Shelly Sterk: ‘Ik stond achter in de rij bij RTL’

Shelly Sterk heeft besloten om over te stappen van RTL Boulevard naar SBS 6, omdat ze het gevoel had dat ze bij RTL achter in de rij stond. Dat vertelt ze in een interview met het AD. Sterk zat net twee jaar bij RTL, waar ze een bekende Nederlander is geworden. Ze heeft daar echter het plafond bereikt. “Ik ben 26 en daarmee zo’n beetje de jongste daar. Dan sta je ook een beetje achterin in de rij. Wat heel logisch is. Bij SBS 6 liggen er wat dat betreft veel meer kansen voor mij“, zegt ze.

Waarom zet RTL jong talent niet voor in de rij? “Dat hebben ze zoveel mogelijk geprobeerd. Maar ik snap ook wel van een zender dat je meer voor de vertrouwde namen gaat. Voor mensen die zich al hebben bewezen. Zo gek vind ik dat eigenlijk niet.”

Sterk was verslaggeefster van RTL Boulevard, maar ze kreeg niet altijd de allergrootste sterren. Toch voelt ze zich niet benadeeld. “Alleen hebben anderen meer specialismen. Zoals Bridget, die zit echt op de films, dus deed ze meer filmsterren dan ik.

Het is niet zo dat kritiek op RTL – ze was onder meer kritisch over Gordon Gaat Trouwen – ten grondslag ligt aan haar vertrek. “Nee, absoluut niet. Sterker, ze vinden het alleen maar fijn als je zegt wat je vindt.”

Het tv-talent is door SBS 6 benaderd en niet andersom. “Ik zat best goed bij RTL dus moet je wel met iets beters komen om echt die overstap te maken.

SBS 6 kwam naast Shownieuws ook met Marktplaats. Is Shownieuws beter dan Boulevard? “Nee, maar bij Boulevard deed ik verslaggeving en bij Shownieuws doe ik ook presentatie. Dat is voor mijn ontwikkeling wel goed, ik wil daar graag beter in worden.”

Verder hoopt Sterk op een groot studioprogramma in combinatie met een ‘meer inhoudelijk programma’.

Het AD-interview met Shelly Sterk kunt u lezen op de AD-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen