PowNed voxpopt onder werktijd: alle passanten klagen

Het Sociaal en Cultureel Planbureau bracht het land dinsdag vrolijk nieuws: de gemiddelde Nederlander blijkt uit onderzoek gelukkiger, gezonder en optimistischer dan 25 jaar geleden. Reden genoeg voor omroep PowNed om de straat op te gaan en hier direct gehakt van te maken, want: wat vindt de gewone Nederlander hiervan? Die stond in elk geval niet voor de camera van PowNews. De rubriek trapte weer een flinke open deur in door midden op een werkdag te voxpoppen op straat.

PowNed reisde dinsdagmiddag onder werktijd af naar winkelcentrum Keizerswaard in een Rotterdamse achterstandsbuurt. Iedereen die de omroep hier aantrof – de één met een broodje döner in de hand, de ander voor de etalage van de Zeeman – was opmerkelijk genoeg zwaar ontevreden over ons land en de politiek.

De verslaggeefster van PowNed: “Volgens onderzoek zouden we nu veel gelukkiger zijn en rijker dan 25 jaar geleden. Merkt u dat?

Man met broodje döner: “Nou, ik denk dat ze helemaal verkeerd zitten en heel goed ook. Van mij mag Rutte zo snel en zo gauw mogelijk ophoepelen. Opzouten met heel die Rutte. Als het echt zo’n vent is, dan had hij wel met de PVV in zee gegaan.

Man voor de Jumbo: “Gelukkiger? Nee. Rijker? Nee, absoluut niet. Armer!

Andere boze witte man: “Ik ben niet gelukkiger, hoor. Onder geen beding, nee.

Een ander teleurgesteld grijs echtpaar: “Ik ook niet eigenlijk. Ik denk dat we goed bedrogen worden door de regering. Dat denk ik.

Een mevrouw met rode jas voelt zich onveiliger met wat je ‘allemaal op de televisie ziet’. Volgens andere passanten ‘wordt het allemaal minder’, ‘moet je steeds achterom kijken’ en ‘kun je ’s avonds niet meer alleen over straat’.

De meneer van het broodje döner besluit: “Kijk nu maar eens naar de mensen langs de ramen die allemaal kerst zitten te vieren dadelijk, dan moet je eens kijken wie er echt gelukkig is. Niemand bijna meer. De politiek heeft alles verdraaid en de burgers hebben niets meer te vertellen.

Open deur zoekt open deur.

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen