Claudia de Breij beschuldigt SGP-Kamerlid van racisme

BNNVARA-ster Claudia de Breij trekt zeer fel van leer tegen SGP-Kamerlid Roelof Bisschop. Ze beschuldigt hem van ‘onversneden racisme’. Dat is te lezen op Twitter. Bisschop haalt op Twitter een bericht aan van een mevrouw die zich ergert aan winkels die kerstdiner nu winterdiner noemen, een kerststol een feeststol noemen en vrolijk pasen nu uitspreken als vrolijk voorjaar. “Vanwege 8 procent allochtonen verandert een land niet alle namen van oude tradities. Nee, toch?“, aldus de vrouw.

Daarop antwoordt Bisschop: “Oplossing is simpel: winkels die zich hieraan te buiten gaan zoveel vermijden.

Met deze opmerking en de retweet gaat Bisschop volgens De Breij veel te ver. “Onversneden racisme van een SGP-kamerlid. Ik wens hem deze kerst bezoek van een engel die iets uitlegt over naastenliefde. (Oh ja, en al die ‘war on christmas’-gekkies: ontspan. Hou op voorbeelden te zoeken van iets dat niet bestaat.) Vrolijk kerstfeest!

Wat is hier eigenlijk racistisch aan? “Voor de mensen in mijn timeline die vragen waarom ik dit racistisch noem: het kamerlid citeert een tweet waarin wordt beweerd dat dit (niet-bestaande) leed ons wordt aangedaan door ‘de 8% allochtonen in Nederland’. Nee, ík verzin het niet.

Veel mensen vragen zich af waar De Breij racisme ziet. PVV-Kamerlid Martin Bosma neemt het op voor zijn collega. “Een prachtig inkijkje in de linkse geest: alles waar ik tegen ben is RACISME!!!!

De tweet van De Breij en de tweet waarnaar ze verwijst ziet u onderstaand:

Foto: BNNVARA, Corbino

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen