Jan Slagter vond Hotel Romantiek tenenkrommend

Omroep MAX-baas Jan Slagter vond de bejaardenshow Hotel Romantiek die KRO-NCRV in september uitzendt verschrikkelijk. Dat vertelt hij vandaag in het AD. In Hotel Romantiek probeerden de jongens van Streetlab om op infantiele wijze oudere mensen aan elkaar te koppelen. Slagter wees het format af en daar is hij blij mee ook. “Hotel Romantiek, gemaakt door KRO-NCRV maar door de producent ook aan ons aangeboden, zette ouderen kinderachtig neer. Tenenkrommend.

Slagter had zoiets nooit goedgekeurd voor uitzending. “Wij hadden dat nooit uitgezonden. Je moet er wel voor zorgen dat ouderen niet een soort buitenaardse wezens zijn.”

Ouderen-tv is dankzij MAX een hit geworden, zelfs bij de commerciëlen, maar Slagter waarschuwt dat alleen een blik ouderen openmaken niet werkt. “Het moet wel een mooi gemaakt programma zijn waarin het over iets gaat dat hen verbindt.”

Zelf blijkt MAX keer op keer precies te weten wat de kijker wil. “In Droomhuis gezocht gaat het bijvoorbeeld om de vraag of je zelf een tweede huis zou willen hebben in het buitenland, wat er bij komt kijken. Bij We zijn er bijna! denk je: zou ik dat later ook willen, met zo’n groepsreis mee?“, besluit Slagter in de krant, via Blendle.

Lees ook: Omroep MAX wees Hotel Romantiek af (26 september)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen