NPO 3FM stopt mogelijk met Serious Request

De noodlijdende radiozender NPO 3FM stopt mogelijk met de jaarlijkse radio-actie Serious Request, waarbij drie dj’s in de dagen voor kerst plaatsnemen in het Glazen Huis. Er is nog geen editie voor 2018 gepland. Dat gaf dj Domien Verschuuren maandagavond aan in RTL Boulevard. Boulevard-reporter Bridget Maasland vroeg aan Verschuuren waarom er nog geen locatie bekend is voor een editie in 2018, aangezien de locatie voor dit jaar vorig jaar al begin oktober bekend werd.

Verschuuren kwam met een vaag antwoord. “Dat weet ik niet. Daar kunnen we niet zo veel over zeggen. Ik ben ervan overtuigd dat we volgend jaar iets gaan doen voor het Rode Kruis en met het Rode Kruis en met 3FM. Maar of dat weer een Serious Request is, dat weten wij gewoon niet.”

Peter van der Vorst: “Het klinkt een beetje alsof het volgend jaar niet meer is.”

Maasland is het met hem eens. “Het klinkt een beetje vaag, vind ik vooral. Ik heb een beetje het gevoel dat ze eerst gaan kijken hoe het dit jaar verloopt en of ze genoeg gaan binnenhalen en of het nog succesvol genoeg is. En of de mensen niet een beetje Glazen Huis-moe zijn; het is al de veertiende editie.”

Misschien komt er iets nieuws, aldus Maasland. “We hebben het al vaker gezien, het trucje kennen we, dus misschien gaan ze iets anders bedenken om toch meer geld binnen te halen. Het afgelopen jaar was het al minder qua opbrengst: 9,2 miljoen. Toen hadden ze veel te danken aan Tijn, die in z’n eentje 2,5 miljoen euro ophaalde. Of dat weer zo mooi gaat worden dit jaar, weten we niet.

3FM is volledig ingestort in de luistercijfers, bleek ook vanochtend weer. “Ik heb ook een beetje het idee – het gaat natuurlijk niet zo heel goed met 3FM – dat Serious Request een beetje losstaat van 3FM. Ik denk dat ze nu weer heel veel luisteraars krijgen, maar die houden ze daarna niet vast.”

Luuk Ikink: “Mijn schoonmoeder kijkt ook heel graag naar Serious Request, maar ze luistert nooit naar 3FM, behalve deze week, dan kijkt ze het via tv.”

Misschien moeten ze iets gezamenlijks organiseren. Dat 3FM het organiseert en dat ze alle commerciële zenders er ook bij halen, zoals Q en 538. Dan heb je een heel grote beweging die iets organiseert voor het Rode Kruis.”

Foto: RTL Boulevard

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen