AD-Angela oneens met Wendy van Dijk over PowNews

Angela de Jong, de tv-columniste van het AD, is het niet eens met de kritiek die Wendy van Dijk donderdag in Jinek uitte op NPO’s brutale nieuwsrubriek PowNews. Dat vertelde ze vrijdag in dezelfde talkshow op NPO 1. PowNews gaat door op YouTube, maar is zijn dagelijkse compilatie op NPO 3 kwijtgeraakt. Van Dijk, die samen met haar man Erland Galjaard bekendstaat om haar moeizame relatie met de pers, vindt dat heerlijk, gaf ze aan bij Eva Jinek.

Naast Van Dijk zat Charles Groenhuijsen en die dacht er net zo over. Angela de Jong is het echter oneens met de twee. Zij vindt het verdwijnen van PowNews wél een gemis. “De gasten die gisterenavond hier aan tafel zaten vonden het niet, die waren heel duidelijk. Ik vind dat de publieke omroep best wel een clubje kan gebruiken dat een beetje tegen de gevestigde orde aan schopt en een beetje rebels is.”

Die rebelsheid is PowNed overigens wel een beetje verloren, aldus De Jong. “Nou zeg ik niet dat PowNed dat nog was de laatste jaren, maar in de begintijd hadden ze toch een paar mooie scoops en voegden ze echt iets toe.”

CDA-leider Sybrand Buma daarop: “Ze zijn al zo’n beetje weg. Ik ben ermee eens dat de reuring die het in het begin gaf ook leuk was, maar dat op een gegeven moment het nieuwe eraf was en het snel voorbij was.”

De Jong staat in haar mening over televisie en RTL lijnrecht tegenover Wendy van Dijk en Erland Galjaard. Het gerucht gaat dat Van Dijk de tv-recensent een ram voor haar bek wil geven.

Foto: KRO-NCRV

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen