zijn mij een raadsel elk jaar. Iedereen vindt dat de typetjes niet lijken of de sketches flauw zijn. Zap dan gewoon !!

 15. Chippa

  Sodeknetter, die reagerende gekkies hier zijn wel echt doorgeschoten inmiddels. ‘Michiel’ die anderen ervan beticht geen leven te hebben terwijl hij zelf als een malle zit te reageren (en daar zijn levenswerk van maakt, my god) en dan zelfs met ziektes gaat schelden, lolwut. Ga lekker met je potloden spelen, joh.

 16. hugo

  Teksten zijn slecht, maar af en toe is een imitatie geweldig, en dan ben ik graag bereid de mindere stukjes te vergeven.

 17. Arie

  Zij kan geeneens zichzelf zijn.

 18. SOLANGE

  Goed gezegd Michiel ze is een persiflage op zichzelf tante Eva met dr irritante accent

 19. Danny

  Persiflages slecht.
  Carlo overdreven
  Irene is het net niet altijd
  Mediacourant items van kleuter niveau
  Reacties. Niet bijster intelligent door gasten te lang in de bijstand.
  Tv Kantine vermijden zolang het kan.

 20. mark2

  De persiflages lijken vaak ook niet. Dat zien ze zelf ook want in de tv kantine staat geregeld de naam van degene die gefercifkeerd wordt onder in beeld. Dan heb je echt vertrouwen als maker…

 21. rook

  Eva je hebt 100 bitcoin procent gelijk.

  Irene ga plassen!

 22. MK

  Helduuuuuur.

  Zekuuuuuur.

 23. Klavvie

  Irene Moors kan dit toch helemaal niet. Die heeft hier echt helemaal geen talent voor. Weet eigenlijk ook niet precies wat haar talent wel is. Waarom is zij eigenlijk op tv?

 24. T

  Irene Moors zet zelden een goeie imitatie neer, mag alleen meedoen omdat “Carlo & Irene” nu eenmaal een begrip is in televisieland.

  Ik snap de aantrekkingskracht van dit programma, maar het is zo verschrikkelijk flauw allemaal….

 25. Jantje

  Nou ik heb het al gezien. Viel me mee moet ik zeggen. Ik zag soms echt ff Eva zitten. Beter dan aantal jaren geleden dat ik het voor het laatst zag

  Maar programma duurt 22 min. 2,5 min leader en op het einde nog eens 3 min Ogene vulling

 26. jannie

  Wederom een grote afgang alleen de reclame was interesant

 27. E. Hartsma

  Heeft ze Marieke Elsinga goed nagedaan? Weet ik niet, zou ik Elsinga even moeten googelen om te weten wie het is.

 28. Hannibal

  Ik zag Irene die Eva probeert na te doen vind het gewoon zielig net als de rest van de tv-kantine. Vind de reclame leuker.

 29. Rick

  vond deze eerste aflevering echt heel slecht!
  @Carlo en Herald, niemand vindt die Engelstalige scenes leuk! snap dat er niks meer te verzinnen valt maar t is tenenkrommend

 30. Papegaaitje leef je nog.

  Puur slecht. Geen van de typetjes leek. Philip Freriks leek totaal niet, Eva Jinek leek nog minder, Erik ? leek ook helemaal niet. Teksten zijn plat, dubbelzinnig en helemaal niet leuk. Carlo vond het waarschijnlijk allemaal weer fantastisch en geweldig. En alsjeblieft geen Engelse series na gaan doen want die lijken sowieso niet. .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.