PostNL verdedigt zich na felle kritiek SBS-Kees

De kritiek van SBS 6-ster Kees van der Spek dat PostNL zijn bezorgers met onmenselijk veel zware tassen op pad zou sturen, is onterecht. Dat heeft het postbedrijf vandaag laten weten. Van der Spek plaatste zaterdag een woedend bericht op Twitter. “Terug in Nederland… Zeg PostNL: zijn jullie nou helemaal gek geworden!! De berijdster van deze fiets ging vandaag onderuit. Alles over straat in de sneeuw. Zeker 80 kilo post in vijf tassen op de fiets van één bezorgster! #wtf“, brieste hij.

De presentator plaatste daarbij een foto van een zeer volgeladen fiets (zie onderstaand). Achterop de fiets zitten vier zakken, voorop de fiets één zak.

Volgens PostNL is het helemaal niet de bedoeling dat bezorgers met zo veel post op pad gaan, maar kiezen zij daar zelf voor. “Hoi Kees, hopelijk is het met de bezorgster goed afgelopen! Het is niet de bedoeling dat medewerkers zoveel postzakken meenemen op hun fiets, dit is geen werkinstructie. Mochten zij de post voor hun bezorggebied niet in één keer kunnen houden, dan dienen zij terug te fietsen voor een tweede lading.

Hier wordt ook rekening mee gehouden bij het plannen van hun routes, de samenstelling van bundels en postzakken, aldus PostNL. Bovendien zijn er ook trekkarren beschikbaar, aldus de postbezorger. “Medewerkers kunnen deze aanvragen bij hun teamleider.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen