De Luizenmoeder meest teruggekeken programma ooit

Nog nooit eerder in de geschiedenis is een programma zó vaak teruggekeken in de zes dagen na uitzending als De Luizenmoeder. Het gaat hier om een historisch record. Dat heeft een woordvoerder van Avrotros vandaag laten weten. De Luizenmoeder trapte op zondag 14 januari af met 750.000 kijkers, maar trok in de zes dagen erna nóg eens 844.000 kijkers, wat leidde tot een totaal kijkersaantal van 1,6 miljoen. Aflevering twee trok gisteren 1,4 miljoen lineaire kijkers.

Het zijn ongekende cijfers, aldus Avrotros. “Met 844.000 kijkers één tot en met zes dagen na uitzending behaalt De Luizenmoeder van regisseur Jan Albert de Weerd een record. Nog niet eerder werd een programma zo vaak teruggekeken.

De enorme kijkerswinst van aflevering twee – er keken gisteren 1,4 miljoen mensen – pakt mogelijk nóg groter uit, aldus de omroep. “Daar komen de cijfers van uitgesteld kijken nog bij deze week.

Mylène Verdurmen, hoofd drama van de omroep, geeft aan erg trots te zijn: “Het is altijd onze bedoeling geweest om van De Luizenmoeder een serie te maken die de o zo politiek correcte tijdsgeest in Nederland op vileine wijze weergeeft. Wij zijn er echt ontzettend blij mee dat de uitvergrote en gênante situaties op een Nederlandse basisschool voor velen zo herkenbaar zijn gebleken en dat de scherpe humor wordt begrepen.

Een infographic van Avrotros over het uitgestelde kijken ziet u onderstaand:

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen