Daphne Bunskoek debuteert als hét 5 Uur Live-gezicht

Een spannende dag voor 5 Uur Live, de vijfuurshow van RTL 4. Na een beginperiode onder de titel RTL Live met Albert Verlinde en Angela Groothuizen aan het roer, vond 5 Uur Live afgelopen najaar eindelijk zijn vorm als de middageditie van Koffietijd. De gezellige dames die de koffieshow presenteren, waaronder Loretta SchrijverPernille La Lau en Quinty Trustfull, verdeelden ook de uitzenddagen van 5 Uur Live. Vandaag maken zij plaats voor de iets killere Daphne Bunskoek.

Zowel Koffietijd als 5 Uur Live worden opgenomen in de voormalige villa van De Gouden Kooi. Vanochtend zat Bunskoek daar alvast om met Koffietijd-sterren Loretta en Quinty over het 5 Uur Live-avontuur te praten.

Bunskoek heeft er zin in. “Het is een gigantische redactie. Het is ontzettend leuk, want iedereen draagt zijn ideeën aan en dan gaan we erop schieten met z’n allen. Mocht het helemaal misgaan, dan heb ik morgen weer een herkansing.

Wat gaat ze toevoegen aan het programma? “Ik heb zelf als presentator natuurlijk ook ideeën over de gasten of wie je graag aan tafel hebt of welke onderwerpen je aanspreken, dus daar bemoei ik me wel een beetje tegenaan, maar verder is het natuurlijk een dagelijks programma: elke dag heb je natuurlijk weer drie of vier gasten. Dat is ook een uitdaging om het voor elkaar te krijgen. Dan is het aan mij om aan een leuke invalshoek mee te denken en hoe je een leuk gesprek kunt voeren.”

De afgelopen jaren was Bunskoek een vrij leven gewend, maar dat gaat met een dagelijks programma veranderen. “We zijn in de zomer wel lekker vrij, dus dan ga ik één of twee maanden een hele grote tocht doen. Ik vind Japan heel waanzinnig en ik ben net in Australië geweest. De ruimte daar…”

Bunskoek werd ooit bekend bij TMF, waar ze onder meer samenwerkte met Bridget Maasland en Sylvana Simons. Ziet ze hen nog wel eens? “Ik kom de meiden af en toe nog wel tegen. Tooske ook, en Sonja Silva. Fabienne en Isabel ook. En ik ben samen met Wessel van Diepen, die destijds ook bij TMF werkte.”

5 Uur Live is vanmiddag om 17.00 uur te zien op RTL 4. Te gast zijn Pim Sedee, Tim Douwsma en Elske Dewall.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen