Sylvana Simons dit jaar alsnog in De Slimste Mens

Geplaatst op Wed 13 Dec 2017 om 13:40

Sylvana Simons, mislukt politica en oud-presentatrice van TV Makelaar, is dit seizoen alsnog te zien als kandidaat in De Slimste Mens. Ze zit aankomende maandag in de seizoensopener, samen met boerin Bertie Steur en cabaretier Benjamin van der Velden. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Simons zou eigenlijk al meedoen aan de zomerserie van 2016, maar toen zegde ze haar deelname af vanwege de controverse die ze veroorzaakte door zich aan te sluiten bij de partij DENK.

Inmiddels ligt het DENK-avontuur alweer achter haar en zit Simons niet meer middenin een wervelwind van kritiek, dus durft ze het alsnog aan. Na haar optreden in The Comedy Central Roast of Giel Beelen vanavond, is ze maandag dus te zien in De Slimste Mens.

Andere bekende kandidaten die dit seizoen meedoen zijn oud-politicus Rob Oudkerk, dj Jeroen van Inkel, columniste Aaf Brandt Corstius, Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen, journalist Thijs Zonneveld, actrice Marjolein Keuning, D66-kamerlid Jan Paternotte, Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck en dj’s Wouter van der Goes (NPO Radio 2) en Angelique Houtveen (3FM).

De NPO zond De Slimste Mens voor het eerst uit in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers.

Momenteel is een één week durende jubileumeditie van De Slimste Mens te zien. De quiz wordt elke werkdag om 20.30 uur uitgezonden op NPO 2.

Foto: KRO-NCRV
41 Reacties op “Sylvana Simons dit jaar alsnog in De Slimste Mens”


 1. Humpie

  Gvd zeg is haar fohn ontploft.

 2. Annoniemus

  Hoop dat er een vraag aan Sylvana komt over Zwarte Piet , bv wat is op 5 december een traditie in Nederland !!!!!!!!

 3. Momo

  Smerig irritante vogelverschrikker!

 4. Benny-Bjorn A.

  Syl moet de centjes weer bijeenschrapen nu de politiek – op een plekje in kelderbox-politiek van de Bijlmer na – te hoog gegrepen bleek.

 5. PieterH

  Met name Sylvana kan en voorbeeld nemen aan de Vlaamse editie en aan bepaalde personen die daar zaten/zitten.
  Ik kijk overigens al jaren niet meer naar de NL editie. Veel te saai en te voorspelbaar.

 6. lvs2015

  Jammer dat men nooit meer de dag en datum en waar van opnames waar dit juet Simons vertoeft publiceren. Wacht! Gewoon social media de volgende keer goed in de gaten houden die altijd wel iets opleveren ook al is het via via. Wie weet komt er ook eens een “Barend en van Dorp” momentje bij die Simons.

 7. Jeffrey

  Gerard Joling had zichzelf al naar voren geschoven bij Pauw vol zelfvertrouwen. Dat wil ik weleens zien. Ik geloof wel dat hij veel weet, maar nu nog laten zien. Het is echt zo’n bijdehante betweters show. De winnaars zijn stuk voor stuk pedante kwalletjes.

 8. Jo

  De sterkste mens van Nederland is ze al. Als je dag in dag uit zoveel bagger over je heen krijgt en toch stevig op de been blijft dan ben je wat mij betreft oersterk. Chapeau! Dat was MIJN mening.

 9. GW

  Ik heb helemaal niets met Sylvana Simons en haar politiek. Het zou echter wel eens fijn zijn hier een topic over Simons te lezen dat daarna niet meteen overstelpt wordt met racistische reacties.

  A. Het is abject.
  B. Je haalt je eigen argument onderuit als je met racistische bagger aankomt. Want niet meer geloofwaardig.
  C. Je geeft Simons en haar partij meer munitie om de racisme-kaart te trekken als je haar aanvalt met racistische sh*t en niet op argumenten.

  Maar blijf vooral voorspelbaar.

 10. Syl

  Ik voorspel een dipje in de kijkcijfers.

 11. E. Hartsma

  Ik ben een beetje boos op haar, want ze vindt me een racist. Ze schijnt mijn voorouders te kennen, die stonden blijkbaar aan de verkeerde kant van de geschiedenis in tegenstelling tot de hare: die stonden aan de goede kant.

 12. Erik

  Yeahhhh……publieke omroep!!!

  Geef iedereen met een hoge irritatiefactor maar een podium ;-)

  Interesseert jullie toch niks wat de kijker ervan vindt. En maar klagen dat er te weinig tv wordt gekeken en dat mensen naar andere platforms verhuizen.

 13. Wijskijker

  Mischien gaan ze een vraag stellen over de Armeense genocide.
  Kijken of ze daar nu wel een antwoord op heeft. Ten tijde van DENK liet ze het denken aan Kuzu over.

 14. Wijskijker

  @GW,
  Waar zie jij dan de racistische opmerkingen in het artikel en reacties?

  Of ben jij meer van het type: Sylvana + kritiek = racisme?

 15. GW

  @Wijskijker:

  Nee hoor. Iedereen mag wat mij betreft verbaal hard bevochten worden. Desnoods met gestrekt been.

  Ik nam eigenlijk een voorschot op de reacties. Uit ervaring weet ik helaas dat artikelen over Sylvana nu eenmaal veel racistische reacties aantrekken. Die niet over de inhoud gaan maar uit puur effectbejag geplaatst worden. Goedkoop scoren.

  Er wordt nu aanzienlijk strenger gemodereerd door Mediacourant maar je had daarvoor de reacties soms moeten lezen hier. Echt niet te harden.

 16. Vrede

  Ik hoop altijd maar dat ze in Belgie geen beelden zien van onze versie. Pijnlijk saai. Een presentator en sidekick zonder humor terwijl in Belgie ze echt een mix hebben van humor en een spelprogramma.

 17. Egbert

  Zal niet kijken, ben uitgekeken op haar.

 18. Den Draaiert Joost

  Goed de seizoensopener slaan we dus even over. Is ook niet zo relevant, want ze wint toch niet

 19. Kamikaze

  GW overdrijft nu toch echt schromelijk. Welke van de acht reacties vóór de jouwe is racistisch? En let wel: ik vraag slechts om één voorbeeld, terwijl jij door gebruikmaking van het woord “overstelpt” toch echt pretendeert dat het er vele zijn.

 20. GW

  Ik heb een minuut of twintig geleden mijn tweede reactie hier al geplaatst maar het wordt tegen gehouden.

  Het komt erop neer dat ik vind dat iedereen bekritiseert moet kunnen worden, dus ook Sylvana. Met gestrekt been desnoods.

  Ik nam een voorschot op de reacties op artikelen van Sylvana die in het verleden nogal “apart” waren. Laat ik het eufemistisch houden. Er wordt nu goed gemodereerd en goed op gelet.

 21. Momo

  GW en de waarheid…

 22. Julie

  Momo

  Je bent echt op je p** getrapt nadat ze je in een ander topic onderuit haalde hè? Het houd je i.i.g. wel bezig. Ach gossie…

 23. Momo

  Kom op, zeg. Ga je het nu voor jezelf opnemen als “Julie”? Wat een niveau.

 24. Julie

  Ik neem het voor niemand op. Ik zie alleen iemand die steeds zuigende opmerkingen maakt met als enige argument “die brabander”. Wat nota bene begon ik een topic over de braboneger waar jij het voor opnam. Ironisch. Oh nee het was toch niet jouw comment, of toch wel, of toch niet…

 25. Willy Dobbe

  Goed gemodereerd? Dan zouden ze de reactie van lvs2015 @ 14:06 toch nog een keer goed moeten lezen. Da’s naar mijn idee een rechtstreekse bedreiging waar eerder soortgelijke figuren voor zijn veroordeeld. Jammer dat bij het noemen van de naam Sylvana alleen al zoveel bagger naar boven komt.

 26. TV Nerd

  Het wordt inderdaad eens tijd de de slimste mens ook mensen met
  een heel laag IQ uitnodigd

 27. TV Nerd

  Even een correctie

  Sylvana Simons, mislukt politica en mislukt presentatrice van TV Makelaar, is dit seizoen alsnog te zien als kandidaat in De Slimste Mens. Ze zit aankomende

 28. ikke

  NPO sponsort (alweer) Sylvana

 29. Wendy's dealertje

  Dat hoofd is wel genoeg op tv geweest.

 30. Hohoho

  Zielige aandachtsho.r

 31. Momo

  @Julie

  Kansarme sl@t, reageer gewoon als jezelf.

 32. Janus

  Sylvana vind ik een racist, opportunist en een hypocriet. Voor het programma ‘de slimste mens’ is het wellicht leuk scoren met deze lachwekkende psychiatrische negerin die op de kracht van Mercurius vertrouwt.

 33. Janus

  Sylvana vind ik een racist, opportunist en een hypocriet. Voor het programma ‘de slimste mens’ is het wellicht leuk scoren met deze lachwekkende ps&chiatrische n&gerin die op de kracht van Mercurius vertrouwt.

 34. Enzo Voort

  Ik denk dat de meeste Nederlanders het inmiddels wel gehad hebben met haar.
  Vele kijkers zullen afhaken.

 35. Joop

  Ik voorspel het einde van De Slimste Mens als ze dit vreselijk dom wicht laten meedoen. Dat dit programma zich inlaat met een racist puur sang is bedroevend. Maar ja, je kan niks anders verwachten tegenwoordig van de NPO want die blijken het schoothondje te zijn van GroenLink(s) en de PvdA, nu dat deze partijen er uitgeknikkerd zijn door stemmend Nederland. GroenLink(s) die niet zo groen zijn dat ze zeggen te zijn en een PvdA die er niet meer voor de ouderen, armen en werkenden zijn maar voor de allochtonen die maling hebben aan onze wet en regelgeving. Dat is tegenwoordig de NPO. Triest dat juist S.S. uitgenodigd is om bij dit veelbekeken programma op te treden. Mijn laatste kijkplezier bij dit programma
  is aanstonds.

 36. Flits Bom

  Wat een fraaie toupet heeft ze op.
  Het mag wat kosten .

  Hoeveel chinese meisjes zouden hiervoor hun haar verkocht hebben tegen dumpprijzen?

 37. V

  @Flits, er bestaan OOK synthetische pruiken. En die zijn veel beter en goedkoper. Jij moet dat toch weten met jou kalende kop..

 38. Heer in het verkeer

  Stelletje racisten

 39. anoniem

  Toch denk ik dat een format met de ‘domste mens” nog meer kijkers zal scoren.

 40. BRAAK

  Langzaam kruipt mevrouw de relschopper weer terug naar het TV scherm, let maar op, ze gaat weer richting de wereld die ze verkettert heeft bij DENK.

 41. Boris

  De aanwezigheid van Simons zegt genoeg over de koers van de Slimste Mens (volgende keer De Politiek Correctste Mens geheten), dus voor mij de laatste keer dat ik heb gekeken, hoe kunnen ze zichzelf zo verlagen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.