NPO 3FM stopt mogelijk met Serious Request

Geplaatst op Tue 19 Dec 2017 om 9:10

De noodlijdende radiozender NPO 3FM stopt mogelijk met de jaarlijkse radio-actie Serious Request, waarbij drie dj’s in de dagen voor kerst plaatsnemen in het Glazen Huis. Er is nog geen editie voor 2018 gepland. Dat gaf dj Domien Verschuuren maandagavond aan in RTL Boulevard. Boulevard-reporter Bridget Maasland vroeg aan Verschuuren waarom er nog geen locatie bekend is voor een editie in 2018, aangezien de locatie voor dit jaar vorig jaar al begin oktober bekend werd.

Verschuuren kwam met een vaag antwoord. “Dat weet ik niet. Daar kunnen we niet zo veel over zeggen. Ik ben ervan overtuigd dat we volgend jaar iets gaan doen voor het Rode Kruis en met het Rode Kruis en met 3FM. Maar of dat weer een Serious Request is, dat weten wij gewoon niet.”

Peter van der Vorst: “Het klinkt een beetje alsof het volgend jaar niet meer is.”

Maasland is het met hem eens. “Het klinkt een beetje vaag, vind ik vooral. Ik heb een beetje het gevoel dat ze eerst gaan kijken hoe het dit jaar verloopt en of ze genoeg gaan binnenhalen en of het nog succesvol genoeg is. En of de mensen niet een beetje Glazen Huis-moe zijn; het is al de veertiende editie.”

Misschien komt er iets nieuws, aldus Maasland. “We hebben het al vaker gezien, het trucje kennen we, dus misschien gaan ze iets anders bedenken om toch meer geld binnen te halen. Het afgelopen jaar was het al minder qua opbrengst: 9,2 miljoen. Toen hadden ze veel te danken aan Tijn, die in z’n eentje 2,5 miljoen euro ophaalde. Of dat weer zo mooi gaat worden dit jaar, weten we niet.

3FM is volledig ingestort in de luistercijfers, bleek ook vanochtend weer. “Ik heb ook een beetje het idee – het gaat natuurlijk niet zo heel goed met 3FM – dat Serious Request een beetje losstaat van 3FM. Ik denk dat ze nu weer heel veel luisteraars krijgen, maar die houden ze daarna niet vast.”

Luuk Ikink: “Mijn schoonmoeder kijkt ook heel graag naar Serious Request, maar ze luistert nooit naar 3FM, behalve deze week, dan kijkt ze het via tv.”

Misschien moeten ze iets gezamenlijks organiseren. Dat 3FM het organiseert en dat ze alle commerciële zenders er ook bij halen, zoals Q en 538. Dan heb je een heel grote beweging die iets organiseert voor het Rode Kruis.”

Foto: RTL Boulevard
44 Reacties op “NPO 3FM stopt mogelijk met Serious Request”


 1. Paul

  Volgens mij zijn er steeds minder steden voor dit dure event te porren. Gemeente Hilversum maakte vorige week op Spreekbuis.nl al bekend niet mee willen doen.

 2. Michiel

  Voortaan een goed doel dichter bij huis kiezen. Er zijn er genoeg.
  Vage instanties als Rode Kruis, ik geef ook dit jaar weer 0 euro.

 3. De Leukste Thuis

  Opdat wij niet vergeten…
  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/03/rode-kruis-verloor-5-miljoen-door-fraude-bij-bestrijding-ebola-a1579914

 4. Sjaak de Knaak

  Heel 3FM stoppen trekken aan een dood,paars. En wat dacht u vannhet milieu? Zo weinig luisteraars en wel gigantische hoeveelheden stroommverbruiken, nou zaadje Klaver doer wat aan.

 5. Rukker

  Dat request is er natuurlijk vooral om jezelf lekker op te pijpen. Kijk mij eens Altruïstisch bezig zijn. Doneren is een manier van deugen maar dan moet het wel gezien worden. Als de ballon eenmaal leegloopt (geen luisteraars/kijkers meer) dan gaat het hard met de achteruitgang. Ik snap dat ze willen afwachten of de ballon al dit jaar leegloopt. Het lijkt natuurlijk ook leuk om miljoenen op te halen maar het hele circus is natuurlijk ook niet gratis en het is ook maar de vraag hoe lang alle sponsors mee willen blijven doen?

 6. Jan

  Denk dat het nu beter is om hiermee te stoppen. Ik denk dat het eerst nog iets nieuws was, maar dat men er een beetje genoeg van heeft en dan is het gewoon beter om te stoppen.

 7. Erik

  NPO heeft dit jaar precies wat ze willen.

  In het huis namelijk:

  Een blanke
  Een vrouw, allochtoon (look)

 8. Jaap

  @Rukker

  Zeikstraal! Ik doneer elk jaar en niemand die het weet.

 9. Sean

  Ik heb het idee dat die laatste dag met alle NPO-radiostations een proefballonnetje is.

 10. Grijpstra

  Wat leeft het ook in Nederland he? Ahum..

 11. Bart

  Het event moet naar Radio 2.

 12. Annoniemus

  Ik zou vandaag die drie gasten nog uit dat huis halen en daarna het huis opblazen met een staaf dynamiet !!!!!!!
  Want het is nep nep nep nep nep !!!!!!!!

 13. Grijpstra

  Het is echt vreselijk dit jaar, geen sfeer. Vrouw die niet kan radiomaken en saaaaaiii

 14. Rukker

  @Jaap. Precies mijn punt: iedereen moet wel weten dat je doekoe overmaakt dus heel nuttig om dat hier te melden. Deugen is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

 15. Glenn

  De Vlaamse versie overnemen… eigen goede doel kiezen en daar een actie voor doen of voor doneren. 7,8 miljoen euro vorig jaar voor een volk van 5 miljoen.

 16. anonymous

  Mensen willen ook geen geld meer geven aan het rode kruis.
  Enige dat zij er mee doen is veerdienst spelen voor Afrikaanse migranten.

 17. Bobo

  Nu snap ik waarom er geen kip meer luistert. Nietszeggende figuren.

 18. Ron

  Alle onderdelen zijn niet meer relevant en achterhaald. Het niet eten al die dagen, het platen aanvragen voor geld. Verzin wat nieuws. De hele actie is echt verleden tijd, net als 3 FM gezien de laatste luistercijfers…

 19. Michiel

  @ Ron

  Niet eten, vergeet het maar.

 20. Ron

  @Michiel: onderbouw dat eens?

 21. Otto Groeneveld

  Nou Ron wat dacht je van de arme aandeelhouders van multinationals. Deze VVD’ers hebben het echt moeilijk hoor. Samen met Seegers zit ik iedere zondag op de biblebuild te bidden voor deze arme mensen.

 22. Michiel

  @ Ron

  Je leest wat er staat, toch?
  Lijkt me duidelijk genoeg, nieuwgierig aagje.

 23. Ron

  Nee Michiel, jij doet hier een aanname dat er gewoon gegeten wordt, ga ik van uit. Onderbouw dat dan eens want het komt hoegenaamd niet geloofwaardig over. Het zou me trouwens niet verbazen, maar staaf dat dan eens met een onderbouwing.

 24. Michiel

  @ Ron

  Niet drammen.
  Vanaf editie 2 word je al belazerd.
  Geloof me maar.

 25. Armand

  Stoppen met dit onzinnige evenement,Als de gemeentes het geld wat ze besteden om dit evenement te laten plaatsen en beveiligen naar het rode kruis storten zijn we er ook,dan kunnen we die hele egoshow vergeten.

 26. Ron

  Ik ‘dram’ niet ik stel een normale vraag, vriend. Loze kreten kan iedereen hier droppen.

 27. anoniem

  Strijkstok tv.

 28. F’iscadel

  Het is een nutteloze linkse hobby! Dat geld hoort naar NEDERLANDERS te gaan!!!

 29. Clio

  Alsof we last hebben van armoede en honger hier. Ja behalve die bijstandst0kkies die terecht moeten inleveren ga maar lekker werken voor je geld.

 30. Jollie

  Beetje achterhaald allemaal. Het nieuwtje is er af. Zal ook niet veel geld opleveren dit jaar. En de dj’s dit jaar ook totaal oninteressant. Het was leuk geweest dat ook de radio 2 dj’s mee zouden doen. De tijden van Ekdom en Beelen was mooie tv. Nu kijkt er geen hond meer naar. Niemand luistert nog naar 3 FM.

 31. Erik

  @Clio: en als je door een faillissement in de schulden bent gekomen? Of door een scheiding? Of door een ziekte van je kind? Of je huis brandt af en je was niet goed verzekerd? Of je had een vast contract maar het bedrijf neemt toch afscheid van je?

  Lekker makkelijk zo’n reactie. Er zijn tig redenen te verzinnen waarom dat mensen het niet altijd kunnen rooien. Ieder jaar weer is er bij serious request weer een klote reden om geld te schenken aan iets waarvan ik denk….Tsja

 32. X

  Clio: Wat een mening zum kotzen. Eens met Erik.

 33. Maan Lover

  Volgend jaar een glazen huis organiseren voor 2 weken maar dan met alle radio station die eraan meewerken.
  en dan van elk station 1 dj in het huis

 34. Mark

  Ze kijken eerst of het nog wel rendabel is, en of de opbrengst dit jaar weer gigantisch is. Er is natuurlijk niet weer een Tijn, die in zijn eentje 3 miljoen bij elkaar harkt. Dat gaat dit jaar niet gebeuren. Ik vrees nog geen 6 miljoen dit jaar.

 35. Jerusalem

  Werd een keer tijd! Als je iets wilt doneren moet je dat vanuit je eigen gevoel doen en niet omdat er een aantal mafkezen in een glazen huis wat plaatjes draaien.

 36. Anouk Smullers

  Op deze foto lijkt die Domien wel terminaal! Wat ziet die meid eruit zeg.

 37. Klavvie

  Dat gedoe met die sapjes, die zogenaamde hongerstaking en meer van dat soort vaste onderdelen…. Allemaal al zo enorm achterhaald ondertussen. Niemand is daar nog mee bezig en 3FM had al veel eerder iets anders moeten bedenken voor een eindejaarsactie in plaats van dat glazen huis.

  Maar ja…. 3FM is een zender geworden die zo nodig moest vernieuwen, zich richt op een doelgroep die daar totaal geen interesse in heeft en is een zender waarvan alle DJ’s waar de zender om draaide in de afgelopen paar jaar vertrokken zijn. Het kan hard gaan!

 38. Kaaskijker

  Domien Verschuuren. Zo’n saaie kerel. Die Frank van der Lende vind ik wel een aardige jongen maar die zit juist niet binnen. Ik heb het al vaker geschreven: Frank tezamen met Steven ‘Braboneger’ Brunswijk zou een gouden dj duo zijn. Frank heeft verstand van muziek en Steven is adrem en goed in social talk.

 39. John

  Ironisch vind ik dat mensen betalen voor verzoekjes en dat dat muziek is die je normaal nooit hoort op die zender. En als die marketingactie dan afgelopen is dan gaan ze weer muziek draaien die niemand wil horen maar waar we als bevolking toch indirect weer voor betalen via de belasting. Op deze manier verdwijnt deze zender vanzelf in de matrix.

 40. @John

  Tegenvallende luistercijfers ligt niet aan het muzikale format.
  Het enige waar het aan ligt: nietszeggende DJs. Niet 1 met ook maar een beetje persoonlijkheid.

 41. Zonder Naam

  Over de reply hiervoor: Q-Music blinkt ook niet bepaald uit in dj’s met persoonlijkheid. Veel neutraler dan daar krijg je ze niet. Toch heeft die zender prima luistercijfers. Nee, het zal bij 3FM een combinatie van factorsn zijn.

 42. Bart

  @Zonder naam Q-Music heeft prima luistercijfers? Ze waten hard op weg om een van de grootste te worden. Zo niet de grootste. De cijfers zijn drastisch ingestort. Dat blijft zolang Mattie aan blijft daar. Bij 3FM is het een combinatie van factoren. 1) Een verkeerd beleid
  2) Een verkeerde richting van waar het met de zender heen moet
  3) Verkeerde en te strak format aan muziek
  4) Een te zwakke dj stal. Er zitten wel wat talentjes tussen maar het is niet om over naar huis te schrijven. Er zitten daar nu dj’s op plekken die hadden nog even moeten spelen aan de randen van de nacht.
  5) Domien als boegbeeld van de zender. Een grote dj zal het nooit worden. Nu niet en nooit niet. Laat staan dat hij een hele zender kan dragen en de kar kan trekken.
  6) De evenementen passen niet bij het huidige 3FM. Serious Request had met wat wijzigingen onder de naam Het Glazen huis al 2 jaar bij Radio 2 moeten zitten.

 43. Ernst

  Tijd voor vernieuwing. SR in deze vorm is niet meer interessant

 44. Frenklin

  Hou de actie eens voor mensen in ons eigen land ? ouderen, zieken, voedselbank ? Mensen zijn het zat om bakken met geld over de grens te gooien aan altijd weer dezelfde bodemloze putten. (Weer) 0 Euro hier !!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.