Carlo was bloednerveus voor Gijp-optreden in DWDD

Geplaatst op Sat 20 Jan 2018 om 11:00

Carlo Boszhard was in 2010 op van de zenuwen toen hij als René van der Gijp plaatsnam aan de talkshowtafel van Matthijs van Nieuwkerk. Dat vertelde hij vrijdagavond in De Wereld Draait Door, waar hij aan tafel zat om promotie te maken voor De TV Kantine. Van Nieuwkerk interviewde Boszhard destijds als Van der Gijp, zónder aan te geven dat het om een imitatie ging. Dat interview vond plaats in de strijd om de Televizier-Ring, die dat jaar daadwerkelijk naar De TV Kantine ging.

Matthijs van Nieuwkerk: “Ik moet altijd als ik aan De TV Kantine denk of erover lees – nu is er weer publiciteit over omdat je gaat beginnen – terugdenken aan 20 oktober 2010 toen je hier aan tafel zat als René van der Gijp. We stonden aan de vooravond van de Televizier-Ring en om reclame te maken wilde je bij ons in het programma. Toen zeiden wij: ‘Dat is goed, maar dan moet je wel als een typetje komen.’ Toen zei jij heel lang: ‘Nee, dat doe ik niet. Dat is te gevaarlijk.‘”

Boszhard beaamt dat. “Ik vond het heel eng. Toen hadden wij zoiets van: als wie dan? Als Maik de Boer? René van der Gijp kwam toen aan bod, maar die had ik nog niet zo vaak gedaan. Jij had toen gezegd dat we eerst de hele tijd in het publiek moesten zitten.

Veel kijkers hadden het helemaal niet door. “Maarten Spanjer ging op dat moment sms’jes sturen naar René van der Gijp van: ‘Wat leuk dat je in Amsterdam bent, dan gaan we straks afspreken.‘”

Wat niemand wist is dat Boszhard een black-out had. “Ik dacht alleen maar: hoe praat-ie ook alweer? Ik was hem kwijt. Ik wist alleen de lach nog. Toen ging ik zitten en toen kwam hij langzaam weer terug. Het duurde bij mij wel even.”

Aan tafel had Boszhard het gevoel dat er niemand lachte. “Je zou ook aan tafel een typetje kunnen doen dat totaal niet werkt. Ik weet nog dat ik daar zat en dat er geen lach kwam uit die zaal, omdat veel mensen dachten: wat is die René van der Gijp irritant.”

Dat komt volgens Van Nieuwkerk omdat niemand wist dat het om Boszhard ging: “Wij hielden stijf vol dat René van der Gijp daar zat.”

Boszhard: “John de Mol kwam later naar mij toe en zei: ‘Door dit heb je de Televizier-Ring gewonnen.’

Het interview dat Boszhard gisteren gaf in DWDD vindt u hier, zijn interview als Van der Gijp in 2010 vindt u hier.

Foto: RTL
23 Reacties op “Carlo was bloednerveus voor Gijp-optreden in DWDD”


 1. Danny

  Carlo was weer lekker overdreven gisteren in DWDD. Vreselijk figuur geworden.
  En alweer dat domme TV kantine. Gewoon negeren.

 2. Michiel

  Kijk mij ‘s grappig doen.

 3. Ron

  Het typetje Rene van der Gijp was toen ook nog niet zo doorontwikkeld, later werd het wel wat beter maar in DWDD was het eigenlijk nog niet echt goed. Maar nu het verhaal gehoord te hebben er achter valt dit te begrijpen.

 4. Michiel

  @Ron

  ‘Het typetje Rene van der Gijp was toen ook nog niet zo doorontwikkeld…’

  Domme ouweho€r.
  Alsof je het over hogere wiskunde hebt.

 5. Papegaaitje leef je nog.

  Die hele Carlo wordt erg overschat. Veel typetjes lijken totaal niet. Teksten zijn vaak plat en dubbelzinnig. Dus totaal niet leuk.

 6. Arie

  Als je iets niet goed kan doen en geen vertrouwen heb dan ben je zenuwachtig .

 7. De eerlijke

  Ik kan me dit nog heel goed herinneren wat vliegt de tijd snel, en ik weet nog dat ik pas toen hij daadwerkelijk aan tafel zat en begon te praten dat ik dacht dat het hem niet was. Ik vond hem wel heel goed en ik weet nog dat ik dacht waarom is het publiek zo stil maar die dachten natuurlijk dat ze gewoon naar een gast als zovelen aan het luisteren waren en die kun je niet zomaar uitlachen.

 8. SOLANGE

  Aanstellerige Ron en familie zijn allemaal mediageil

 9. Chris

  Dat Vloggende Hollanders was toch een aanfluiting zeg. Zie je een man van middelbare leeftijd met cameraatje in gestrekte arm over straat lopen. Zo triest.

  Dat hele vloggen is een trieste bedoening. De tieners die dit doen kunnen hun tijd beter besteden aan school/studie ipv verspillen aan onzinnig gewouwel op youtube.

 10. Chris

  En dan zo’n huppel ku tvlogstertje met dr arm op de voorhofd o boehoe ik ben gestresst en overspannen. Ja stop dan met die onzin e ga je tijd nuttig besteden.

 11. GW

  Carlo Boszhard is een fantastische imitator, de grime maakt het nog geloofwaardiger, maar sorry, zelfs Stevie Wonder kon zien dat het niet echt van der Gijp was. Neemt niet weg dat ik smakelijk moet lachen om zijn van der Gijp-imitatie. Dat doet hij echt heel erg goed.

  En dan die van Nieuwkerk weer die de kijkers onderschat, betuttelt en spreekt in de wij-vorm als hij het over zichzelf heeft. “Ja wij hadden het niet door”. *Oogrolspieren maken weer overuren*.

  Matthijs je wordt oud.

 12. Rick

  Wat veel interessanter was aan het interview met Boshard in DWDD was dat Carlo Matthijs bewust slecht persifleerde in de TV Kantine als een soort wraak omdat Matthijs ooit eens kritiek had op de TV Kantine.

 13. A.Zijn

  De TV Kantine oogt weer fris en scherp. Net iets over de top vind ik Carlo & Irene toch het leukst. Victor Mids scene was weer zo’n voorbeeld.

 14. danny

  Sorry maar na 15.minuten was ik het zat. Wat slecht!

 15. Kaas

  Wat een slecht programma is het ook.

 16. Annoniemus

  Viel toch wat tegen de TV Kantine , die goser met zwarte krulletjes en uilenbril op deed hij wel aardig na !

 17. Rodrigo

  wil wat zeggen dat van alle 4 die bij Jinek zaten, Buddy Vedder het best in zijn rol als Boef zat, Jelka als Roxeanne, Irene als Eva en Carlo als die gozer met zwarte krulletjes vielen behoorlijk tegen

 18. ▀Piet

  @ Rodrigo

  Blahblahblahblah.

 19. Tvjunkie

  Dan is Carlo zo kritisch en zie je gewoon een cameraman in een autoraam van het introfilmpje (lala land)… slordig.

  Wel goed hoe ze altijd dicht op het nieuws zitten….Sommige types lijken iets meer dan andere…maar vrees dat volgende week onder de miljoen zit. Tip voor Erland: begin gewoon om 20:00 ipv 20:08!! Ook als is dat misschien om de kijkers bij het begin van WIDM weg te houden…maar dat lukt toch niet want denk dat vele mensen hebben weggezapt.

 20. Irene

  Carlo heeft een veel te dikke kop om Erik Dijkstra te immiteren.

 21. Rodrigo

  wat blahblahblahblah

  Piet

 22. Peter

  Dit programma kan niet hard genoeg van de zender getrapt worden.

 23. jannie

  De meeste eer van dit programma gaat toch naar de mensen die de moeite nemen om ze enigszins op een ander te laten lijken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.