PowNed voxpopt onder werktijd: alle passanten klagen

Geplaatst op Wed 13 Dec 2017 om 13:18

Het Sociaal en Cultureel Planbureau bracht het land dinsdag vrolijk nieuws: de gemiddelde Nederlander blijkt uit onderzoek gelukkiger, gezonder en optimistischer dan 25 jaar geleden. Reden genoeg voor omroep PowNed om de straat op te gaan en hier direct gehakt van te maken, want: wat vindt de gewone Nederlander hiervan? Die stond in elk geval niet voor de camera van PowNews. De rubriek trapte weer een flinke open deur in door midden op een werkdag te voxpoppen op straat.

PowNed reisde dinsdagmiddag onder werktijd af naar winkelcentrum Keizerswaard in een Rotterdamse achterstandsbuurt. Iedereen die de omroep hier aantrof – de één met een broodje döner in de hand, de ander voor de etalage van de Zeeman – was opmerkelijk genoeg zwaar ontevreden over ons land en de politiek.

De verslaggeefster van PowNed: “Volgens onderzoek zouden we nu veel gelukkiger zijn en rijker dan 25 jaar geleden. Merkt u dat?

Man met broodje döner: “Nou, ik denk dat ze helemaal verkeerd zitten en heel goed ook. Van mij mag Rutte zo snel en zo gauw mogelijk ophoepelen. Opzouten met heel die Rutte. Als het echt zo’n vent is, dan had hij wel met de PVV in zee gegaan.

Man voor de Jumbo: “Gelukkiger? Nee. Rijker? Nee, absoluut niet. Armer!

Andere boze witte man: “Ik ben niet gelukkiger, hoor. Onder geen beding, nee.

Een ander teleurgesteld grijs echtpaar: “Ik ook niet eigenlijk. Ik denk dat we goed bedrogen worden door de regering. Dat denk ik.

Een mevrouw met rode jas voelt zich onveiliger met wat je ‘allemaal op de televisie ziet’. Volgens andere passanten ‘wordt het allemaal minder’, ‘moet je steeds achterom kijken’ en ‘kun je ‘s avonds niet meer alleen over straat’.

De meneer van het broodje döner besluit: “Kijk nu maar eens naar de mensen langs de ramen die allemaal kerst zitten te vieren dadelijk, dan moet je eens kijken wie er echt gelukkig is. Niemand bijna meer. De politiek heeft alles verdraaid en de burgers hebben niets meer te vertellen.

Open deur zoekt open deur.

Foto: PowNed
15 Reacties op “PowNed voxpopt onder werktijd: alle passanten klagen”


 1. Jan

  Ach ja de verrassing is al lang weg uit powned.

 2. age

  Toch knap dat ze altijd klagende passanten vinden…

 3. Otto Groeneveld

  Centraal bureau propaganda. Gaat bizar klote met Nederland. Ja het gaat lekker voor die frauderende bitteballen van D66 en VVD niet tevergeten de Judaspartij CDA. Ja studiefinaciering komt terug als CDA in regering zit. Deze parij is net zo leugenachtig als D66.

 4. n

  Otto Groeneveld, CDA een “Judaspartij” ???!Wat l*l je nou uit je nek? Jij bent een antisemiet pur sang en bovendien antiliberaal.

 5. Kamikaze

  Tja, je wist na alleen de titel gelezen te hebben al dat Powned naar een achterstandswijk was gegaan voor hun ‘objectieve’ berichtgeving. Wat een doorzichtig stelletje is het ook. Volgende keer bij bovenstaande Ottо aanbellen en dan ook heel verbaasd doen dat hij alleen maar zeikt.

 6. Otto Groeneveld

  n- 13.51- ja eikel een Judaspartij pursang net als de CU trouwens , op zondag lekker bidden voor de arme aandeelhouders van multinationals terwijl oma ligt te creperen in haar eigen stront. En je moet niet zo dom lullen allochtoon met je antismitisme, je weet nul wat dat inhoudt eikel.
  Ga je avond blo overdoen stumper.

 7. Otto Groeneveld

  13.51 jij hebt zeker ook avond blo gedaan? Kom eens met feiten stumper.

 8. lvs2015

  Ach ach….de ‘gutmenschen’ aanhang zet PowNed weer weg als een veredeld PVV zendertje van vooral klagende witte mensen die wel een racistische inslag moeten hebben en dus niet serieus zijn te nemen. Waar hebben we dit eerder gehoord en gezien. Juist de pre-Fortuyn era toen ook diezelfde mensen door ‘links’ Nederland als irrelevant en bevooroordeeld werden weggezet alias gedemoniseerd. Maar wel allemaal voor de leugen van 3FM/Serious Request vallen en zogenaamd geld doneren en denken zo het schuld gevoel te kunnen afkopen terwijl iedereen weet dat al die gutmenschen en Sylvana Simons/Quincy Gario/Tanja Jess adepten allemaal de boel besodemieteren voor eigen gewin en het probleem en oorzaak zijn van de verdeeldheid en agressie jegens dit soort lieden in het dagelijks leven.

 9. Otto Groeneveld

  13.51 weet zeker dat jij heel veel levens moet hebben om mijn huis te kunnen betalen.

 10. Kamikaze

  Je reactie staaft wat ik zeg.

 11. n

  Otto, jij bent een psychopaat. Een vreselijk eng mannetje met je avond blo!

 12. Otto Groeneveld

  Nou dat is een sterke tegenreactie zeg 14.05. Daar heb je lang over nagedacht, kom met feiten of hou anders je klep.
  14.08 Neem je pilletje snel in gedragsgestoorde.

 13. Zipper

  De 80% positieve reacties hebben de tijdlijn vanzelfsprekend niet gehaald, want dat is saai en maakt t item overbodig. Weg ENGploeg-geld en dagprijs reportertje

 14. Arnoud Tempelman

  Fortuyn was dol op Marokkaanse boefjes.

 15. Floddero Flunk

  Een dagje reacties peilen op Mediacourant is gelukkig niet representatief voor het gevoel van de Nederlander. Aangezien de gemiddelde Mediacourant-reageerder niet verder is gekomen dan de lompschool :D

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.