NPO 1 wilde Humberto op tijdstip De Wereld Draait Door

Frans Klein, directeur televisie van de NPO, heeft erover gedacht om Humberto Tan aan te trekken om televisie te maken op het tijdstip van De Wereld Draait Door. Dat vertelt hij vandaag in de Volkskrant. Matthijs van Nieuwkerk is vanaf 2018 nog maar zes maanden per jaar te zien met De Wereld Draait Door, waardoor er een gat van zes maanden ontstaat. Die wil de NPO invullen met een andere talkshow. “Ik heb me afgevraagd of Humberto geen rol zou kunnen spelen op die plek“, bekent hij.

Heeft hij Tan een concreet voorstel gedaan? “Nee, ik heb een tijdje terug in het voorbijgaan met hem gesproken, maar hij heeft mij duidelijk gemaakt dat hij voorlopig nog een contract bij RTL heeft. Daarmee is het voor mij klaar. Ik ga geen bommen onder contracten leggen.

Klein heeft er dus serieus over nagedacht. “Dus het is niet zo dat ik denk dat hij is afgeschreven. Ik denk wel dat hij, zoals mijn moeder zou zeggen, uit een ander vaatje moet gaan tappen.

Want zijn programma RTL Late Night is nu wel passé, vindt Klein. “Het is in elk geval gezapig, niet zo verrassend meer. Er wordt te weinig aan de boom geschud, dat denk ik te zien. Zo verraderlijk kan tv zijn.”

In het begin was het the talk of the town, maar als ik nu kijk, denk ik: ze hebben zitten slapen. Ze hebben te lang gedacht: dit werkt blijkbaar, niks meer aan doen.”

Het Volkskrant-interview met Frans Klein kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen