Carlo was bloednerveus voor Gijp-optreden in DWDD

Carlo Boszhard was in 2010 op van de zenuwen toen hij als René van der Gijp plaatsnam aan de talkshowtafel van Matthijs van Nieuwkerk. Dat vertelde hij vrijdagavond in De Wereld Draait Door, waar hij aan tafel zat om promotie te maken voor De TV Kantine. Van Nieuwkerk interviewde Boszhard destijds als Van der Gijp, zónder aan te geven dat het om een imitatie ging. Dat interview vond plaats in de strijd om de Televizier-Ring, die dat jaar daadwerkelijk naar De TV Kantine ging.

Matthijs van Nieuwkerk: “Ik moet altijd als ik aan De TV Kantine denk of erover lees – nu is er weer publiciteit over omdat je gaat beginnen – terugdenken aan 20 oktober 2010 toen je hier aan tafel zat als René van der Gijp. We stonden aan de vooravond van de Televizier-Ring en om reclame te maken wilde je bij ons in het programma. Toen zeiden wij: ‘Dat is goed, maar dan moet je wel als een typetje komen.’ Toen zei jij heel lang: ‘Nee, dat doe ik niet. Dat is te gevaarlijk.‘”

Boszhard beaamt dat. “Ik vond het heel eng. Toen hadden wij zoiets van: als wie dan? Als Maik de Boer? René van der Gijp kwam toen aan bod, maar die had ik nog niet zo vaak gedaan. Jij had toen gezegd dat we eerst de hele tijd in het publiek moesten zitten.

Veel kijkers hadden het helemaal niet door. “Maarten Spanjer ging op dat moment sms’jes sturen naar René van der Gijp van: ‘Wat leuk dat je in Amsterdam bent, dan gaan we straks afspreken.‘”

Wat niemand wist is dat Boszhard een black-out had. “Ik dacht alleen maar: hoe praat-ie ook alweer? Ik was hem kwijt. Ik wist alleen de lach nog. Toen ging ik zitten en toen kwam hij langzaam weer terug. Het duurde bij mij wel even.”

Aan tafel had Boszhard het gevoel dat er niemand lachte. “Je zou ook aan tafel een typetje kunnen doen dat totaal niet werkt. Ik weet nog dat ik daar zat en dat er geen lach kwam uit die zaal, omdat veel mensen dachten: wat is die René van der Gijp irritant.”

Dat komt volgens Van Nieuwkerk omdat niemand wist dat het om Boszhard ging: “Wij hielden stijf vol dat René van der Gijp daar zat.”

Boszhard: “John de Mol kwam later naar mij toe en zei: ‘Door dit heb je de Televizier-Ring gewonnen.’

Het interview dat Boszhard gisteren gaf in DWDD vindt u hier, zijn interview als Van der Gijp in 2010 vindt u hier.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen