De Kwis vindt acht afleveringen per reeks veel te zwaar

Niels van der Laan is blij dat De Kwis terug is gegaan van acht afleveringen per reeks (en zestien per jaar) naar zeven afleveringen per reeks (en veertien per jaar). Dat vertelt de komediant vandaag in het AD. Twee keer zeven afleveringen is volgens de makers het perfecte aantal afleveringen voor De Kwis, dat wordt gepresenteerd door Paul de Leeuw. “Dat voelt aan als een natuurlijk maximum. We deden er ooit acht, maar toen merkten we telkens dat we te moe waren voor weer die juiste scherpte.”

Hoe lang gaat De Kwis nog door? “Na afloop van een serie gaan we naar het huisje van de eindredacteur in Frankrijk om te bespreken wat beter kan. Zodra we concluderen dat het niveau lager lag dan het vorige seizoen, stoppen we.”

Stopt iedereen in dat geval, of denkt alleen hij er zo over? “Ik vind het idee om een soort K3 Zoekt K4 talentenjacht te doen zo leuk dat ik nog bijna ga hopen dat iemand stopt.

Maar serieus: ik denk dat als iemand niet meer wil, we er allemaal mee uitscheiden.

Recentelijk gaf BNNVARA groen licht voor een tiende serie afleveringen van De Kwis.

Het AD-interview met Niels van der Laan kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Olivier Thijssen

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen