Google: ‘Patricia van alle BN’ers meest trending in 2017’

Patricia Paay staat op de derde plaats van meest trending zoekopdrachten bij de Nederlandse Google in 2017. Daarmee is ze de trendingste BN’er van het jaar. Dat heeft de zoekgigant vandaag laten weten. Paay moet in de top tien alleen de vermoorde vrouw Anne Faber en de Stemwijzer voor laten gaan. Wel laat ze Ajax-voetballer Abdelhak Nouri achter zich, die dit jaar een hartstilstand kreeg tijdens een oefenwedstrijd. Paay staat in de top drie dankzij haar veelbesproken plasseks-video.

De top tien van meest trending zoekopdrachten wordt afgemaakt door Staatsloterij Oudejaarstrekking, iPhone 8, Tour de France, Fidget Spinner, Songfestival en Ajax – Manchester United.

Rachid Finge van Google Nederland – voorheen was hij nieuwslezer bij de NOS – legt uit: “De lijsten zijn gebaseerd op zoektermen die in 2017 veel vaker zijn gedaan in vergelijking met 2016. Dat verklaart bijvoorbeeld waarom Donald Trump, waar Nederland in 2016 al zeer veel naar gezocht, niet in de lijst voorkomt.

Google is mede het bedrijf achter YouTube, het populaire videoplatform waar Nederlandse lineaire tv-zenders als NPO, RTL en SBS veel last van hebben.

Het Google-jaaroverzicht van trending zoekopdrachten kunt u vinden op de Google-site.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen